Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un conozac tipic italienesc numit „panettone”. Legenda spune ca acest dulce italian s-a nascut la curtea lui Ludovic Moro. In perioada Craciunului bucatarul ar fi uitat dulcele in cuptor si acesta s-a bronzat foarte tare. Disperat fiind ca nu avea ce dulce sa puna pe masa de Craciun a fost salvat de catre un servitor pe nume TONI a adus niste maia pastrata in casa lui pentru painea de zi cu zi a familiei sale apoi a adaugat coaja de portocale, stafide, portocale confiate si a facut un nou aluat dulce si pufos. Rezultatul a fost un succes pentru că „pane di Toni” in traducere „painea lui Toni” a fost apreciat de toti mesenii.
La Grande Famiglia „Belli Siciliani” petrece Craciunul in fiecare an in Romania si, ca adevarati italieni, a pregatesc acest desert facandu-l pentru toate gusturile; plin de crema la interior, ca un tort, pufos si acoperit de glazura din fistic, ciocolata, vanilie, ricotta, gianduja, un desert fin italian pentru masa de Craciun a oricarui român.
Este nevoie de cel putin 2 zile pentru pregatirea acestui dulce, iar clientii il pot cumpara numai cu o comanda in prealabil. Respectand traditia siciliana „cozonacul italian” se poate ridica doar pe 24 decembrie pentru ca nu contine conservanti si trebuie consumat in maxim 3 zile, cat dureaza Craciunul. Nu se prepara de Revelion sau Paste pentru ca sunt alte dulciuri tip cozonac, pentru aceste ocazii. (Stire de presa – decembrie 2018)