Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Chef Phursang Lama la Domeniul Manasia

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experiențe de dining ale toamnei: Autour de la truffe – ediția a V-a, ce va avea loc duminică. La fel ca în fiecare an, vă așteptăm cu un meniu din 4 piese, fiecare preparat fiind înnobilat de aroma distinctă a acestui ingredient prețios, trufe culese din pădurile Bucovinei, de la altitudini de 600-800 metri.”

Nu m-au mai prins pe picior greșit cei de la Domeniul Manasia, ca altă dată. Știam că va fi vorba despre ceva sofisticat încă înainte de a fi citit textul care începea cu un „Invitație” bolduit și frumos colorat. Da, îmi aduc mereu aminte că atunci când am primit primul text cu „invitație” de la ei, acum un an de zile, auzisem doar de conacul de la Domeniul Manasia, însă nu știam mai mult decât atât. Mă așteptasem să ajung la un căsoi de țară printre câțiva copaci oricum rari în Câmpia Bărăganului, și m-am trezit în luxul aristocratic citadin al unui mic palat plin cu opere de artă de galerie europeană. Mă uitam după o curte cu mese și scaune făcute din bușteni întregi și am văzut un parc londonez cu sculpturi în metal și alei ca în filmele franțuzești de epocă. Și în locul sarmalelor, cârnaților și țuicii, am avut în farfurie bucătărie fină cu și șampanie franțuzească.

Dar tot nu am rămas nesurprins, așa cum mă pregătisem. Mă așteptam să ne gătească un chef de înaltă clasă, ca de fiecare dată, insa acum l-am găsit la Manasia chiar pe Phursang Lama! Și nu ca chef invitat, ci chiar head cheful rezident al Domeniului, pregătit să rămână multă vreme în acel decor de film.

Tânărul Phursang Lama e un mare chef, am scris despre el cu risipă de epitete încă de când am mâncat prima dată la Ginger, sofisticatul restaurant asiatic al bucureșteanului Radisson Blue Hotel. Am avut multe cineacolo, au primit și premii de la noi pentru restaurantul lor, în special pentru sushi și sashimi.

Cu știința lui in ale noii bucătării asiatice contemporane, în special, dar și ale bucătăriei fine, în general, Phursang Lama ar putea să-și aleagă orice țară ar vrea ca să lucreze și să trăiască acolo, fiindcă orice restaurant mare din lume l-ar primi cu brațele deschise. Însă el, asiatica lui femeie și cei doi asiatici și mici copii au prins cu toții drag de România, așa că au rămas aici după ce virusul i-a obligat pe cei de la Radisson să-și inchidă toate restaurantele.

Nu am mâncat ca asiaticii la Domeniul Manasia, de această dată, ci un meniu fin franțuzesc: Duo de pește cu trufe, Scoici Saint Jacques cu trufe, Mușchi de vită argentinian cu trufe și Mille-feuille cu cremă de vanilie aromată cu trufe și smochine. Cu vinuri la fel de fine, dar la care eu m-am uitat doar cu mare jind, nefiind încă atât de bogat încât sa mă aștepte un șofer cu tunică albastră și cu caschetă în mașină. O conduc singur, pentru moment.

Și da, odată cu venirea noului bucătar, s-a globalizat și ultimul ungher din Domeniul Manasia: ascendență nobiliară daneză, bulgărească și sârbească, lux occidental, mare chef asiatic, musafiri din toată lumea… (GB – noiembrie 2020)

Meniul cu trufe al lui Chef Phursang Lama
Domnișori și domnișosre la…
… Domeniul Manasia
Punctul acela roșu e soarele care apune în parcul Domeniului Manasia...

Punctul acela roșu e soarele care apune în parcul Domeniului Manasia…

Fete frumoase cu copii frumoși la Manasia

Fete frumoase cu copii frumoși la Manasia

Data actualizarii: 10/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close