Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Afiseaza

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial, fiind singurul Aligote premiat cu medalie de Aur la a 26-a editie a Concours Mondial de Bruxelles 2019

Bucureşti, 6 Mai 2019 – 5 medalii : 2 de aur si 3 de argint. Acesta este palmaresul obtinut de Via Viticola – Sarica Niculitel la Concours Mondial de Bruxelles. Rezultatele afisate la inceputul acestei saptamani aduc producatorului dobrogean cele mai multe distinctii obtinute de un producator roman in acest an si, in premiera o medalie de Aur pentru un Aligote produs in Romania.

  • Caii de la Letea editie limitata – Aligote, MEDALIE DE AUR
  • Caii de la Letea editie limitata – Sauvignon Blanc Fume – MEDALIE DE AUR
  • Caii de la Letea editie limitata – Rose – MEDALIE DE ARGINT
  • Scentico – Chardonnay light barrique – MEDALIE DE ARGINT
  • 1958 – Sauvignon Blanc&Feteasca Alba – MEDALIE DE ARGINT

Date Concours Mondial de Bruxelles.

Este considerata una dintre cele mai importante competitii care, anul acesta a reunit 9150 vinuri din 46 de tari producatoare.

Notarea vinurilor implica un sistem foarte riguros la care participa 320 de jurati din 50 de tari.

Via Viticola a obtinut 5 dintre cele 21 de medalii pe care Romania le-a obtinut in 2019.

Pentru prima data un Aligote din Romania obtine medalie de aur si singurul Aligote din lume care a obtinut in 2019 medalie de aur la Bruxelle

Aligoté  Tipicitatea soiului este descrisă ca având un gust marcant de măr verde și citrice, o aromă fina de pământ reavăn și iarbă proaspăt cosită, cu  note amărui de pelin și cicoare pe final, o mineraliate puternica si aciditate sustinuta.

Cu această identitate senzorială, Aligote este declarat cel mai bun partener al preparatelor din pește și fructe de mare, precum și un excelent deschizător de masă, datorită acidității sale ridicate.

Din anul 1912, cand a fost plantat pentru prima data in Romania, Aligote-ul nu a dat nicăieri rezultate mai spectaculoase, mai pline de tipicitate, ca la Niculițel, explicatia fiind, mai mult ca sigur, terroir-ul din Niculitel.

Medalia de aur obtinuta la CMB vine sa confirme succesul obtinut in luna Martie 2019, cand Caii de la Letea Aligote a urcat pe locul 1 la nivel mondial pe site-ul Vivino (cel mai mai important site de evaluare vinuri la nivel mondial). (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 21/05/2019

  • Sergio :

    Caii de la letea vine din delta ce are cu niculitel

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close