Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un conozac tipic italienesc numit „panettone”. Legenda spune ca acest dulce italian s-a nascut la curtea lui Ludovic Moro. In perioada Craciunului bucatarul ar fi uitat dulcele in cuptor si acesta s-a bronzat foarte tare. Disperat fiind ca nu avea ce dulce sa puna pe masa de Craciun a fost salvat de catre un servitor pe nume TONI a adus niste maia pastrata in casa lui pentru painea de zi cu zi a familiei sale apoi a adaugat coaja de portocale, stafide, portocale confiate si a facut un nou aluat dulce si pufos. Rezultatul a fost un succes pentru că „pane di Toni” in traducere „painea lui Toni” a fost apreciat de toti mesenii.

La Grande Famiglia „Belli Siciliani” petrece Craciunul in fiecare an in Romania si, ca adevarati italieni, a pregatesc acest desert facandu-l pentru toate gusturile; plin de crema la interior, ca un tort, pufos si acoperit de glazura din fistic, ciocolata, vanilie, ricotta, gianduja, un desert fin italian pentru masa de Craciun a oricarui român.

Este nevoie de cel putin 2 zile pentru pregatirea acestui dulce, iar clientii il pot cumpara numai cu o comanda in prealabil. Respectand traditia siciliana „cozonacul italian” se poate ridica doar pe 24 decembrie pentru ca nu contine conservanti si trebuie consumat in maxim 3 zile, cat dureaza Craciunul. Nu se prepara de Revelion sau Paste pentru ca sunt alte dulciuri tip cozonac, pentru aceste ocazii. (Stire de presa – decembrie 2018)

Data actualizarii: 19/12/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close