Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Afiseaza

Chef Florin Andrei Vanau si Ciprian BocioacaChef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charismatic sef de sala pe care multi bucuresteni il stiu de cand i-a servit la cateva mari restaurante, lanseaza Epicurean Enigma, un proiect interesant de „restaurant mobil”, pe care il descriu ei insisi mai jos.

Eu am fost la prima lor experienta, au testat conceptul pe cativa apropiati saptamana trecuta. Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Am descris experienta intr-un articol separat, sunt acolo mancarurile, poze din frumoasa gradina in care am mancat, nu mai revin. Eu le doresc succes, chiar mi-a placut de ei, mi-au placut mancarea, casa veche cu iedera in curte si gazdele, un tanar arhitect vesel si plin de viata si femeia lui. (George Butunoiu)

PS: nu stiu daca asta intra in calculele lui Florin si ale lui Ciprian, insa mie mi se pare ca ar putea la fel de bine sa extinda acest concept si la un sistem de „private chef„, adica sa vina cu bucataria lor mobila cu tot si sa gateasca acasa la cineva care vrea sa dea o cina sofisticata prietenilor. Invitati asezati frumos la masa, vreau sa zic, cu vesela de portelan fin si tacamuri de argint, nu alergand bezmetici prin gradina cu un carnat intr-o mana si cu o bere in cealalta…

*

E.E. (Epicurean Enigma) vrem sa fie un restaurant pop-up care se pregateste oficial pentru primele rezervari. Este o cina de sambata si duminica pregatita de catre Chef Florin Andrei Vanau in gradini si curti diferite din Bucuresti – cat vremea ne va lasa sa stam afara. Apoi ne vom muta inauntru. Va fi pregatita pentru minimum 6 si maximum 12 persoane.

Meniurile se vor schimba la fiecare eveniment, in functie de ce ne ofera sezonul; Ca si vinurile, de altfel, pe care ne straduim sa le asociem cum trebuie cu mancarea. Este Noua Bucatarie Romaneasca Creativa, retetele sunt originale sau reinterpretate, produsele si ingredientele sunt, in cea mai mare parte, din gradina lui Florin si de la producatorii pe care el ii cunoaste bine. Tehnicile de gatire sunt fusion si platingul modern.

Bucataria e in jurul unui gratar pe care Florin gateste frigaruile tip yakitori facute in intregime de el. E o plita de soba pentru prajit si incalzit, roca vulcanica pe post de plita si gratar. Totul se gateste la jar ca intr-o bucatarie deschisa in aer liber.

Locul cinei este dezvaluit vineri sau sambata seara, deci cu o zi inainte, iar meniul va fi dezvaluit si explicat direct la masa; la fel si vinurile asociate fiecarui fel.

Incepand cu 19 septembrie, vom face acest pop-up terrace in fiecare weekend. Ne dorim sa fie o adevarata experienta gastronomica, mereu in alta gradina, cu multa poveste si mancare gustoasa care provine din surse cat mai sigure si naturale si cu vinuri de la casele cunoscute.

Pretul este de 100€ de persoana si se achita odata cu rezervarea, in limita locurilor disponibile. Daca ploua sau daca anulam noi, din diverse motive, suma va fi restituita integral. In cazul in care clientii anuleaza, suma va fi restituita integral daca anularea se face cu 4 zile inainte sau cu mai multe, pentru ca noi cumparam produsele si ingredientele marti si miercuri. Pentru anularile facute miercuri si joi, vom retine costul ingredientelor perisabile si vom returna diferenta.

Cina Epicurean Enigma „de test”
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Data actualizarii: 06/09/2020