Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Afiseaza

Chef Florin Andrei Vanau si Ciprian BocioacaChef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charismatic sef de sala pe care multi bucuresteni il stiu de cand i-a servit la cateva mari restaurante, lanseaza Epicurean Enigma, un proiect interesant de „restaurant mobil”, pe care il descriu ei insisi mai jos.

Eu am fost la prima lor experienta, au testat conceptul pe cativa apropiati saptamana trecuta. Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Am descris experienta intr-un articol separat, sunt acolo mancarurile, poze din frumoasa gradina in care am mancat, nu mai revin. Eu le doresc succes, chiar mi-a placut de ei, mi-au placut mancarea, casa veche cu iedera in curte si gazdele, un tanar arhitect vesel si plin de viata si femeia lui. (George Butunoiu)

PS: nu stiu daca asta intra in calculele lui Florin si ale lui Ciprian, insa mie mi se pare ca ar putea la fel de bine sa extinda acest concept si la un sistem de „private chef„, adica sa vina cu bucataria lor mobila cu tot si sa gateasca acasa la cineva care vrea sa dea o cina sofisticata prietenilor. Invitati asezati frumos la masa, vreau sa zic, cu vesela de portelan fin si tacamuri de argint, nu alergand bezmetici prin gradina cu un carnat intr-o mana si cu o bere in cealalta…

*

E.E. (Epicurean Enigma) vrem sa fie un restaurant pop-up care se pregateste oficial pentru primele rezervari. Este o cina de sambata si duminica pregatita de catre Chef Florin Andrei Vanau in gradini si curti diferite din Bucuresti – cat vremea ne va lasa sa stam afara. Apoi ne vom muta inauntru. Va fi pregatita pentru minimum 6 si maximum 12 persoane.

Meniurile se vor schimba la fiecare eveniment, in functie de ce ne ofera sezonul; Ca si vinurile, de altfel, pe care ne straduim sa le asociem cum trebuie cu mancarea. Este Noua Bucatarie Romaneasca Creativa, retetele sunt originale sau reinterpretate, produsele si ingredientele sunt, in cea mai mare parte, din gradina lui Florin si de la producatorii pe care el ii cunoaste bine. Tehnicile de gatire sunt fusion si platingul modern.

Bucataria e in jurul unui gratar pe care Florin gateste frigaruile tip yakitori facute in intregime de el. E o plita de soba pentru prajit si incalzit, roca vulcanica pe post de plita si gratar. Totul se gateste la jar ca intr-o bucatarie deschisa in aer liber.

Locul cinei este dezvaluit vineri sau sambata seara, deci cu o zi inainte, iar meniul va fi dezvaluit si explicat direct la masa; la fel si vinurile asociate fiecarui fel.

Incepand cu 19 septembrie, vom face acest pop-up terrace in fiecare weekend. Ne dorim sa fie o adevarata experienta gastronomica, mereu in alta gradina, cu multa poveste si mancare gustoasa care provine din surse cat mai sigure si naturale si cu vinuri de la casele cunoscute.

Pretul este de 100€ de persoana si se achita odata cu rezervarea, in limita locurilor disponibile. Daca ploua sau daca anulam noi, din diverse motive, suma va fi restituita integral. In cazul in care clientii anuleaza, suma va fi restituita integral daca anularea se face cu 4 zile inainte sau cu mai multe, pentru ca noi cumparam produsele si ingredientele marti si miercuri. Pentru anularile facute miercuri si joi, vom retine costul ingredientelor perisabile si vom returna diferenta.

Cina Epicurean Enigma „de test”
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Data actualizarii: 06/09/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close