Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experien...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Un home delivery à la Răzvan Crișan... :-D  De când s-au înch...

Acum lucrurile merg în felul următor în lume: cineva cu multe m...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera: bucatarul american,...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

Strada Occidentului pe la Piata Sfintii Voievozi, cu liceul de muzica ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

1 comentarii

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

1 comentarii

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Afiseaza
comentarii

Niki cu spateleNiki e o fata frumoasa, supla, inalta, impetuoasa, cu o voce sonora, autoritara si dominanta, foarte priceputa la marketing si la afaceri, si care stie sa si gateasca bine, pe deasupra. Nu e de mirare, deci, ca aspirantii la inima frumoasei domnisoare sunt numerosi, si ca e obligata sa stea de vorba mai mult cu tot felul de cetateni care isi fac drum pe la micul ei magazin ca sa cumpere o maslina, o spagheta sau o frunza de salata decat cu clientii care mananca acolo.

De Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa ce a stat cine stie pe unde, ca sa deschida o mica afacere. Si nu orice afacere, ci una in care ea si munceste, se ocupa si de business, de clienti, raspunde si ziaristilor si curtezanilor. Iar daca mai e si dezinvolta si impetuoasa, asa cum e Niki, succesul e garantat, toata lumea vine sa-i ia interviu si sa o filmeze.

Supla Niki si-a deschis acum cativa ani o bacanie in care a pus si cateva mese ca sa poti manca ce iti iei direct din galantare, sau din cele cateva feluri pe care le pregateste ea acolo, in fata ta. Locului i-a spus, previzibil, Ciao Niki. Combinatia aceasta de mic bistrou sau osterie cu cateva rafturi si galantare cu produse pe care le poti lua acasa, ori sa le mananci chiar acolo o vezi peste tot in Europa Occidentala. Cateodata e mai mult bistrou decat bacanie sau patiserie, alteori invers. Ideea prinde bine si la noi, si ati vazut destule din astea la Bucuresti, unele chiar pline in permanenta.

Frumoasa Niki s-a instalat la parterul inalt al unui bloc nou de pe Eminescu, intre Polona si Tunari. Are o singura sala, fara terasa. E amenajata in stilul occidental actual, foarte luminoasa, cu un perete de sticla spre strada, colorata, vesela, tinereasca. Mi-a dat voie sa fac poze bistro-bacaniei, ba chiar si lor, asa ca m-a scutit de o descriere dificila. In spatele galantarelor are un banc de bucatarie cu aragaz si chiuveta, bucatarie care se continua intr-o camera de alaturi. In galantare are mezeluri (charcuterie), branzeturi, pungi cu paste si alte cateva lucruri conservate in borcane sau in ulei, iar pe peretele celalalt are vinuri si poate si lichioruri sau alte bauturi.

La o observatie sumara, se pare ca cei mai multi vin la Niki ca sa manance, nu am remarcat vreo curiozitate deosebita spre galantare. Cu exceptia susnumitilor, desigur, care isi fac drum doar ca sa o vada pe Niki si care pleaca apoi cu cate un pachetel sub brat si, poate, cu o speranta in suflet.

Cand vii si spui ca vrei sa mananci, inalta si subtirea Niki te indeamna sa iei un platou cu ce are ea in vitrina. Desigur, e mult mai rentabil pentru ea sa faci asta, marjele sunt substantial mai mari, timpul mai scurt, rotatia clientilor mai rapida. Daca insisti, totusi, sa nu mananci salam, esti informat ca poti primi un meniu al zilei, cu supa si inca ceva, ori ca iti pregateste pe loc o salata sau o portie de paste. Altceva nu poate face, fiindca nu are destul loc in bucatarie ca sa le gateasca cum trebuie.

Am vrut sa luam un meniu al zilei, dar chiar inainte de 13:30h deja rasesera toata mancarea cei mai grabiti decat noi, asa ca aveam de ales intre „platou”, salate si paste. Salatele au fost scoase de la inceput din lista de optiuni, pentru ca nu suntem femei ca sa mancam asa ceva la pranz. Nici „platoul” cu salamuri si branzeturi nu era in intentiile noastre, insa, decat sa luam cate doua portii de paste fiecare, ca sa ne putem satura, am luat „platoul” si cate o pasta.

Era destul de multa lume la Ciao Niki, de toate varstele si cu toate feluril de imbracaminte, probabil ca multi de la numeroasele cladiri cu birouri din jur. Dar, ca sa o vezi pe impetuoasa Niki si sa ii faci curte, merita sa vii chiar de departe, poate chiar din alt oras, desigur… (GB & Noro – iulie 2017)

Niki iesind din cadru...

Niki iesind din cadru…

Ciao Niki (bacanie)

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa c...

Data actualizarii: 31/07/2017

  • Agentu' :

    O locatie foarte calduorasa! Personal placut, serviabil si calificat. Calitatea produselor si a putinelor feluri de mancare este exceptionala. Mereu ma intorc cu drag sa mananc la Niki.