Restaurantul cu specific romanesc La Cocosatu’ a deschis al doilea local din Bucuresti, pe strada Clucerului nr. 41. Investitia pentru noul restaurant se ridica la 150.000 euro si a inclus activitati de amenajare interioara a restaurantului si de utilare a bucatariei. Compania estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 euro pe an, pentru al doilea restaurant al grupului, dupa primul an de activitate.
Deschis in 2019, La Cocosatu’ Clucerului este al doilea restaurant lansat sub brandul La Cocosatu’, dupa restaurantul La Cocosatu’ Baneasa, deschis in 1993 de Ion Oita. Primul restaurant al grupului a fost reamenajat in perioada 2016-2017, in urma unor investitii succesive in valoare de 250.000 euro care au vizat transformarea spatiilor interioare si exterioare ale restaurantului, precum si modernizarea si utilarea bucatariei.
Cele doua restaurante La Cocosatu’ sunt deschise zilnic, de luni pana duminica, intre orele 11.00 – 24.00. Din octombrie 2019, restaurantul La Cocosatu’ Baneasa organizeaza spectacole cu muzica live in fiecare saptamana, de joi pana duminica.
”La Cocosatu’ este un brand de renume al capitalei si nu numai. S-a nascut aproape in acelasi timp cu democratia, in 1993 si, de atunci, a fost alaturi de romani in cele mai frumoase dar si in cele mai grele momente ale vietii lor. Fie ca a fost vorba despre un eveniment fericit sau trist, am fost mereu aici, pregatiti sa le alinam tristetea cu un vin bun si o mancare gustoasa sau sa ne bucuram alaturi de ei in momentele placute ale vietii. La Cocosatu’ a fost, mereu, prima reintalnire cu mancarurile noastre romanesti, a romanilor plecati la munca in strainatate. Anul acesta am simtit ca este momentul sa mergem mai departe, sa ne transformam intr-un grup de restaurante, deschizand un nou local in strada Clucerului, intr-o zona incarcata de amintiri si frumusete. Speram ca si acest restaurant sa fie pe placul clientilor nostri si ii asiguram ca vor regasi aici aceleasi preparate gustoase pe care le pregatim de 25 de ani”, au declarat Florin si George Oita, actionarii grupului La Cocosatu’. (Comunicat de presa – octombrie 2019)
Despre La Cocosatu’
Primul restaurant cu specific romanesc La Cocosatu’ a fost deschis in 1993 de Ion Oita pe strada Neagoe Basarab, fiind unul dintre cele mai vechi restaurant private din Bucuresti. Pe durata celor 25 de ani de activitate, localul s-a dezvoltat prin investitii successive care au vizat modernizarea restaurantului si a bucatariei. in prezent, restaurantul are un design interior traditional romanesc si o capacitate de 120 de locuri in interior.
Este recunoscut la nivel national si international datorita Micilor La Cocosatu’, o reteta veche, mostenire de familie. Pana in prezent, zeci de vedete romanesti si internationale au trecut pragul restaurantului.
Din octombrie 2019, in fiecare saptamana, de joi pana duminica, restaurantul La Cocosatu’ Baneasa organizeaza seri cu muzica lautareasca veche si melodii de petrecere.
La Cocosatu Clucerului, micul popular servit civilizat, fara stiuleti pe pereti
La Cocosatu e unul dintre cele mai puternice branduri de pe piata restaurantelor din Bucuresti. Restaurantul popular din Baneasa a avut intotdeauna succes, toata faima sprijinindu-se pe micii mentionatului personaj. In septembrie a mai aparut un La Cocosatu in peisaj, acesta pe Clucerului. In locul lui La Piovra, restaurant italienesc despre care mi-au spus ca tot al lor a fost.
In casa aceea fara etaj de la intersectia cu Racota, fata in fata cu alte doua restaurante, Jadoo si Beirut, au fost mai multe restaurante de-a lungul vremii. Si de carne, si italienesti, insa niciunul nu a reusit sa-si faca vreun nume. Desi s-a investit destul de mult in amenajarea casei, si rezultatul a fost si este pe masura.
Noul La Cocosatu a preluat ce era inainte, cu foarte putine schimbari, si arata bine. Au doua saloane, unul in forma de L, in fata, si unul mai mare, colorat diferit, in spate. Terasa e mai banala, insa sper sa se ocupe de ea anul viitor, acum e prea tarziu ca sa mai merite efortul.
La Cocosatu e un restaurant romanesc traditional, dupa cum te-ar duce gandul cititnd numele, chiar fara a fi auzit despre el inainte. Preponderent gratare si carne, in general. Bune pentru ceea ce sunt, adica o mancare rudimentara, fara prea mult loc pentru inovatie. Am luat ciorba, mici, carne fripta, carnati, papanasi, si au fost destul de bune toate.
Serviciul a fost bun si el, cu o chelnerita adorabila, pe care o stiu de la restaurantul de dinainte, si cu un chelner cam pierdut, insa binevoitor. Nu sunt prea atenti la detalii, ne-au asezat la o masa necuratata, insa daca le atragi atentia se pliaza rapid. Preturile sunt mici daca le masori cu standardele zonei, poti manca bine si pe saturate cu mai putin de 100 de lei, aici incluzand si vreo doua pahare cu vin. Clienti erau pe terasa.
La Cocosatu din Clucerului e, asadar, acelasi restaurant ca acela pe care il stim, dar de data aceasta civilizat, in centru, intr-o casa curata, bine amenajata. Un restaurant romanesc, ceva intre specific urban si traditional fara stiuleti pe pereti si fara lautari care iti canta fals in ureche (GB – octombrie 2019)