Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Casa lui Dinu-Alexandru Popescu si a frumoasei lui femeiO cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si de Ciprian Bocioaca in curtea casei vechi a unor copii arhitecti talentati, Dinu-Alexandru Popescu si frumoasa lui femeie. Au „testat” Epicurean Enigma pe cativa invitati, conceptul lor de restaurant mobil (pop-up restaurant), pe care l-am descris in detaliu intr-un articol separat, nu mai revin.

Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Sturionul la gratar, rata si porumbelul, in special, au fost excelente. Si vinul foarte bun. Am mancat mult mai mult decat ar fi trebuit sa fac, dar nu m-am putut abtine.

Conceptul Epicurean Enigma include nu numai cina propriu-zisa, ci si un loc frumos in care e servita. Or, prima alegere nu ar fi putut sa fie mai aproape de atat de gustul meu! Pe strada Plantelor, in Bucurestiul vechi si curat, cu poezie. O casa batrana acoperita cu iedera cum rar am vazut in alta parte, copaci si case cu personalitate in jur.

Florin Andrei Vanau e un chef foarte talentat, si a intrat si el in clubul inca restrans al creatorilor de bucatarie, Noua Bucatarie Romaneasca, originala, creativa. Vom auzi multe despre el in viitorul apropiat, sunt convins, si sper ca si de originalul lor proiect…

Meniul din ultima sambata a lunii august, Chef Florin Andrei Vanau

  • Coliparia: unt cu pasta de ardei rosu si cococi pe plita
  • Assiette de amuse bouche: rulada de porc pe sorici de porc expandat, rulada de pui pe chips de malai, salata de vinete picanta pe scruton de paine; spumant Panciu Brut
  • Coapte din gradina: supa de rosi coapte din gradina chefului, coapte la jar si facute supa crema rece stilul gaspacho, cu rosii cherry galbene murate, scalii de telemea deasupra; Amadoc Riesling Italian de la Crama Thesaurus
  • De la Dunare: file de sturion la jar, cu kale trasa in tigaie cu usturoi si unt, piure de mamaliga cu perle de branza, pudra de rosii si storceag; Sauvignon Single Vineyard Crama Thesaurus
  • Palate cleanser: Capra si strugurii, un iaurt de capra rece cu struguri negri
  • Pasari rosii: piept de rata si de porumbel la jar, cu piure de dovleac placintar, dovleac marinat si zucchini la gratar demi si hrisca prajita; Reserva cupaj Crama Thesaurus
  • Neaosa din Moldova: poale in brau; vin desert Sauvignon Blanc, Crama Corcova
  • Petits fours: Pralinele lui Zobuian – piersica in palinca, menta si pin, cafea.
Cina Epicurean Enigma
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube Video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Strada Plantelor din Bucurestiul vechi, curat si cu poezie
Data actualizarii: 07/10/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close