Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Trofeul Someleriei 2018 – ASR a organizat a 15-a editie a Concursului National de Somelieri

Asociatia Somelierilor din Romania (www.somelieri.eu), singura Asociatie de profil recunoscuta International, a organizat a 15-a Editie a Concursului National de Somelieri, cu sprijinul Alexandrion Grup ca Sponsor Oficial si Borsec Romania, ca Sponsor Principal.

Pentru acest an, Asociatia Somelierilor din Romania, a invitat atat Jurati Internationali, cat si fosti Campioni Nationali, pentru a organiza si desfasura la cel mai inalt nivel competitia. Presedinte al Juriului a fost doamna Marinela Ardelean, Ambasador –Global Vinars Brancoveanu, comisiile de jurizare din cadrul Finalei, fiind coordonate de: Michele Chantome, Secretar General al Asociatiei Internationale a Somelierilor (WWW.ASI.INFO). Dejan Zivkoski-Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Serbia,www.sommelierserbia.com) si domnul Georgios Kassianos Presedinte al Asociatiei Somelierilor din Cipru (www.cyprussommeliers.com).

Din Comisia de Jurati pentru faza de Grupe, Semi-finala si Finala au facut parte:

Doamna Marineta Popa-Director la Ministerul Educatiei Nationale din Romania, doamna Carmen Cioca, domnul Constantin Dragan-Campion National 2006, domnul George Cioca-Campion National 2010, domnul Adrian Jipa-Campion National 2016, domnul Sevghin Menan-Manager Zonal A.S.R. Constanta, domnul George Butunoiu, domnul Laurentiu Achim-SAVOR HD. TV.

Master of Ceremony & Coordonator al Comisiilor Tehnice fiind domnul Alexandru Dan, Vicepresedinte A.S.R.

In finala au concurat 4 candidati, dintr-un total de 12 concurenti selectati in urma selectiei nationale,, dupa o prima etapa a competitiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Acestia au venit la Bucuresti pentru a demonstra juriului calitatile, pasiunea si abilitatile si pentru a incanta publicul cu un specatcol incarcat de pasiune. Probele propuse in finala au fost complexe si create special pentru a evidentia rafinamentul, experienta si pregatirea de top a celor patru finalisti: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, proba spumant, precum si simularea interactiunii dintre client si somelier in restaurant.

Iulia Scavo a obtinut cel mai bun punctaj si desemnata Cel Mai Bun Somelier din Romania, castigand concursul Trofeului Someleriei 2018, a carui finala a avut loc in seara de 26 septembrie, la Hotel Pullman. Iulia Scavo, marea castigatoare, a fost urmata de Marian Muntean, Filip Florian Zota si Ionut Andries, clasati pe locurile I, II si III.

Dintre semifinalisti s-au remarcat: Razvan Stan, Alberto Oprea si Gheorghe Marza, care au obtinut mentiuni.

Castigatoarea Marelui Premiu, un somelier cu o experienta de 10 ani, a dat dovada de o cunoastere amanuntita a bauturilor, o paleta larga de informatii complementare acestui domeniu si o usurinta uimitoare in comunicarea cu clientul, facilitata de excelenta stapanire a limbilor engleza, franceza si romana.

“Vinul este cultura, patrimoniu, vibratie dar si corpuscul condensat ce da sete de cunoastere. In acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisa, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povesti cu vinuri, si mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume intreaga intr-un pahar de cultura, cu istorie, geografie, geologie, stiinte exacte sau naturale, chimia noastra intrinseca, rigoarea matematica a stiintei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar si un spirit ce se asociaza in mod fericit cu artele vizuale, auditive, si evident arta culinara. O suma de elemente pretioase in care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a ma pierde pentru totdeauna cu pasiune!”, a declarat Iulia Scavo.

De origine din Romania, Iulia Scavo Gosea, a terminat facultatea de matematica si inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternica, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate si a unui master in marketingul bauturilor. Experienta si-a spus cuvantul si de-a lungul timpului a reusit sa cucereasca nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci si juriul marilor competitii internationale, fiind in momentul actual detinatoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competitii din lume. Marele premiu din cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop-Sponsor Oficial, ii va da posibilitatea sa reprezinte la cel mai inalt nivel Romania. Pe langa reprezentarea la nivel international, Iulia vrea sa aiba un rol activ in industria vinurilor pe plan local, avand un plan ambitios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a impartasi toate cunostintele asimilate pana acum in vederea lansarii si propulsarii in industrie a celor mai talentati si pasionati romani.

Marele premiu a fost acordat de Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.), in parteneriat cu Alexandrion Group, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului, sub Egida Asociatiei Internationale de Somelieri, organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului. Aceasta competitie cu standarde ridicate, avand ca fosti castigatori,TOP 10 Somelieri Profesionisti din Romania. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Foto: Eva Voica (Cooperativa de Imagini)

Data actualizarii: 03/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close