Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Kourabiedes si Melomakarona facute de Evanthia Zisi la Amvrosia

Kourabiedes si Melomakarona la Amvrosia (lady chef Evanthia Zisi)

Kourabiedes si melomakarona sunt deserturile tipice de Craciun ale grecilor oriunde ar fi ei in lume. Cum Amvrosia e cel mai autentic restaurant grecesc din Bucuresti, le gasiti in permanenta acolo, chiar si in timpul anului, pregatite de doamna Evanthia Zisi. Typical ingredients of the melomakarono are flour or semolina, honey, orange zest and/or fresh juice, cognac (or similar beverage), cinnamon and olive oil. During rolling they are often filled with ground walnuts. Immediately after baking, they are immersed for a few seconds in cold syrup made of honey and sugar dissolved in water. Finally, they are decorated with ground, as well as bigger pieces of walnut. About kourabiedes, the most common flavoring is vanilla, but other variants include Greek brandy (Metaxa is the best-known brand), mastika, or rose water. In some regions of Greece, each Christmas kourabiedes is topped with a clove. (decembrie 2019)

Pret meniu: 30 lei cutia

Data actualizarii: 05/08/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close