Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Afiseaza

România viticolă – descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest Wine FShow

Cea de-a cincea ediţie a Revino Bucharest Wine Show va fi primul eveniment din domeniul vinului organizat în Bucureşti în 2022.

Salonul de vinuri şi turism viticol Revino Bucharest Wine Show va avea loc în acest an în perioada 9-11 aprilie, la hotelul Novotel din Bucureşti, urmând a găzdui 39 de expozanţi, producători de vinuri din România, dar şi importatori de licori de peste hotare. Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediţie, este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme cunoscute pentru activitatea lor în promovarea vinului românesc şi a turismului viticol autohton. Revino Bucharest Wine Show este primul eveniment de profil organizat în acest an în Capitală.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante. Tot aici, iubitorii de vin vor putea să afle poveştile licorilor chiar de la proprietarii sau de la enologii cramelor în care au fost realizate. După o pauză de doi ani, pauză impusă de criza sanitară, Revino Bucharest Wine Show revine în forţă, cu o serie de expozanţi în premieră şi cu multe vinuri ce se vor lansa în cadrul salonului.

„Promovăm vinul românesc de mai bine de opt ani prin proiectele CrameRomania.ro şi Revino.ro şi, încă de la început, am pus accent pe soiurile autohtone şi pe turismul viticol de la noi în ţară. Evenimentul Revino Bucharest Wine Show, ajuns la a cincea ediţie, vine în completarea acestora şi dă posibilitatea pasionaţilor şi specialiştilor să deguste vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România. Însă, aşa cum am obişnuit şi în anii trecuţi, nu vor lipsi nici importatorii care vor pune pe masă o serie de vinuri internaţionale. Pe parcursul celor trei zile de eveniment ne vom bucura de vinurile lumii, vom aprecia evoluţia celor locale şi vom completa festinul cu brânzeturi autohtone”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show sunt dedicate persoanelor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate.

Ziua de luni, 11 aprilie, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.

„Conceptul unei zile dedicate întâlnirilor de business ia amploare, mai ales pe fondul lipsei de interacţiune din ultimii doi ani dintre producătorii de vinuri şi reprezentanţii restaurantelor şi barurilor. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru a facilita parteneriatele de afaceri, atât de necesare în mediul HoReCa.”, a explicat Alina Iancu.

CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate în rândul celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România.

Revino.ro este o platformă online ce incorporează un magazin de cadouri gastronomice conturate în jurul vinurilor şi brânzeturilor locale.

Data actualizarii: 05/04/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close