Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

Afiseaza

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept: Amalgam Zexe Concept

Veranda Amalgam Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe și inițiatorul mișcării de redescoperire a gastronomiei românești, a lansat un nou concept, complet diferit de tot ceea ce a creat până acum: Amalgam Zexe Concept. Situat în Calea Dorobanți, nr. 239, noul spațiu reunește ceea ce știu să facă cel mai bine mai mulți membri ai familiei Consulea și cuprinde un restaurant – o creație 100% Alexandru Consulea, o cafenea-cofetărie – în care se regăsesc deserturi create de cofetarul Ana Consulea, o verandă și Florăria Zexe, business fondat de Diana Consulea, florist. Locul are o capacitate totală de 78 de locuri, iar investiția se ridică la 100.000 de euro.

„Amalgam este un concept cu totul diferit față de tot ceea ce am creat până acum. Acesta este și motivul pentru care restaurantul se numește Amalgam Zexe Concept, nu doar Zexe, ca celelalte. Ștampila Zexe Concept va fi aplicată pe toate celelalte locuri pe care le vom dezvolta începând de acum, ca o garanție a calității Zexe și experienței pe care am acumulat-o domeniu, de-a lungul timpului. Noul concept prezintă o viziune mai fresh, mai modernă și plină de viață a numelui Zexe. Ne dorim ca Amalgam să aducă mai multă relaxare pe scena gastronomică românească – un amalgam de take-away și à la carte, perfect adaptat timpului nostru, cu o atmosferă prietenoasă și un serviciu relaxat”, a declarat Alexandru Consulea, fondatorul Amalgam Zexe Concept.

Restaurantul – gastronomie excepțională, indiferent de origini

Meniul restaurantului se axează pe o viziune mai modernă a gastronomiei românești, cu produse din ingrediente autohtone atent alese. Printre preparate se numără pate de ficat de rață, cognac și nucșoară, vinete cu maioneză din porumb, cupă cu cozi de raci, paste cu ragu de vânat, ciorbă de perișoare din Mangalița, iepure cu praz și măsline, șnițel de cerb sau piure cu unt de capră.

Pe lângă acesta, există și un meniu de pizza, un preparat prezent pentru prima dată în restaurantele fondate de Alexandru Consulea. Printre sortimentele propuse se numără pizza cu piept de rață din carmangeria proprie, pizza cu brânză de burduf sau pizza cu ragu de cerb. Pe meniu se regăsesc și produse vegetariane si fără gluten.

Restaurantul este completat și de o cramă și de o verandă care abundă de verdeață, în care vor avea loc degustări de vinuri și care va deveni terasă, pe timpul verii.

Cafenea-cofetărie – deserturi create de Ana Consulea

Deserturi verineCofetăria din cadrul Amalgam Zexe Concept prezintă deserturi create de cofetarul Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, într-o nouă viziune.

În primul rând, deserturile din vitrina cafenelei Amalgam sunt decorate și ambalate mai simplu, pentru a fi mai ușor de transportat, focusul fiind spre take-away. În vitrina dulce Amalgam se regăsesc câteva prăjituri prezente la Zexe Braserie, dar în varianta verină (la pahar) – Le Petit-Antoine, Cheesecake fără zahăr, Foret-Noire și Exotic, două babe (rom și whisky),  prăjituri cu foi, tarte cu ciocolata si caramel sarat,  o serie de trei Shok-uri, alături de o gamă Huggie – checuri mari la felie, biscuiți la bucată și tarte cu fructe.

„Amalgam Zexe Concept a însemnat o mare provocare pentru echipa de cofetari Zexe Braserie: aceea de a gândi și a crea un meniu de deserturi la fel de bune ca cele care se regăsesc în vitrina de pe Aviatorilor 65, dar altfel. Am creat aici o vitrină fresh, relaxată, cu gusturi clare și intense, total diferite de ceea ce găsiți într-o cofetărie, cu mai multe produse fără zahăr adăugat, fără gluten și fără colorant”, a declarat Ana Consulea – deținătoarea titlului de „Pastry Chef of the Year 2019” oferit de Gault&Millau.

Florăria Zexe

Florăria ZexeDeschiderea Amalgam Zexe Concept coincide și cu lansarea Florăriei Zexe, de această dată în format fizic. Business-ul este fondat de floristul Diana Consulea, cu o experiență de 10 ani în domeniu și absolventă a Boerma Instituut International Floral Design School, una dintre cele mai renumite școli de design floral din Olanda.

„Florăria Zexe este și ea parte din conceptul Amalgam: un spațiu relaxat, plin de culoare, cu o atmosferă prietenoasă, în care poți găsi cele mai bune sfaturi pentru buchetul perfect. Și, adaptat nevoilor vieții noastre alerte: pe lângă spațiul fizic, Florăria Zexe oferă și posibilitatea livrării comenzilor în București”, a declarat Diana Consulea.

Designul, semnat de Sebastian Barlica

Designul spațiului a urmat conceptul restaurantului: amalgam, fiind semnat de Sebastian Barlica, cu experiență în domeniul horeca. Lucrările de amenajare s-au întins pe 3 luni.

„Provocarea pe care mi-au lansat-o creatorii brandului ZEXE a fost de a lega mai multe activități comerciale conexe sub același acoperiș. Toate cele patru zone distincte au fost corelate prin motive florale și plante, care au dat tonul amenajării. Cromatica este una pozitivă, luminoasă, cu tonuri subtile de verde, gri, nuanțe stinse de albastru și auriu. Tapetul pe care l-am folosit este creat de echipa AeDesign –  colecția 54 Rue de Montparnasse m-a inspirat și mi s-a părut potrivită, având în vedere vecinătatea cu celebra strada Pangrati, unde se află atelierele de creație ale celor mai importanți artiști plastici români. Amenajarea  poartă însemnul naturalului și al luminii; totul se relativizează și ia naștere din natură, de la materialele folosite: piatra – marmura, motivele vegetale naturale sau interpretate”, a declarat Sebastian Barlica, designer Amalgam Zexe Concept. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Data actualizarii: 27/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close