Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Niki cu spateleNiki e o fata frumoasa, supla, inalta, impetuoasa, cu o voce sonora, autoritara si dominanta, foarte priceputa la marketing si la afaceri, si care stie sa si gateasca bine, pe deasupra. Nu e de mirare, deci, ca aspirantii la inima frumoasei domnisoare sunt numerosi, si ca e obligata sa stea de vorba mai mult cu tot felul de cetateni care isi fac drum pe la micul ei magazin ca sa cumpere o maslina, o spagheta sau o frunza de salata decat cu clientii care mananca acolo.

De Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa ce a stat cine stie pe unde, ca sa deschida o mica afacere. Si nu orice afacere, ci una in care ea si munceste, se ocupa si de business, de clienti, raspunde si ziaristilor si curtezanilor. Iar daca mai e si dezinvolta si impetuoasa, asa cum e Niki, succesul e garantat, toata lumea vine sa-i ia interviu si sa o filmeze.

Supla Niki si-a deschis acum cativa ani o bacanie in care a pus si cateva mese ca sa poti manca ce iti iei direct din galantare, sau din cele cateva feluri pe care le pregateste ea acolo, in fata ta. Locului i-a spus, previzibil, Ciao Niki. Combinatia aceasta de mic bistrou sau osterie cu cateva rafturi si galantare cu produse pe care le poti lua acasa, ori sa le mananci chiar acolo o vezi peste tot in Europa Occidentala. Cateodata e mai mult bistrou decat bacanie sau patiserie, alteori invers. Ideea prinde bine si la noi, si ati vazut destule din astea la Bucuresti, unele chiar pline in permanenta.

Frumoasa Niki s-a instalat la parterul inalt al unui bloc nou de pe Eminescu, intre Polona si Tunari. Are o singura sala, fara terasa. E amenajata in stilul occidental actual, foarte luminoasa, cu un perete de sticla spre strada, colorata, vesela, tinereasca. Mi-a dat voie sa fac poze bistro-bacaniei, ba chiar si lor, asa ca m-a scutit de o descriere dificila. In spatele galantarelor are un banc de bucatarie cu aragaz si chiuveta, bucatarie care se continua intr-o camera de alaturi. In galantare are mezeluri (charcuterie), branzeturi, pungi cu paste si alte cateva lucruri conservate in borcane sau in ulei, iar pe peretele celalalt are vinuri si poate si lichioruri sau alte bauturi.

La o observatie sumara, se pare ca cei mai multi vin la Niki ca sa manance, nu am remarcat vreo curiozitate deosebita spre galantare. Cu exceptia susnumitilor, desigur, care isi fac drum doar ca sa o vada pe Niki si care pleaca apoi cu cate un pachetel sub brat si, poate, cu o speranta in suflet.

Cand vii si spui ca vrei sa mananci, inalta si subtirea Niki te indeamna sa iei un platou cu ce are ea in vitrina. Desigur, e mult mai rentabil pentru ea sa faci asta, marjele sunt substantial mai mari, timpul mai scurt, rotatia clientilor mai rapida. Daca insisti, totusi, sa nu mananci salam, esti informat ca poti primi un meniu al zilei, cu supa si inca ceva, ori ca iti pregateste pe loc o salata sau o portie de paste. Altceva nu poate face, fiindca nu are destul loc in bucatarie ca sa le gateasca cum trebuie.

Am vrut sa luam un meniu al zilei, dar chiar inainte de 13:30h deja rasesera toata mancarea cei mai grabiti decat noi, asa ca aveam de ales intre „platou”, salate si paste. Salatele au fost scoase de la inceput din lista de optiuni, pentru ca nu suntem femei ca sa mancam asa ceva la pranz. Nici „platoul” cu salamuri si branzeturi nu era in intentiile noastre, insa, decat sa luam cate doua portii de paste fiecare, ca sa ne putem satura, am luat „platoul” si cate o pasta.

Era destul de multa lume la Ciao Niki, de toate varstele si cu toate feluril de imbracaminte, probabil ca multi de la numeroasele cladiri cu birouri din jur. Dar, ca sa o vezi pe impetuoasa Niki si sa ii faci curte, merita sa vii chiar de departe, poate chiar din alt oras, desigur… (GB & Noro – iulie 2017)

Niki iesind din cadru...

Niki iesind din cadru…

Ciao Niki (bacanie)

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Niki a auzit tot Bucurestiul, pentru ca ziarelor le place cand o fata tanara, frumoasa si supla se intoarce inapoi in Patrie, dupa c...

Data actualizarii: 31/07/2017

  • Agentu' :

    O locatie foarte calduorasa! Personal placut, serviabil si calificat. Calitatea produselor si a putinelor feluri de mancare este exceptionala. Mereu ma intorc cu drag sa mananc la Niki.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close