Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Afiseaza

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat recent de Chef Răzvan Mangu și transformat într-un local cu specific românesc reinterpretat

BeautyFood este un restaurant micuț, cu o grădină intimă, verde, ascunsă într-o curte interioară. Este localizat în zona Universitate, mai exact la intersecția dintre Jean Louis Calderon și Batiștei, având o vechime de peste 8 ani.

După perioada de restricții în care locația a fost închisă, aceasta a fost redeschisă recent sub conducerea lui Chef Răzvan Mangu, care a schimbat complet specificul restaurantului, creând un meniu românesc reinterpretat. Toate ingredientele folosite sunt naturale, fiind luate de la ferme locale sau din piață, această decizie având la bază două argumente: crearea unor preparate sănătoase și gustoase pe concept farm to table, dar și susținerea producătorilor locali.

Meniul conține atât preparate clasice (ciorbă de pui de fermă, ceafă de porc cu piure de fasole, burgeri), dar și o serie de surprize neașteptate, dar uimitoare (chiftea de arpacaș crocantă, ravioli umpluți cu coadă de vită sau înghețată de leuștean, servită lângă un shoux crocant). Din meniu nu lipsește nici faimosul cheese cake reinterpretat, care poartă semnătura bucătarului.

Printre vedetele meniului se numără clasica pâine cu maia, ouăle și puiul de fermă, brânza de Horezu și sosul de mușețel.

Răzvan Mangu a avut o carieră ascendentă în ultimii ani, fiind sous chef și apoi chef la unul dintre restaurantele Bocca Luppo, sous chef la Maize și executive chef la Moon Brasserie și este pasionat de bucătăria reinterpretată și de combinarea gusturilor și a texturilor, lucru care se vede în preparetele ce îi poartă semnătura. (Comunicat de presa – iulie 2020)

MENIU

Salata vinete - Beautyfood

Beautyfood

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul Am mancat de cel putin doua ori la micul bistrou de pe Calderon, inainte sa fie Beautyfood, si de fiecare data mi-a parut rau dupa timpul pierdut c...

Data actualizarii: 29/07/2020