Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scena Festivalului Vinului Moldovei

Festivalul Vinului MoldoveiPe 14 și 15 septembrie, artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scena de la Lagoo- Snagov, acolo unde vinul, muzica și cultura moldovenească se reîntâlnesc la cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului Moldovei. Irina Rimes, The Motans, Robin and the Backstabbers, Alex Calancea & Lupii, Timpuri Noi, Mihail, FiRMA și Dara vor susține recitaluri în cadrul evenimentului organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Rețeta succesului primei ediții desfășurate în 2018 la Lagoo Snagov a pornit de la vinurile moldovenești de o calitate excepțională, iar în cadrul acestei ediții și-au anunțat prezența un număr chiar mai mare de producători. Astfel, vizitatorii se vor bucura de peste 150 de sortimente de vin de la peste 30 de crame de renume precum Asconi, Agrici, Atu Winery, Bardar, Barza Albă, Basavin, Bostavan, Castel Mimi, Château Vartely, Cricova, Carlevana Winery, Doina Vin, Fautor, Gitana Winery, Imperial Vin, Kazayak Vin, Maurt, Mileștii Mici, Asociația Micilor Producători, Carpe Diem, Purcari, Rădăcini Wines, Sălcuța, Suvorov Vin, Timbrus, Vinăria Hîncești, Vinuri de Comrat, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Vinăria Ialoveni, Vinăria Dac, Tomai Vinex. ,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invită publicul din România să descopere vinul Moldovei, vizitatorii având ocazia să deguste vinuri de colecție, vinuri deja consacrate, dar și produse care încă nu se găsesc pe piața din România.

Festivalul Vinului Moldovei in Romania, Lagoo in Snagov 2018Biletul costă 40 de lei și oferă acces la cele două zile de festival desfășurate la Lagoo-Snagov, în 14 și 15 septembrie. Costul biletului include, de asemenea, transportul gratuit pe ruta București – Lagoo-Snagov, 10 degustări gratuite de la oricare dintre cele 30 de crame și participarea la cele 8 concerte ale artiștilor invitați – trupe renumite din Republica Moldova și România. Creditele de degustare pot fi oricând reîncărcate pe brățara de acces cu 30 de lei pentru alte 10 degustări sau 20 de lei pentru 5 degustări. Autobuzele Vinului Moldovei vor pleca în 14 și 15 septembrie, începând cu ora 11:30, din 20 în 20 de minute, de pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 4, din stația STB Muzeul Țăranului Român. Linia specială va funcționa până la orele 23:00, în ambele zile ale festivalului.

Gazda evenimentului va fi Cosmin Tudoran, binecunoscut blogger de vin, somelier, degustător autorizat și fost solist al trupei Cassa Loco. ,,Profu de vin“ – așa cum este cunoscut Cosmin în rândul comunității de iubitori ai vinului, va prezenta în cele două zile de festival cramele invitate, alături de specialiști ai Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova. (Comunicat de presa – septembrie 2019)

Programul Festivalului Vinului Moldovei

SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Live cooking

17:30 – 18:15 – Concert MIHAIL

18:30 – 19:15 – Concert TIMPURI NOI

19:30 – 20:15 – Concert FiRMA

20:30 – 21:15 – Concert IRINA RIMES

 

DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE:

12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Live cooking

17:30 – 18:15 – Concert DARA

18:30 – 19:15 – Concert ROBIN AND THE BACKSTABBERS

19:30 – 20:15 – Concert ALEX CALANCEA & LUPII

20:30 – 21:15 – Concert THE MOTANS

Detalii și bilete pe www.vinulmoldoveifest.ro.

Despre

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: România Liberă, Igloo, Revista Cariere, Catchy.ro, Life.ro, Agerpres, Vinul.ro, Vin2.ro, Revista HORECA, Horeca Insight, Business 24, Ziare.com, Femei în tendințe, Fete de 10, Organizația Studenților Basarabeni, Agro TV.

Festivalului Vinului Moldovei 2019

Data actualizarii: 03/09/2019

  • Tiberiu Cazacioc :

    Cred că evenimentul în complexitatea lui este important, ca și comparație cu ceea ce nu face nicio organizație patronală din România. Sunt importanți artiștii, dar nu de asta cred că merge publicul la eveniment, cu alte cuvinte aș fi folosit un alt cârlig. ca titlu, pentru introducere în subiect. PS. Nu am semnat cu pseudonim. Mă găsiți pe http://www.ecogastronomica.ro/

    • Daniel Catoi :

      Draga Tiberiu, am preluat titlul pe care ni l-au oferit chiar cei din echipa de comunicare a evenimentului!
      Eu cred ca publicul va merge pentru intreaga combinatie: muzica, degustare vinuri, aer liber. Daniel