Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japan...

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

Saptamana aceasta am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati ...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

Iata mancarurile pe care vi le recomanda cei 70 de evaluatori din 30 d...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre rest...

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

O ferma de produse lactate din New Jersey a realizat ceea ce ar putea ...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Scrie un exaltat pe Facebook: Adrian Port Imposibil de surprins gustul...

Care sunt cele mai inspirate, adecvate contextului, sugestive, atracti...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Linea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaver...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Bucuresti, 12 aprilie 2018 Hotel Epoque anunta cu mandrie afilierea...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Ziua Internațională a Malbec-ului, sărbătorită la data de 17 apri...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier! A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Tendințele anului 2018: Meniuri îndrăznețe cu violete naturale ...

Centrul de Evenimente The President la ceas aniversar! Peste 1000 d...

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, ...

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de e...

Una dintre tehnicile de baza in trainingul chelnerilor bucuresteni e a...

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

Mancaruri uitate – restituiri Salivam frustrati ori de cate ori n...

S-a incheiat, cu intarziere, etapa de preselectie pentru categoria...

Cunoscuta publicului inca din 1988, cand si-a inceput activitatea, Wi...

Conferinţa muzicală «Gastronomie şi muzică, o asociere savuroasă...

In urma cu cateva saptamani, nu multe, s-a deschis Pizzamania, un foar...

Joi, 15 martie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a clubului Zamon ...

Asociatia "O Masa Calda" (OMC) din Cluj Napoca a lansat luna aceasta (...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Vineri, 9 martie 2018, incepand cu orele 16.00 La Bottega del Tartufo...

Forumul Internațional de Turism FORO este un eveniment dedicat profes...

S-a incheiat etapa de preselectie pentru categoria "steak" (de vita) d...

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

S-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si u...

S-a incheiat preselectia si la categoria "paste si risotto" din "Topul...

S-a incheiat etapa de preselectie a competitiei "Topul Mancarurilor" R...

Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri ...

Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pesc...

Finala pentru cel mai bun foie gras din Bucuresti Saptamana trecuta...

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Therapy Bistro impreuna cu Takamaka Romania a organizat vineri, 23 feb...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializ...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a)...

Lansarea meniului de primăvari și a școlii de bucătari vegani Raw...

"Incepand cu data de 9 februarie (2018) '80-'90 Gastropub & More i...

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au ...

Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu ...

Incepand de miercuri, 7 februarie 2018, s-a deschis un nou restaurant ...

Am mers cu multe asteptari la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, dar manc...

S-a deschis Pio Bistro in Piata Dorobantilor, in urma cu vreo doua sau...

Si la ceaiuri e ca la vinuri: pentru fiecare preparat culinar exista c...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Atelier - Descopera Peru: Afla cum poti prepara savurosul „pisco sou...

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

Miercuri, 31 ianuarie, 2018, incepand cu ora 19.00 la Athenee Palace H...

Federatia Italiana de Bucatari este activa in Romania, incepand cu noi...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Joi, 25 ianuarie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a restaurantulu...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Am incheiat inscrierea la competitia Topul Mancarurilor 2018, si la sf...

Ca o avanpremiera a urmatorului meniu pregatit de Chef Thomas Parnaud,...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

(continuare) Unul din motivele pentru care am vrut sa ajung la Piatra...

De ce in cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementa...

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul...

  Hard Rock Cafe incepe anul cu noi tentatii: de pe 12 ianuari...

Afiseaza

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La Placinte la Piata Romana, pe Magheru) am fost acum cativa ani, la putin timp de la deschidere. Am scris si atunci despre ei, si tin minte ca m-am enervat foarte tare din cauza serviciului, am asteptat incredibil de mult pentru cateva lucruri simple.

Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei dupa o vreme. Dar nu a fost asa.

La Placinte e un restaurant destul de frumos, deschis la parterul unei cladiri noi de birouri de pe Bulevardul Dacia, chiar la Piata Romana, in partea dinspre Calea Victoriei. E destul de mare, lung, asezat perpendicular pe strada. Au si o terasa nu prea mare pe lateral, si se vedea ceva si in spate, dar nu m-am dus pana acolo.

Au un singur salon, frumos amenajat, plin cu decoruri si ornamente cu trimiteri catre motivele populare basarabene. Pe randul din mijloc au niste banchete cam incomode, cu spatarul la 90 de grade. La perete sunt niste scaune care par la fel de incomode, insa spre geam au niste demifotolii care sunt confortabile. Terasa e cam inghesuita intre doua ziduri foarte inalte, au incercat ei sa o umanizeze putin, insa cu rezultate limitate.

Au avut mare succes cu La Placinte, era mereu plin, de cate ori treceam prin fata, si asta i-a incurajat sa deschida multe alte restaurante La Placinte, pe site sunt numerotate de la 1 la 8. E foarte bine, pentru ca bucataria traditionala moldoveneasca merita sa fie reprezentata bine in Bucuresti.

Nu sunt multe diferente intre bucataria moldoveneasca de la noi si cea basarabeana, dedincolo de Prut. Ei au cateva feluri aduse aduse din bucataria ruseasca, nu mai mult, restul sunt mancaruri pe care le gasesti si la noi, chiar daca nu pe toate in acelasi loc. Si sigur, placintele de la care si-au pus si inspiratul nume, care le-a adus mai multi clienti decat orice altceva, fara indoiala.

Meniul e destul de lung La Placinte, au cam de toate, si cu multe feluri de placinte, evident. Si mancarea e destul de buna, arata si bine in farfurie si pe masa. Deserturile sunt interesante, de asemenea, si mai au si cateva lucruri pe care nu le mai gasesti in alte restaurante, cum ar fi canile cu compot, care iti aduc aminte de copilarie.

Preturile sunt rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca destul de bine. Clienti au, si pentru ca e zona turistica, de trafic, pentru ca au cladirile cu corporatisti deasupra si alaturi si, mai ales, pentru ca au un ASE cu 30,000 de burti de studenti vizavi. Erau destul de multi tineri la mese, probabil ca de acolo veneau. Totusi, din pacate pentru La Placinte, nu studentii scriu recenzia, ci eu.

Spun ca din pacate fiindca cu serviciul am avut o problema, dupa cum am spus la inceput. O chelnerita cam apatica nu a fost in stare sa inteleaga o intrebare simpla, desi am repetat-o de vreo trei ori, si de fiecare data imi raspundea la altceva. Alta, mai fasneata, i-a luat locul si a mai salvat ce se putea, dar apoi ne-a lasat si a cam uitat de noi. Am asteptat destul de mult o placinta si alte cateva lucruri simple. Cand m-am ridicat de la masa si m-am dus pana in capatul celalalt al restaurantului, nu mai tin minte ce sa-i cer, chelnerita cea fasneata lua masa! Manca de zor nu stiu ce, ca m-am intors, nu am vrut sa ii stric pranzul. E original, nimic de zis, nu vezi des chelneri care la pranz, cu restaurantul plin, iau si ei pranzul cot la cot cu clientii…

Sigur, studentii au mult mai mult timp liber, ei vin si in grup, asa ca nici nu observa cand trece un ceas, sau poate chiar mai mult pentru un pranz simplu. Insa pentru multi nestudenti nu pare prea convenabil sa ceara niste ore libere de la birou ca sa poata merge sa manance La Placinte.

In rest, e bine La Placinte, au mancare buna, e confortabil si aerul conditionat chiar functioneaza cum trebuie, ceea ce nu am gasit in multe restaurante bucurestene cand a lovit al doilea val de canicula, nici macar in cele cu pretentii. Si, fiindca sunt incredibil de putine restaurante cu bucatarie traditionala moldoveneasca in Bucuresti, e aproape obligatoriu sa puneti unul dintre cele 8 La Placinte pe lista, daca nu vreti sa mergeti pana la Balotesti, la Vatra Neamului, la celalalt mare restaurant moldovenesc al Bucurestiului. (GB – august 2017)

La Placinte (Romana – Dacia)

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei...


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.