Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Galei Gault&Millau

În cadrul Galei Gault&Millau 2019, care a avut loc pe 24 iunie, în București, Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului, iar Alexandru Dumitru, head chef și coproprietar al localului, a obținut distincția Bucătarul-Șef al Anului. Cu 3 bonete și 15,5 puncte primite din partea Ghidului Galben, Bistro Ateneu devine, astfel, restaurantul din România care a fost cel mai bine cotat de către un organism internațional, independent.

Alexandru Dumitru @ Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu“Pentru mine, acest premiu este o recunoaștere a muncii și a pasiunii mele, a eforturilor și consecvenței echipei. Ce mă bucură este că rezultatul este unul valabil universal, de necontestat – un restaurant cu 3 bonete Gault&Millau, indiferent că este poziționat în Franța, România, Cehia sau Elveția, respectă aceleași standarde de calitate și garantează o experiență fină, memorabilă.”, declară Alexandru Dumitru.

Profesionistul premiat de către Gault&Millau are 7 ani de experiență în bucătărie. Începând cu 2012, el a lucrat în proprietăți premiate, precum Les Solistes by Pierre Gagnaire, din cadrul Hotelului Waldorf Astoria Berlin sau Auberge du Soleil, din Napa Valley, California. Întors în România în anul 2017, cheful a preluat bucătăria pensiunii Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei, unde și-a pus la punct, de la zero, propria sa grădină de legume și verdețuri, dotată cu seră. Din septembrie 2018, Alexandru Dumitru a devenit bucătarul-șef al localului Bistro Ateneu, deținut în parteneriat cu Grupul Le Manoir, condus de către Cristian Preotu.

Filozofia sa gastronomică este una aparent simplă. cu preparate minimaliste, menite să pună în evidență aromele și texturile ingredientelor, pe care bucătarul și le procură singur sau pe care le selectează cu strictețe de la fermieri și producători de încredere. Adaptat conceptului farm-to-table, meniul restrâns include feluri de mâncare românești, puternic înrădăcinate în cultura locală, dar gătite atent, folosind tehnici moderne, studiate, ce exploatează la maximum calitatea materiilor prime. Printre preparatele cu care Bistro Ateneu și-a cucerit, de-a lungul timpului, oaspeții se numără măduva de vită în crustă de hrean, ciulamaua de ciuperci sălbatice cu chips de mălai sau păstrăvul din Valea Doftanei, afumat în casă, chiar de către chef Alexandru Dumitru.

“Când am lucrat în Napa Valley, m-am îndrăgostit de conceptul farm-to-table, de simplitatea sa, de ideea de a lua produse crescute responsabil, în condiții oneste, pline de gust și arome. Mi-am propus atunci, în 2015, să aduc principiile acestui curent și acasă și să contribui la dezvoltarea unei culturi gastronomice orientate spre produs, sezonalitate și naturalețe. Deși există multă pregătire și muncă în spatele lor, meniurile mele sunt ușor de înțeles, evocatoare de emoții și nostalgii. Mă inspir mult din rețete vechi, din ceea ce făcea bunica, din poveștile pe care mi le spun producătorii sau din sfaturile pe care mi le împărtășesc, dar, peste toate, se simte viziunea mea culinară, care este într-o continuă șlefuire.”, declară Alexandru Dumitru, chef Bistro Ateneu.

Începând cu anul 2020, bucătaria Bistro Ateneu va beneficia de fructe și legume crescute pe domeniul de la Balotești, deținut de către grupul Le Manoir, unde Cristian Preotu și Alexandru Dumitru lucrează deja la o grădină și o seră, de 3,000 de metri pătrați, situată în cadrul unui parc de 17,000 de metri pătrați, în care există deja o clădire istorică, de peste 100 de ani. “Obiectivul nostru este ca, începând cu anul 2021, să devenim autonomi, să ne creștem singuri, în condiții 100% cunoscute și la cele mai înalte standarde ingredientele. Cred că aceasta este o oportunitate fabuloasă de a rămâne creativi și de a contribui la dezvoltarea gastronomiei românești. Calitatea este în centrul tuturor experiențelor Le Manoir și mă bucur că avem ocazia să controlăm toate etapele procesului și să fim răspunzători pentru produsele noastre de la cap la coadă.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Restaurantul Bistro Ateneu, din strada Episcopiei nr. 3, este deschis de luni până duminică, în intervalul 18:00-22:00. (Comunicat de presa – iunie 2019)

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.
În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Data actualizarii: 27/06/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close