Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

Afiseaza

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept: Amalgam Zexe Concept

Veranda Amalgam Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe și inițiatorul mișcării de redescoperire a gastronomiei românești, a lansat un nou concept, complet diferit de tot ceea ce a creat până acum: Amalgam Zexe Concept. Situat în Calea Dorobanți, nr. 239, noul spațiu reunește ceea ce știu să facă cel mai bine mai mulți membri ai familiei Consulea și cuprinde un restaurant – o creație 100% Alexandru Consulea, o cafenea-cofetărie – în care se regăsesc deserturi create de cofetarul Ana Consulea, o verandă și Florăria Zexe, business fondat de Diana Consulea, florist. Locul are o capacitate totală de 78 de locuri, iar investiția se ridică la 100.000 de euro.

„Amalgam este un concept cu totul diferit față de tot ceea ce am creat până acum. Acesta este și motivul pentru care restaurantul se numește Amalgam Zexe Concept, nu doar Zexe, ca celelalte. Ștampila Zexe Concept va fi aplicată pe toate celelalte locuri pe care le vom dezvolta începând de acum, ca o garanție a calității Zexe și experienței pe care am acumulat-o domeniu, de-a lungul timpului. Noul concept prezintă o viziune mai fresh, mai modernă și plină de viață a numelui Zexe. Ne dorim ca Amalgam să aducă mai multă relaxare pe scena gastronomică românească – un amalgam de take-away și à la carte, perfect adaptat timpului nostru, cu o atmosferă prietenoasă și un serviciu relaxat”, a declarat Alexandru Consulea, fondatorul Amalgam Zexe Concept.

Restaurantul – gastronomie excepțională, indiferent de origini

Meniul restaurantului se axează pe o viziune mai modernă a gastronomiei românești, cu produse din ingrediente autohtone atent alese. Printre preparate se numără pate de ficat de rață, cognac și nucșoară, vinete cu maioneză din porumb, cupă cu cozi de raci, paste cu ragu de vânat, ciorbă de perișoare din Mangalița, iepure cu praz și măsline, șnițel de cerb sau piure cu unt de capră.

Pe lângă acesta, există și un meniu de pizza, un preparat prezent pentru prima dată în restaurantele fondate de Alexandru Consulea. Printre sortimentele propuse se numără pizza cu piept de rață din carmangeria proprie, pizza cu brânză de burduf sau pizza cu ragu de cerb. Pe meniu se regăsesc și produse vegetariane si fără gluten.

Restaurantul este completat și de o cramă și de o verandă care abundă de verdeață, în care vor avea loc degustări de vinuri și care va deveni terasă, pe timpul verii.

Cafenea-cofetărie – deserturi create de Ana Consulea

Deserturi verineCofetăria din cadrul Amalgam Zexe Concept prezintă deserturi create de cofetarul Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, într-o nouă viziune.

În primul rând, deserturile din vitrina cafenelei Amalgam sunt decorate și ambalate mai simplu, pentru a fi mai ușor de transportat, focusul fiind spre take-away. În vitrina dulce Amalgam se regăsesc câteva prăjituri prezente la Zexe Braserie, dar în varianta verină (la pahar) – Le Petit-Antoine, Cheesecake fără zahăr, Foret-Noire și Exotic, două babe (rom și whisky),  prăjituri cu foi, tarte cu ciocolata si caramel sarat,  o serie de trei Shok-uri, alături de o gamă Huggie – checuri mari la felie, biscuiți la bucată și tarte cu fructe.

„Amalgam Zexe Concept a însemnat o mare provocare pentru echipa de cofetari Zexe Braserie: aceea de a gândi și a crea un meniu de deserturi la fel de bune ca cele care se regăsesc în vitrina de pe Aviatorilor 65, dar altfel. Am creat aici o vitrină fresh, relaxată, cu gusturi clare și intense, total diferite de ceea ce găsiți într-o cofetărie, cu mai multe produse fără zahăr adăugat, fără gluten și fără colorant”, a declarat Ana Consulea – deținătoarea titlului de „Pastry Chef of the Year 2019” oferit de Gault&Millau.

Florăria Zexe

Florăria ZexeDeschiderea Amalgam Zexe Concept coincide și cu lansarea Florăriei Zexe, de această dată în format fizic. Business-ul este fondat de floristul Diana Consulea, cu o experiență de 10 ani în domeniu și absolventă a Boerma Instituut International Floral Design School, una dintre cele mai renumite școli de design floral din Olanda.

„Florăria Zexe este și ea parte din conceptul Amalgam: un spațiu relaxat, plin de culoare, cu o atmosferă prietenoasă, în care poți găsi cele mai bune sfaturi pentru buchetul perfect. Și, adaptat nevoilor vieții noastre alerte: pe lângă spațiul fizic, Florăria Zexe oferă și posibilitatea livrării comenzilor în București”, a declarat Diana Consulea.

Designul, semnat de Sebastian Barlica

Designul spațiului a urmat conceptul restaurantului: amalgam, fiind semnat de Sebastian Barlica, cu experiență în domeniul horeca. Lucrările de amenajare s-au întins pe 3 luni.

„Provocarea pe care mi-au lansat-o creatorii brandului ZEXE a fost de a lega mai multe activități comerciale conexe sub același acoperiș. Toate cele patru zone distincte au fost corelate prin motive florale și plante, care au dat tonul amenajării. Cromatica este una pozitivă, luminoasă, cu tonuri subtile de verde, gri, nuanțe stinse de albastru și auriu. Tapetul pe care l-am folosit este creat de echipa AeDesign –  colecția 54 Rue de Montparnasse m-a inspirat și mi s-a părut potrivită, având în vedere vecinătatea cu celebra strada Pangrati, unde se află atelierele de creație ale celor mai importanți artiști plastici români. Amenajarea  poartă însemnul naturalului și al luminii; totul se relativizează și ia naștere din natură, de la materialele folosite: piatra – marmura, motivele vegetale naturale sau interpretate”, a declarat Sebastian Barlica, designer Amalgam Zexe Concept. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Data actualizarii: 27/11/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.