Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Afiseaza

Trofeul Someleriei 2018 – ASR a organizat a 15-a editie a Concursului National de Somelieri

Asociatia Somelierilor din Romania (www.somelieri.eu), singura Asociatie de profil recunoscuta International, a organizat a 15-a Editie a Concursului National de Somelieri, cu sprijinul Alexandrion Grup ca Sponsor Oficial si Borsec Romania, ca Sponsor Principal.

Pentru acest an, Asociatia Somelierilor din Romania, a invitat atat Jurati Internationali, cat si fosti Campioni Nationali, pentru a organiza si desfasura la cel mai inalt nivel competitia. Presedinte al Juriului a fost doamna Marinela Ardelean, Ambasador –Global Vinars Brancoveanu, comisiile de jurizare din cadrul Finalei, fiind coordonate de: Michele Chantome, Secretar General al Asociatiei Internationale a Somelierilor (WWW.ASI.INFO). Dejan Zivkoski-Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Serbia,www.sommelierserbia.com) si domnul Georgios Kassianos Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Cipru (www.cyprussommeliers.com).

Din Comisia de Jurati pentru faza de Grupe, Semi-finala si Finala au facut parte:

Doamna Marineta Popa-Director la Ministerul Educatiei Nationale din Romania, doamna Carmen Cioca, domnul Constantin Dragan-Campion National 2006, domnul George Cioca-Campion National 2010, domnul Adrian Jipa-Campion National 2016, domnul Sevghin Menan-Manager Zonal A.S.R. Constanta, domnul George Butunoiu, domnul Laurentiu Achim-SAVOR HD. TV.

Master of Ceremony & Coordonator al Comisiilor Tehnice fiind domnul Alexandru Dan, Vicepresedinte A.S.R.

In finala au concurat 4 candidati, dintr-un total de 12 concurenti selectati in urma selectiei nationale,, dupa o prima etapa a competitiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Acestia au venit la Bucuresti pentru a demonstra juriului calitatile, pasiunea si abilitatile si pentru a incanta publicul cu un specatcol incarcat de pasiune. Probele propuse in finala au fost complexe si create special pentru a evidentia rafinamentul, experienta si pregatirea de top a celor patru finalisti: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, proba spumant, precum si simularea interactiunii dintre client si somelier in restaurant.

Iulia Scavo a obtinut cel mai bun punctaj si desemnata Cel Mai Bun Somelier din Romania, castigand concursul Trofeului Someleriei 2018, a carui finala a avut loc in seara de 26 septembrie, la Hotel Pullman. Iulia Scavo, marea castigatoare, a fost urmata de Marian Muntean, Filip Florian Zota si Ionut Andries, clasati pe locurile I, II si III.

Dintre semifinalisti s-au remarcat: Razvan Stan, Alberto Oprea si Gheorghe Marza, care au obtinut mentiuni.

Castigatoarea Marelui Premiu, un somelier cu o experienta de 10 ani, a dat dovada de o cunoastere amanuntita a bauturilor, o paleta larga de informatii complementare acestui domeniu si o usurinta uimitoare in comunicarea cu clientul, facilitata de excelenta stapanire a limbilor engleza, franceza si romana.

“Vinul este cultura, patrimoniu, vibratie dar si corpuscul condensat ce da sete de cunoastere. In acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisa, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povesti cu vinuri, si mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume intreaga intr-un pahar de cultura, cu istorie, geografie, geologie, stiinte exacte sau naturale, chimia noastra intrinseca, rigoarea matematica a stiintei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar si un spirit ce se asociaza in mod fericit cu artele vizuale, auditive, si evident arta culinara. O suma de elemente pretioase in care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a ma pierde pentru totdeauna cu pasiune!”, a declarat Iulia Scavo.

De origine din Romania, Iulia Scavo Gosea, a terminat facultatea de matematica si inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternica, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate si a unui master in marketingul bauturilor. Experienta si-a spus cuvantul si de-a lungul timpului a reusit sa cucereasca nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci si juriul marilor competitii internationale, fiind in momentul actual detinatoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competitii din lume. Marele premiu din cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop-Sponsor Oficial, ii va da posibilitatea sa reprezinte la cel mai inalt nivel Romania. Pe langa reprezentarea la nivel international, Iulia vrea sa aiba un rol activ in industria vinurilor pe plan local, avand un plan ambitios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a impartasi toate cunostintele asimilate pana acum in vederea lansarii si propulsarii in industrie a celor mai talentati si pasionati romani.

Marele premiu a fost acordat de Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.), in parteneriat cu Alexandrion Group, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului, sub Egida Asociatiei Internationale de Somelieri, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului. Aceasta competitie cu standarde ridicate, avand ca fosti castigatori,TOP 10 Somelieri Profesionisti din Romania. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Foto: Eva Voica (Cooperativa de Imagini)

Data actualizarii: 03/10/2018