Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un conozac tipic italienesc numit „panettone”. Legenda spune ca acest dulce italian s-a nascut la curtea lui Ludovic Moro. In perioada Craciunului bucatarul ar fi uitat dulcele in cuptor si acesta s-a bronzat foarte tare. Disperat fiind ca nu avea ce dulce sa puna pe masa de Craciun a fost salvat de catre un servitor pe nume TONI a adus niste maia pastrata in casa lui pentru painea de zi cu zi a familiei sale apoi a adaugat coaja de portocale, stafide, portocale confiate si a facut un nou aluat dulce si pufos. Rezultatul a fost un succes pentru că „pane di Toni” in traducere „painea lui Toni” a fost apreciat de toti mesenii.

La Grande Famiglia „Belli Siciliani” petrece Craciunul in fiecare an in Romania si, ca adevarati italieni, a pregatesc acest desert facandu-l pentru toate gusturile; plin de crema la interior, ca un tort, pufos si acoperit de glazura din fistic, ciocolata, vanilie, ricotta, gianduja, un desert fin italian pentru masa de Craciun a oricarui român.

Este nevoie de cel putin 2 zile pentru pregatirea acestui dulce, iar clientii il pot cumpara numai cu o comanda in prealabil. Respectand traditia siciliana „cozonacul italian” se poate ridica doar pe 24 decembrie pentru ca nu contine conservanti si trebuie consumat in maxim 3 zile, cat dureaza Craciunul. Nu se prepara de Revelion sau Paste pentru ca sunt alte dulciuri tip cozonac, pentru aceste ocazii. (Stire de presa – decembrie 2018)

Data actualizarii: 19/12/2018