Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Afiseaza

Trofeul Someleriei 2018 – ASR a organizat a 15-a editie a Concursului National de Somelieri

Asociatia Somelierilor din Romania (www.somelieri.eu), singura Asociatie de profil recunoscuta International, a organizat a 15-a Editie a Concursului National de Somelieri, cu sprijinul Alexandrion Grup ca Sponsor Oficial si Borsec Romania, ca Sponsor Principal.

Pentru acest an, Asociatia Somelierilor din Romania, a invitat atat Jurati Internationali, cat si fosti Campioni Nationali, pentru a organiza si desfasura la cel mai inalt nivel competitia. Presedinte al Juriului a fost doamna Marinela Ardelean, Ambasador –Global Vinars Brancoveanu, comisiile de jurizare din cadrul Finalei, fiind coordonate de: Michele Chantome, Secretar General al Asociatiei Internationale a Somelierilor (WWW.ASI.INFO). Dejan Zivkoski-Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Serbia,www.sommelierserbia.com) si domnul Georgios Kassianos Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Cipru (www.cyprussommeliers.com).

Din Comisia de Jurati pentru faza de Grupe, Semi-finala si Finala au facut parte:

Doamna Marineta Popa-Director la Ministerul Educatiei Nationale din Romania, doamna Carmen Cioca, domnul Constantin Dragan-Campion National 2006, domnul George Cioca-Campion National 2010, domnul Adrian Jipa-Campion National 2016, domnul Sevghin Menan-Manager Zonal A.S.R. Constanta, domnul George Butunoiu, domnul Laurentiu Achim-SAVOR HD. TV.

Master of Ceremony & Coordonator al Comisiilor Tehnice fiind domnul Alexandru Dan, Vicepresedinte A.S.R.

In finala au concurat 4 candidati, dintr-un total de 12 concurenti selectati in urma selectiei nationale,, dupa o prima etapa a competitiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Acestia au venit la Bucuresti pentru a demonstra juriului calitatile, pasiunea si abilitatile si pentru a incanta publicul cu un specatcol incarcat de pasiune. Probele propuse in finala au fost complexe si create special pentru a evidentia rafinamentul, experienta si pregatirea de top a celor patru finalisti: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, proba spumant, precum si simularea interactiunii dintre client si somelier in restaurant.

Iulia Scavo a obtinut cel mai bun punctaj si desemnata Cel Mai Bun Somelier din Romania, castigand concursul Trofeului Someleriei 2018, a carui finala a avut loc in seara de 26 septembrie, la Hotel Pullman. Iulia Scavo, marea castigatoare, a fost urmata de Marian Muntean, Filip Florian Zota si Ionut Andries, clasati pe locurile I, II si III.

Dintre semifinalisti s-au remarcat: Razvan Stan, Alberto Oprea si Gheorghe Marza, care au obtinut mentiuni.

Castigatoarea Marelui Premiu, un somelier cu o experienta de 10 ani, a dat dovada de o cunoastere amanuntita a bauturilor, o paleta larga de informatii complementare acestui domeniu si o usurinta uimitoare in comunicarea cu clientul, facilitata de excelenta stapanire a limbilor engleza, franceza si romana.

“Vinul este cultura, patrimoniu, vibratie dar si corpuscul condensat ce da sete de cunoastere. In acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisa, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povesti cu vinuri, si mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume intreaga intr-un pahar de cultura, cu istorie, geografie, geologie, stiinte exacte sau naturale, chimia noastra intrinseca, rigoarea matematica a stiintei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar si un spirit ce se asociaza in mod fericit cu artele vizuale, auditive, si evident arta culinara. O suma de elemente pretioase in care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a ma pierde pentru totdeauna cu pasiune!”, a declarat Iulia Scavo.

De origine din Romania, Iulia Scavo Gosea, a terminat facultatea de matematica si inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternica, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate si a unui master in marketingul bauturilor. Experienta si-a spus cuvantul si de-a lungul timpului a reusit sa cucereasca nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci si juriul marilor competitii internationale, fiind in momentul actual detinatoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competitii din lume. Marele premiu din cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop-Sponsor Oficial, ii va da posibilitatea sa reprezinte la cel mai inalt nivel Romania. Pe langa reprezentarea la nivel international, Iulia vrea sa aiba un rol activ in industria vinurilor pe plan local, avand un plan ambitios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a impartasi toate cunostintele asimilate pana acum in vederea lansarii si propulsarii in industrie a celor mai talentati si pasionati romani.

Marele premiu a fost acordat de Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.), in parteneriat cu Alexandrion Group, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului, sub Egida Asociatiei Internationale de Somelieri, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului. Aceasta competitie cu standarde ridicate, avand ca fosti castigatori,TOP 10 Somelieri Profesionisti din Romania. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Foto: Eva Voica (Cooperativa de Imagini)

Data actualizarii: 03/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.