Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se fi inchis, desi site-ul si pagina de pe facebook sunt inca active. Cel putin la asta te gandesti cand vezi bannerul de pe frumoasa vila, pe care scrie „De inchiriat”.

Le Consul a fost deschis in septembrie 2016 in vila din Aleea Alexandru in care a fost mai multi ani restaurantul Iconic, in spatele palatului lui Gigi Becali de pe Aviatorilor. A fost restaurantul unui francez, care s-a asociat cu un tanar si talentat chef roman, care s-a format si s-a specializat in Franta in bucataria lor fina de acolo, La Haute Cuisine. Acesta cred ca a fost chef al grupului de restaurante si cofetarii Chocolat, inainte sa vina la Le Consul.

Nu am mancat niciodata la Le Consul, insa mai multi dintre prietenii mei care au fost acolo au spus ca era buna mancarea. Meniul de pe site arata foarte bine, iar preturile sunt si ele rezonabile, nu am vazut niciul fel care sa coste mai mult de 90 de lei. Si amenajarea era foarte deosebita, de un lux elegant. Aveau mult spatiu, 5 sali la parter, cateva la demisol, unde era si o camera de vinuri, iar gradina din spate era si ea pe masura casei si a zonei.

Casa si zona fiind atat de frumoase, gradina la fel, mancarea frantuzeasca fina, buna si cu preturi rezonabile, cauzele esecului lui Le Consul dupa opt luni de viata trebuie cautate in alta parte, deci. Una dintre ele ar putea sa fie aroganta de care au dat dovada. Tin minte ca, imediat dupa deschidere, i-am sunat ca sa vad cum as putea organiza niste evenimente la ei. Mi-au spus ca trebuie sa vorbesc cu domnisoara directoare de marketing si mi-au dat numarul ei. Nu mi-a raspuns vreo trei zile, desi am sunat de multe ori. Apoi mi-a spus ca nu are timp sa se intalneasca cu mine, sa o sun a doua zi, a doua zi ca sa o sun saptamana viitoare, si tot asa. Vreo trei saptamani am incercat sa ma intalnesc cu ea, dar nu s-a lasat! Apoi, oadata, cand treceam prin fata restaurantului, am intrat, gandindu-ma ca poate dat de patronul francez. Am dat de el, i-am spus ca vreau sa vorbim. Mi-a taiat-o scurt, mi-a zis sa ma duc sa vorbesc cu directoarea lui de marketing. I-am taiat-o si eu scurt, i-am spus ca nu o sa mai vorbesc vreodata cu fiinta aceea, si ca daca nu vorbeste atunci cu mine, alta data nu mai vorbim.

A vorbit, dar nu inainte sa-mi atraga atentia ca are doar cateva minute. Urma sa facem o serie de cine acolo, cu vreo 20 de participanti in medie, cu meniu fix. Multe cine, cam una pe saptamana. Mai ales ca tot acolo le tinusem si inainte, neintrerupt, timp de mai bine de tre ani. Ne-am inteles la pret, pana la urma, dar cand i-am spus ca nu vrem sa mai fie nimeni altcineva in sala cand avem noi cinele (si niste discutii, ca sa fiu mai precis) nu a fost de acord. Ar fi fost vorba despre vreo doua sau trei mese, cel mult, pe care voiam sa nu le ocupe. I-am atras atentia ca abia a deschis, ca pana se umple restaurantul poate sa mearga pe aceasta formula, si dupa aceea mai vedem. Ca poate sa puna clientii in sala 2, apoi in sala 3, dupa ce se umple 2, apoi in sala 4, dupa ce si 3 e plina, si apoi sa umple si sala 5, inainte sa se gandeasca sa-i puna chiar in sala in care eram noi, cand celelalte patru erau inca goale. Dar nu si nu, a fost foarte categoric. Nu stiu de ce, cred ca nu i-a placut de mine, totusi, si nu voia sa ma mai vada pe acolo, pentru ca alta logica nu vad.

Si nu m-a mai vazut, intr-adevar, nu am mai trecut, nici macar sa mananc la ei.

Cred ca i-a costat scump aroganta pe domnul patron francez de la Le Consul, pe tanarul si talentatul lui asociat si pe duduia directoare de marketing. Numai chiria pe casa aceea e vreo 12,000€ pe luna. Plus salariile, utilitatile si cate mai sunt intr-un restaurant…Le Consul - restaurant Haute Cuisine Bucuresti

Data actualizarii: 21/08/2018

  • Georgwes :

    Aceeași situație și la Hilton, în centrul Bucureștiului.

  • Grigore Trache :

    Va amintiti cumva restaurantul Heritage de pe strada Polona ?!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close