Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La Placinte la Piata Romana, pe Magheru) am fost acum cativa ani, la putin timp de la deschidere. Am scris si atunci despre ei, si tin minte ca m-am enervat foarte tare din cauza serviciului, am asteptat incredibil de mult pentru cateva lucruri simple.

Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei dupa o vreme. Dar nu a fost asa.

La Placinte e un restaurant destul de frumos, deschis la parterul unei cladiri noi de birouri de pe Bulevardul Dacia, chiar la Piata Romana, in partea dinspre Calea Victoriei. E destul de mare, lung, asezat perpendicular pe strada. Au si o terasa nu prea mare pe lateral, si se vedea ceva si in spate, dar nu m-am dus pana acolo.

Au un singur salon, frumos amenajat, plin cu decoruri si ornamente cu trimiteri catre motivele populare basarabene. Pe randul din mijloc au niste banchete cam incomode, cu spatarul la 90 de grade. La perete sunt niste scaune care par la fel de incomode, insa spre geam au niste demifotolii care sunt confortabile. Terasa e cam inghesuita intre doua ziduri foarte inalte, au incercat ei sa o umanizeze putin, insa cu rezultate limitate.

Au avut mare succes cu La Placinte, era mereu plin, de cate ori treceam prin fata, si asta i-a incurajat sa deschida multe alte restaurante La Placinte, pe site sunt numerotate de la 1 la 8. E foarte bine, pentru ca bucataria traditionala moldoveneasca merita sa fie reprezentata bine in Bucuresti.

Nu sunt multe diferente intre bucataria moldoveneasca de la noi si cea basarabeana, dedincolo de Prut. Ei au cateva feluri aduse aduse din bucataria ruseasca, nu mai mult, restul sunt mancaruri pe care le gasesti si la noi, chiar daca nu pe toate in acelasi loc. Si sigur, placintele de la care si-au pus si inspiratul nume, care le-a adus mai multi clienti decat orice altceva, fara indoiala.

Meniul e destul de lung La Placinte, au cam de toate, si cu multe feluri de placinte, evident. Si mancarea e destul de buna, arata si bine in farfurie si pe masa. Deserturile sunt interesante, de asemenea, si mai au si cateva lucruri pe care nu le mai gasesti in alte restaurante, cum ar fi canile cu compot, care iti aduc aminte de copilarie.

Preturile sunt rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca destul de bine. Clienti au, si pentru ca e zona turistica, de trafic, pentru ca au cladirile cu corporatisti deasupra si alaturi si, mai ales, pentru ca au un ASE cu 30,000 de burti de studenti vizavi. Erau destul de multi tineri la mese, probabil ca de acolo veneau. Totusi, din pacate pentru La Placinte, nu studentii scriu recenzia, ci eu.

Spun ca din pacate fiindca cu serviciul am avut o problema, dupa cum am spus la inceput. O chelnerita cam apatica nu a fost in stare sa inteleaga o intrebare simpla, desi am repetat-o de vreo trei ori, si de fiecare data imi raspundea la altceva. Alta, mai fasneata, i-a luat locul si a mai salvat ce se putea, dar apoi ne-a lasat si a cam uitat de noi. Am asteptat destul de mult o placinta si alte cateva lucruri simple. Cand m-am ridicat de la masa si m-am dus pana in capatul celalalt al restaurantului, nu mai tin minte ce sa-i cer, chelnerita cea fasneata lua masa! Manca de zor nu stiu ce, ca m-am intors, nu am vrut sa ii stric pranzul. E original, nimic de zis, nu vezi des chelneri care la pranz, cu restaurantul plin, iau si ei pranzul cot la cot cu clientii…

Sigur, studentii au mult mai mult timp liber, ei vin si in grup, asa ca nici nu observa cand trece un ceas, sau poate chiar mai mult pentru un pranz simplu. Insa pentru multi nestudenti nu pare prea convenabil sa ceara niste ore libere de la birou ca sa poata merge sa manance La Placinte.

In rest, e bine La Placinte, au mancare buna, e confortabil si aerul conditionat chiar functioneaza cum trebuie, ceea ce nu am gasit in multe restaurante bucurestene cand a lovit al doilea val de canicula, nici macar in cele cu pretentii. Si, fiindca sunt incredibil de putine restaurante cu bucatarie traditionala moldoveneasca in Bucuresti, e aproape obligatoriu sa puneti unul dintre cele 8 La Placinte pe lista, daca nu vreti sa mergeti pana la Balotesti, la Vatra Neamului, la celalalt mare restaurant moldovenesc al Bucurestiului. (GB – august 2017)

La Placinte (Romana – Dacia)

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei...

Data actualizarii: 21/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close