Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

Trofeul Someleriei 2018 – ASR a organizat a 15-a editie a Concursului National de Somelieri

Asociatia Somelierilor din Romania (www.somelieri.eu), singura Asociatie de profil recunoscuta International, a organizat a 15-a Editie a Concursului National de Somelieri, cu sprijinul Alexandrion Grup ca Sponsor Oficial si Borsec Romania, ca Sponsor Principal.

Pentru acest an, Asociatia Somelierilor din Romania, a invitat atat Jurati Internationali, cat si fosti Campioni Nationali, pentru a organiza si desfasura la cel mai inalt nivel competitia. Presedinte al Juriului a fost doamna Marinela Ardelean, Ambasador –Global Vinars Brancoveanu, comisiile de jurizare din cadrul Finalei, fiind coordonate de: Michele Chantome, Secretar General al Asociatiei Internationale a Somelierilor (WWW.ASI.INFO). Dejan Zivkoski-Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Serbia,www.sommelierserbia.com) si domnul Georgios Kassianos Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Cipru (www.cyprussommeliers.com).

Din Comisia de Jurati pentru faza de Grupe, Semi-finala si Finala au facut parte:

Doamna Marineta Popa-Director la Ministerul Educatiei Nationale din Romania, doamna Carmen Cioca, domnul Constantin Dragan-Campion National 2006, domnul George Cioca-Campion National 2010, domnul Adrian Jipa-Campion National 2016, domnul Sevghin Menan-Manager Zonal A.S.R. Constanta, domnul George Butunoiu, domnul Laurentiu Achim-SAVOR HD. TV.

Master of Ceremony & Coordonator al Comisiilor Tehnice fiind domnul Alexandru Dan, Vicepresedinte A.S.R.

In finala au concurat 4 candidati, dintr-un total de 12 concurenti selectati in urma selectiei nationale,, dupa o prima etapa a competitiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Acestia au venit la Bucuresti pentru a demonstra juriului calitatile, pasiunea si abilitatile si pentru a incanta publicul cu un specatcol incarcat de pasiune. Probele propuse in finala au fost complexe si create special pentru a evidentia rafinamentul, experienta si pregatirea de top a celor patru finalisti: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, proba spumant, precum si simularea interactiunii dintre client si somelier in restaurant.

Iulia Scavo a obtinut cel mai bun punctaj si desemnata Cel Mai Bun Somelier din Romania, castigand concursul Trofeului Someleriei 2018, a carui finala a avut loc in seara de 26 septembrie, la Hotel Pullman. Iulia Scavo, marea castigatoare, a fost urmata de Marian Muntean, Filip Florian Zota si Ionut Andries, clasati pe locurile I, II si III.

Dintre semifinalisti s-au remarcat: Razvan Stan, Alberto Oprea si Gheorghe Marza, care au obtinut mentiuni.

Castigatoarea Marelui Premiu, un somelier cu o experienta de 10 ani, a dat dovada de o cunoastere amanuntita a bauturilor, o paleta larga de informatii complementare acestui domeniu si o usurinta uimitoare in comunicarea cu clientul, facilitata de excelenta stapanire a limbilor engleza, franceza si romana.

“Vinul este cultura, patrimoniu, vibratie dar si corpuscul condensat ce da sete de cunoastere. In acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisa, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povesti cu vinuri, si mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume intreaga intr-un pahar de cultura, cu istorie, geografie, geologie, stiinte exacte sau naturale, chimia noastra intrinseca, rigoarea matematica a stiintei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar si un spirit ce se asociaza in mod fericit cu artele vizuale, auditive, si evident arta culinara. O suma de elemente pretioase in care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a ma pierde pentru totdeauna cu pasiune!”, a declarat Iulia Scavo.

De origine din Romania, Iulia Scavo Gosea, a terminat facultatea de matematica si inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternica, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate si a unui master in marketingul bauturilor. Experienta si-a spus cuvantul si de-a lungul timpului a reusit sa cucereasca nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci si juriul marilor competitii internationale, fiind in momentul actual detinatoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competitii din lume. Marele premiu din cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop-Sponsor Oficial, ii va da posibilitatea sa reprezinte la cel mai inalt nivel Romania. Pe langa reprezentarea la nivel international, Iulia vrea sa aiba un rol activ in industria vinurilor pe plan local, avand un plan ambitios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a impartasi toate cunostintele asimilate pana acum in vederea lansarii si propulsarii in industrie a celor mai talentati si pasionati romani.

Marele premiu a fost acordat de Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.), in parteneriat cu Alexandrion Group, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului, sub Egida Asociatiei Internationale de Somelieri, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului. Aceasta competitie cu standarde ridicate, avand ca fosti castigatori,TOP 10 Somelieri Profesionisti din Romania. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Foto: Eva Voica (Cooperativa de Imagini)

Data actualizarii: 03/10/2018