Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Afiseaza

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un conozac tipic italienesc numit „panettone”. Legenda spune ca acest dulce italian s-a nascut la curtea lui Ludovic Moro. In perioada Craciunului bucatarul ar fi uitat dulcele in cuptor si acesta s-a bronzat foarte tare. Disperat fiind ca nu avea ce dulce sa puna pe masa de Craciun a fost salvat de catre un servitor pe nume TONI a adus niste maia pastrata in casa lui pentru painea de zi cu zi a familiei sale apoi a adaugat coaja de portocale, stafide, portocale confiate si a facut un nou aluat dulce si pufos. Rezultatul a fost un succes pentru că „pane di Toni” in traducere „painea lui Toni” a fost apreciat de toti mesenii.

La Grande Famiglia „Belli Siciliani” petrece Craciunul in fiecare an in Romania si, ca adevarati italieni, a pregatesc acest desert facandu-l pentru toate gusturile; plin de crema la interior, ca un tort, pufos si acoperit de glazura din fistic, ciocolata, vanilie, ricotta, gianduja, un desert fin italian pentru masa de Craciun a oricarui român.

Este nevoie de cel putin 2 zile pentru pregatirea acestui dulce, iar clientii il pot cumpara numai cu o comanda in prealabil. Respectand traditia siciliana „cozonacul italian” se poate ridica doar pe 24 decembrie pentru ca nu contine conservanti si trebuie consumat in maxim 3 zile, cat dureaza Craciunul. Nu se prepara de Revelion sau Paste pentru ca sunt alte dulciuri tip cozonac, pentru aceste ocazii. (Stire de presa – decembrie 2018)

Data actualizarii: 19/12/2018