Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

România viticolă – descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest Wine FShow

Cea de-a cincea ediţie a Revino Bucharest Wine Show va fi primul eveniment din domeniul vinului organizat în Bucureşti în 2022.

Salonul de vinuri şi turism viticol Revino Bucharest Wine Show va avea loc în acest an în perioada 9-11 aprilie, la hotelul Novotel din Bucureşti, urmând a găzdui 39 de expozanţi, producători de vinuri din România, dar şi importatori de licori de peste hotare. Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediţie, este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme cunoscute pentru activitatea lor în promovarea vinului românesc şi a turismului viticol autohton. Revino Bucharest Wine Show este primul eveniment de profil organizat în acest an în Capitală.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante. Tot aici, iubitorii de vin vor putea să afle poveştile licorilor chiar de la proprietarii sau de la enologii cramelor în care au fost realizate. După o pauză de doi ani, pauză impusă de criza sanitară, Revino Bucharest Wine Show revine în forţă, cu o serie de expozanţi în premieră şi cu multe vinuri ce se vor lansa în cadrul salonului.

„Promovăm vinul românesc de mai bine de opt ani prin proiectele CrameRomania.ro şi Revino.ro şi, încă de la început, am pus accent pe soiurile autohtone şi pe turismul viticol de la noi în ţară. Evenimentul Revino Bucharest Wine Show, ajuns la a cincea ediţie, vine în completarea acestora şi dă posibilitatea pasionaţilor şi specialiştilor să deguste vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România. Însă, aşa cum am obişnuit şi în anii trecuţi, nu vor lipsi nici importatorii care vor pune pe masă o serie de vinuri internaţionale. Pe parcursul celor trei zile de eveniment ne vom bucura de vinurile lumii, vom aprecia evoluţia celor locale şi vom completa festinul cu brânzeturi autohtone”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show sunt dedicate persoanelor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate.

Ziua de luni, 11 aprilie, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.

„Conceptul unei zile dedicate întâlnirilor de business ia amploare, mai ales pe fondul lipsei de interacţiune din ultimii doi ani dintre producătorii de vinuri şi reprezentanţii restaurantelor şi barurilor. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru a facilita parteneriatele de afaceri, atât de necesare în mediul HoReCa.”, a explicat Alina Iancu.

CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate în rândul celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România.

Revino.ro este o platformă online ce incorporează un magazin de cadouri gastronomice conturate în jurul vinurilor şi brânzeturilor locale.

Data actualizarii: 05/04/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close