Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Mircea Matei numit CEO al cramei La...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa îl numește pe Ionuț Corui în ...

Știați că JW Steakhouse Bucharest (din cadrul Marriott Grand Hotel)...

Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri p...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania Ediția aniver...

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

1 comentarii

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

Afiseaza
comentarii

Religieuse – Savart (chef Manuela Paraschivescu)

Religieuse la Savart (lady chef Manuela Paraschivescu)

Este un desert de origine franceza. Religieuse in franceza inseamna calugarita. „Varianta originala este formata din doua chou-uri: unul mai mare care este corpul calugaritei (calugarita care de fel este mai rotunjoara) si altul mai mic care este capul. Cele doua chou-uri sunt umplute cu o crema la alegerea cofetarului sau cu frisca si sunt lipite cu zahar caramelizat. Eu am schimbat putin varianta traditionala. Am umplut „corpul” cu mere caramelizate – si am pastrat si caramelul in felul asta, iar pentru cap am folosit o cream, nu un chou umplut cu crema. Am ales sa fac o crema cu arome de turta dulce fiindca se potriveste cu sezonul si am hotarat sa pun tot desertul intr-un sos de vanilie, ca sa fac o trimitere si la strudelul german cu mere si sos de vanilie. Asadar un desert de origine franceza, cu tuse nemtesti si servit in Bucuresti 🙂 ” (noiembrie 2019)

Pret meniu: 34 lei

Data actualizarii: 05/08/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close