Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

Afiseaza

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept: Amalgam Zexe Concept

Veranda Amalgam Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe și inițiatorul mișcării de redescoperire a gastronomiei românești, a lansat un nou concept, complet diferit de tot ceea ce a creat până acum: Amalgam Zexe Concept. Situat în Calea Dorobanți, nr. 239, noul spațiu reunește ceea ce știu să facă cel mai bine mai mulți membri ai familiei Consulea și cuprinde un restaurant – o creație 100% Alexandru Consulea, o cafenea-cofetărie – în care se regăsesc deserturi create de cofetarul Ana Consulea, o verandă și Florăria Zexe, business fondat de Diana Consulea, florist. Locul are o capacitate totală de 78 de locuri, iar investiția se ridică la 100.000 de euro.

„Amalgam este un concept cu totul diferit față de tot ceea ce am creat până acum. Acesta este și motivul pentru care restaurantul se numește Amalgam Zexe Concept, nu doar Zexe, ca celelalte. Ștampila Zexe Concept va fi aplicată pe toate celelalte locuri pe care le vom dezvolta începând de acum, ca o garanție a calității Zexe și experienței pe care am acumulat-o domeniu, de-a lungul timpului. Noul concept prezintă o viziune mai fresh, mai modernă și plină de viață a numelui Zexe. Ne dorim ca Amalgam să aducă mai multă relaxare pe scena gastronomică românească – un amalgam de take-away și à la carte, perfect adaptat timpului nostru, cu o atmosferă prietenoasă și un serviciu relaxat”, a declarat Alexandru Consulea, fondatorul Amalgam Zexe Concept.

Restaurantul – gastronomie excepțională, indiferent de origini

Meniul restaurantului se axează pe o viziune mai modernă a gastronomiei românești, cu produse din ingrediente autohtone atent alese. Printre preparate se numără pate de ficat de rață, cognac și nucșoară, vinete cu maioneză din porumb, cupă cu cozi de raci, paste cu ragu de vânat, ciorbă de perișoare din Mangalița, iepure cu praz și măsline, șnițel de cerb sau piure cu unt de capră.

Pe lângă acesta, există și un meniu de pizza, un preparat prezent pentru prima dată în restaurantele fondate de Alexandru Consulea. Printre sortimentele propuse se numără pizza cu piept de rață din carmangeria proprie, pizza cu brânză de burduf sau pizza cu ragu de cerb. Pe meniu se regăsesc și produse vegetariane si fără gluten.

Restaurantul este completat și de o cramă și de o verandă care abundă de verdeață, în care vor avea loc degustări de vinuri și care va deveni terasă, pe timpul verii.

Cafenea-cofetărie – deserturi create de Ana Consulea

Deserturi verineCofetăria din cadrul Amalgam Zexe Concept prezintă deserturi create de cofetarul Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, într-o nouă viziune.

În primul rând, deserturile din vitrina cafenelei Amalgam sunt decorate și ambalate mai simplu, pentru a fi mai ușor de transportat, focusul fiind spre take-away. În vitrina dulce Amalgam se regăsesc câteva prăjituri prezente la Zexe Braserie, dar în varianta verină (la pahar) – Le Petit-Antoine, Cheesecake fără zahăr, Foret-Noire și Exotic, două babe (rom și whisky),  prăjituri cu foi, tarte cu ciocolata si caramel sarat,  o serie de trei Shok-uri, alături de o gamă Huggie – checuri mari la felie, biscuiți la bucată și tarte cu fructe.

„Amalgam Zexe Concept a însemnat o mare provocare pentru echipa de cofetari Zexe Braserie: aceea de a gândi și a crea un meniu de deserturi la fel de bune ca cele care se regăsesc în vitrina de pe Aviatorilor 65, dar altfel. Am creat aici o vitrină fresh, relaxată, cu gusturi clare și intense, total diferite de ceea ce găsiți într-o cofetărie, cu mai multe produse fără zahăr adăugat, fără gluten și fără colorant”, a declarat Ana Consulea – deținătoarea titlului de „Pastry Chef of the Year 2019” oferit de Gault&Millau.

Florăria Zexe

Florăria ZexeDeschiderea Amalgam Zexe Concept coincide și cu lansarea Florăriei Zexe, de această dată în format fizic. Business-ul este fondat de floristul Diana Consulea, cu o experiență de 10 ani în domeniu și absolventă a Boerma Instituut International Floral Design School, una dintre cele mai renumite școli de design floral din Olanda.

„Florăria Zexe este și ea parte din conceptul Amalgam: un spațiu relaxat, plin de culoare, cu o atmosferă prietenoasă, în care poți găsi cele mai bune sfaturi pentru buchetul perfect. Și, adaptat nevoilor vieții noastre alerte: pe lângă spațiul fizic, Florăria Zexe oferă și posibilitatea livrării comenzilor în București”, a declarat Diana Consulea.

Designul, semnat de Sebastian Barlica

Designul spațiului a urmat conceptul restaurantului: amalgam, fiind semnat de Sebastian Barlica, cu experiență în domeniul horeca. Lucrările de amenajare s-au întins pe 3 luni.

„Provocarea pe care mi-au lansat-o creatorii brandului ZEXE a fost de a lega mai multe activități comerciale conexe sub același acoperiș. Toate cele patru zone distincte au fost corelate prin motive florale și plante, care au dat tonul amenajării. Cromatica este una pozitivă, luminoasă, cu tonuri subtile de verde, gri, nuanțe stinse de albastru și auriu. Tapetul pe care l-am folosit este creat de echipa AeDesign –  colecția 54 Rue de Montparnasse m-a inspirat și mi s-a părut potrivită, având în vedere vecinătatea cu celebra strada Pangrati, unde se află atelierele de creație ale celor mai importanți artiști plastici români. Amenajarea  poartă însemnul naturalului și al luminii; totul se relativizează și ia naștere din natură, de la materialele folosite: piatra – marmura, motivele vegetale naturale sau interpretate”, a declarat Sebastian Barlica, designer Amalgam Zexe Concept. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Data actualizarii: 27/11/2019