Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Chef Florin Andrei Vanau si Ciprian BocioacaChef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charismatic sef de sala pe care multi bucuresteni il stiu de cand i-a servit la cateva mari restaurante, lanseaza Epicurean Enigma, un proiect interesant de „restaurant mobil”, pe care il descriu ei insisi mai jos.

Eu am fost la prima lor experienta, au testat conceptul pe cativa apropiati saptamana trecuta. Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Am descris experienta intr-un articol separat, sunt acolo mancarurile, poze din frumoasa gradina in care am mancat, nu mai revin. Eu le doresc succes, chiar mi-a placut de ei, mi-au placut mancarea, casa veche cu iedera in curte si gazdele, un tanar arhitect vesel si plin de viata si femeia lui. (George Butunoiu)

PS: nu stiu daca asta intra in calculele lui Florin si ale lui Ciprian, insa mie mi se pare ca ar putea la fel de bine sa extinda acest concept si la un sistem de „private chef„, adica sa vina cu bucataria lor mobila cu tot si sa gateasca acasa la cineva care vrea sa dea o cina sofisticata prietenilor. Invitati asezati frumos la masa, vreau sa zic, cu vesela de portelan fin si tacamuri de argint, nu alergand bezmetici prin gradina cu un carnat intr-o mana si cu o bere in cealalta…

*

E.E. (Epicurean Enigma) vrem sa fie un restaurant pop-up care se pregateste oficial pentru primele rezervari. Este o cina de sambata si duminica pregatita de catre Chef Florin Andrei Vanau in gradini si curti diferite din Bucuresti – cat vremea ne va lasa sa stam afara. Apoi ne vom muta inauntru. Va fi pregatita pentru minimum 6 si maximum 12 persoane.

Meniurile se vor schimba la fiecare eveniment, in functie de ce ne ofera sezonul; Ca si vinurile, de altfel, pe care ne straduim sa le asociem cum trebuie cu mancarea. Este Noua Bucatarie Romaneasca Creativa, retetele sunt originale sau reinterpretate, produsele si ingredientele sunt, in cea mai mare parte, din gradina lui Florin si de la producatorii pe care el ii cunoaste bine. Tehnicile de gatire sunt fusion si platingul modern.

Bucataria e in jurul unui gratar pe care Florin gateste frigaruile tip yakitori facute in intregime de el. E o plita de soba pentru prajit si incalzit, roca vulcanica pe post de plita si gratar. Totul se gateste la jar ca intr-o bucatarie deschisa in aer liber.

Locul cinei este dezvaluit vineri sau sambata seara, deci cu o zi inainte, iar meniul va fi dezvaluit si explicat direct la masa; la fel si vinurile asociate fiecarui fel.

Incepand cu 19 septembrie, vom face acest pop-up terrace in fiecare weekend. Ne dorim sa fie o adevarata experienta gastronomica, mereu in alta gradina, cu multa poveste si mancare gustoasa care provine din surse cat mai sigure si naturale si cu vinuri de la casele cunoscute.

Pretul este de 100€ de persoana si se achita odata cu rezervarea, in limita locurilor disponibile. Daca ploua sau daca anulam noi, din diverse motive, suma va fi restituita integral. In cazul in care clientii anuleaza, suma va fi restituita integral daca anularea se face cu 4 zile inainte sau cu mai multe, pentru ca noi cumparam produsele si ingredientele marti si miercuri. Pentru anularile facute miercuri si joi, vom retine costul ingredientelor perisabile si vom returna diferenta.

Cina Epicurean Enigma „de test”
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube Video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Data actualizarii: 09/03/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close