Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Afiseaza

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business deschis in pandemie si un cartier pus in miscare

Pe 5 iunie, Boiler Coffee Shop, un business mic din domeniul specialty coffee, a deschis o noua locatie in zona Piata Muncii: Boiler Milk & Coffee. Un coffee shop de 18 metri patrati, care se vrea a fi un laborator de preparat si servit cafea de specialitate, la cele mai inalte standarde ca calitate, dar si un mod de experimentare senzoriala adresat comunitatii unui cartier bucurestean. Conceptul a fost dezvoltat si implementat in mare parte pe durata pandemiei, intr-un climat nesigur si plin de riscuri, iar investitia s-a ridicat la suma de 35.000 de euro.

„Ideea extinderii ne-a venit dupa deschiderea primei cafenele, in Piata Romana, acum aproape 4 ani, bazata pe relatia directa si speciala intre barista si iubitorul de cafea. Am observat ca romanii incep sa inteleaga si sa aprecieze specificul unei cafele de specialitate si, ca urmare,  aleg coffee shop-uri unde pot gasi un barista cu experienta in domeniu, produse de calitate, dar si proceduri care urmaresc pastrarea calitatii si a gustului cafelei. Lansarea Boiler Milk & Coffee a fost pasul urmatorul, pariul ca un astfel de loc poate creste si supravietui si intr-un cartier bucurestean, continuand sa educam oamenii in spiritul curiozitatii si descoperirii universului cafelei de specialitate”, a  declarat Paul Ungureanu, fondatorul Boiler Coffee Shop.

La 3 saptamani de la deschidere, Boiler Milk & Coffee serveste cafea to-go si cafea de preparat acasa oamenilor din zona Piata Muncii, respectand toate masurile de siguranta in contextul actual. Valoarea medie a bonului de casa este de 25 lei.  Comunitatea creste, locuitorii cartierului devin oaspetii coffee-shop-ului si, incet, pun in miscare un business a carui provocare este sa ramana in picioare intr-o perioada dificila si sa replice acelasi model in alte cartiere din capitala.

OAMENII

Paul Ungureanu și Radu SoloFondatorul Boiler Coffee Shop, Paul Ungureanu este barista de mai bine de 15 ani, campion national la latte art, fondatorul primei scoli de cafea din Bucuresti, trainer si consultant in deschiderea a numeroase coffee shop-uri pe plan local. In 2016 Paul a deschis Boiler Coffee Shop la Piata Romana, intr-un spatiu de 25 de metri patrati, la vremea respectiva convins ca un astfel de loc dedicat 100% calitatii trebuie sa fie cat mai aproape de centrul orasului. Pe drum s-a alaturat Radu Solo, barista, consultant in domeniul specialty coffee si coffee explorer in mai toate orasele lumii – maxim pasionat de gust si de dezvoltarea celor mai challeging produse pe baza de cafea de specialitate. Echipa a fost completata de Razvan Gabriel Popa, business angel si responsabil de strategie financiara, in momentul  in care a devenit clar ca urmatorul pas este extinderea business-ului spre cartiere.

CONCEPTUL

Cat se poate de simplu: cafea de specialitate, prajita in loturi mici in intreaga Europa, preparata la cel mai inalt standard de calitate de barista pasionat. Plus o relatie directa cu cel care gusta, respectiv cumpara cafeaua, starnirea curiozitatii si a atasamentului pentru gust si experiment. Pana la urma e vorba de pasiune de la cel care prajeste, la cel care prepara, la cel care gusta. Un intreg circuit.

LOCUL

18 metri partrati cu un design bine gandit in cele mai mici detalii de o echipa coordonata de arhitectul  Alexandru Dabija. Curat, minimalist si cu concept care pune in prin plan dualitatea, legatura dintre doua elemente – alb si auriu, cald si rece, lapte si cafea, barista si oaspete. Doua jumatati ale unui intreg.

CARTIERUL

De ce la Piata Muncii si nu in centru, pentru un produs de calitate superioara care are in spate un proces atat de elaborat de dezvoltare si preparare? In primul rand pentru ca oamenii care beau cafea buna locuiesc peste tot, nu doar in centru. In al doilea rand pentru ca aceste cartiere bucurestene au nevoie de ”combustibilul” lor ca sa creasca si ca sa se dezvolte, la fel ca in multe alte orase europene. Cafea = comunitate si invers si este minunat sa contribui la cresterea business-urilor mici de langa tine, sa fii parte din ele, sa fii ”vecin” cu ele.

PARIUL PENTRU MAI DEPARTE

Pentru urmatorul an, Boiler Coffee Shop are planuri de extindere in offline, prin deschiderea a altor 3 specialty coffee shop-uri, cu suprafete intre 18 – 25 mp. De asemenea, isi propune sa dezvolte o aplicatie care sa permita clientilor sa comande online, cu optiunile de delivery pentru cafea boabe si cafea preparata cold brew sau order & pick up. (Comunicat de presa – septembrie 2020)

Data actualizarii: 15/09/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close