Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Afiseaza

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Galei Gault&Millau

În cadrul Galei Gault&Millau 2019, care a avut loc pe 24 iunie, în București, Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului, iar Alexandru Dumitru, head chef și coproprietar al localului, a obținut distincția Bucătarul-Șef al Anului. Cu 3 bonete și 15,5 puncte primite din partea Ghidului Galben, Bistro Ateneu devine, astfel, restaurantul din România care a fost cel mai bine cotat de către un organism internațional, independent.

Alexandru Dumitru @ Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu“Pentru mine, acest premiu este o recunoaștere a muncii și a pasiunii mele, a eforturilor și consecvenței echipei. Ce mă bucură este că rezultatul este unul valabil universal, de necontestat – un restaurant cu 3 bonete Gault&Millau, indiferent că este poziționat în Franța, România, Cehia sau Elveția, respectă aceleași standarde de calitate și garantează o experiență fină, memorabilă.”, declară Alexandru Dumitru.

Profesionistul premiat de către Gault&Millau are 7 ani de experiență în bucătărie. Începând cu 2012, el a lucrat în proprietăți premiate, precum Les Solistes by Pierre Gagnaire, din cadrul Hotelului Waldorf Astoria Berlin sau Auberge du Soleil, din Napa Valley, California. Întors în România în anul 2017, cheful a preluat bucătăria pensiunii Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei, unde și-a pus la punct, de la zero, propria sa grădină de legume și verdețuri, dotată cu seră. Din septembrie 2018, Alexandru Dumitru a devenit bucătarul-șef al localului Bistro Ateneu, deținut în parteneriat cu Grupul Le Manoir, condus de către Cristian Preotu.

Filozofia sa gastronomică este una aparent simplă. cu preparate minimaliste, menite să pună în evidență aromele și texturile ingredientelor, pe care bucătarul și le procură singur sau pe care le selectează cu strictețe de la fermieri și producători de încredere. Adaptat conceptului farm-to-table, meniul restrâns include feluri de mâncare românești, puternic înrădăcinate în cultura locală, dar gătite atent, folosind tehnici moderne, studiate, ce exploatează la maximum calitatea materiilor prime. Printre preparatele cu care Bistro Ateneu și-a cucerit, de-a lungul timpului, oaspeții se numără măduva de vită în crustă de hrean, ciulamaua de ciuperci sălbatice cu chips de mălai sau păstrăvul din Valea Doftanei, afumat în casă, chiar de către chef Alexandru Dumitru.

“Când am lucrat în Napa Valley, m-am îndrăgostit de conceptul farm-to-table, de simplitatea sa, de ideea de a lua produse crescute responsabil, în condiții oneste, pline de gust și arome. Mi-am propus atunci, în 2015, să aduc principiile acestui curent și acasă și să contribui la dezvoltarea unei culturi gastronomice orientate spre produs, sezonalitate și naturalețe. Deși există multă pregătire și muncă în spatele lor, meniurile mele sunt ușor de înțeles, evocatoare de emoții și nostalgii. Mă inspir mult din rețete vechi, din ceea ce făcea bunica, din poveștile pe care mi le spun producătorii sau din sfaturile pe care mi le împărtășesc, dar, peste toate, se simte viziunea mea culinară, care este într-o continuă șlefuire.”, declară Alexandru Dumitru, chef Bistro Ateneu.

Începând cu anul 2020, bucătaria Bistro Ateneu va beneficia de fructe și legume crescute pe domeniul de la Balotești, deținut de către grupul Le Manoir, unde Cristian Preotu și Alexandru Dumitru lucrează deja la o grădină și o seră, de 3,000 de metri pătrați, situată în cadrul unui parc de 17,000 de metri pătrați, în care există deja o clădire istorică, de peste 100 de ani. “Obiectivul nostru este ca, începând cu anul 2021, să devenim autonomi, să ne creștem singuri, în condiții 100% cunoscute și la cele mai înalte standarde ingredientele. Cred că aceasta este o oportunitate fabuloasă de a rămâne creativi și de a contribui la dezvoltarea gastronomiei românești. Calitatea este în centrul tuturor experiențelor Le Manoir și mă bucur că avem ocazia să controlăm toate etapele procesului și să fim răspunzători pentru produsele noastre de la cap la coadă.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Restaurantul Bistro Ateneu, din strada Episcopiei nr. 3, este deschis de luni până duminică, în intervalul 18:00-22:00. (Comunicat de presa – iunie 2019)

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.
În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Data actualizarii: 27/06/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close