Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Afiseaza

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ

Brânza românească de burduf ajunge la cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene: Barilla Pasta World Championship 2018

  • Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel din Iași, va concura, toamna aceasta, alături de alți 17 tineri Chefi din întreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla – ediția 2018 (24-25 octombrie, Milano)
  • Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin
  • Rețeta cu care Chef Adrian Cojocaru va participa la competiție va avea în centru un ingredient profund românesc: brânza de burduf. Ingredientul-vedetă al rețetei sale va fi adus direct din România la Milano
  • Câștigătorul titlului „Master of Pasta” va avea șansa să-și pună țara și numele pe harta gastronomiei mondiale

București, 17 octombrie 2018: Pastele nu sunt doar un simbol al gastronomiei italienești, ci și punctul de întâlnire între dieta mediteraneană și un aliment sănătos care oferă prilejuri de socializare și care a dat întregii lumi nenumărate rețete. Aceasta este și filozofia din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai uneia dintre cele mai iubite gastronomii din lume – cea italiană.

Din juriul competiției fac parte Chefi italieni faimoși, precum Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Chef nutriționist Holger Stromberg (Germania) și fotograful american de food, Brittany Wright. Jurații vor nota creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare propuse de 18 Chefi din întreaga lume cu vârste sub 35 de ani, pe parcursul a trei runde de concurs, care vor presupune realizarea de signature dishes, dar și reinterpretarea celei mai iubite și cunoscute rețete de paste din întreaga lume: Spaghetti al Pomodoro.

Anul acesta, tema competiției va fi „EAT POSITIVE”, însumând efortul Barilla de a promova un mod de hrană echilibrat, nutritiv, plăcut, cu respect față de ingredientele de calitate. Mâncarea a fost dintotdeauna o sursă de plăcere, iar „EAT POSITIVE” înseamnă, defapt, a găsi plăcerea într-o companie și mâncare bună, așa cum sunt pastele. Chefii care participă la competiție vor fi invitați să creeze rețete de paste care să inspire un mod pozitiv de a privi mâncarea.

„Barilla dorește să susțină noul val de Chefi talentați și să îi inspire să îmbrățișeze și să dea mai departe, prin munca lor, atributele stilului de viață convivial și pozitiv al poporului italian. Noul Master of Pasta va trebui să vină cu o rețetă inovatoare și surprinzătoare de paste și, nu în ultimul rând, foarte reprezentativă pentru gastronomia modernă”, a declarat Andrea Malservisi, Brand Equity & Communication Director, în cadrul Grupului Barilla.

Tema „EAT POSITIVE”, în viziunea a trei Chefi jurați în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018:

O rețetă care apropie poporul italian de cel român

Rețeta cu care ambasadorul culinar al Italiei în România va participa la concurs are în centru un ingredient românesc, brânza de burduf, și se numește „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”), o reinterpretare autentică a legăturii dintre cultura românească și cea italiană. Brânza de burduf va fi adusă direct din România la competiția din Italia.

„Preparatul pe care îl propun cu mândrie la această competiție este inspirat din copilăria mea petrecută la țară, de gusturile cu care am crescut, de prospețimea produselor, de aerul curat și oamenii simpli alături de care am copilărit. Dintotdeauna mi-au plăcut produsele proaspete, cu gust intens. Astfel, rețeta mea va îmbina ciuperci de pădure cu ceapă verde (chivas), usturori, praz, pătrunjel, salată și roșii uscate, dar de departe, vedeta preparatului va fi brânza de burduf, un produs tradițional românesc, ușor picant, regândit de mine sub forma unei spume fine. Preparatul va fi un tablou perfect al rădăcinilor mele, al culturii locului unde am crescut. Sunt foarte mândru că pot să promovez gusturile românești la cea mai importantă competiție dedicată unei gastronomii care a depășit de mult granițele Italiei”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, nominalizatul României în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.

Cu 8 ani de experiență în patria pizzei și a pastelor, Adrian Cojocaru excelează în bucătăria cu specific italian. Chef în cadrul Hotel Restaurant La Castel, din Iași, de 4 ani, Adrian Cojocaru are un palmares bogat de cupe și medalii la concursuri naționale și internaționale. În viziunea sa, succesul în gastronomie stă în echilibrul perfect dintre disciplină, gust și timp de preparare. Adrian Cojocaru a fost selectat pentru a participa la competiția Barilla, ca urmare a premiului obținut la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, desfășurat la București, în perioada 12-13 martie 2018.

Prima participarea a României în ediția anului 2017

Ediția anului trecut, 2017, a Barilla Pasta World Championship a adus o premieră pentru România: printre cei 20 de Chefi nominalizați de pe toate continentele s-a numărat și un român, Adrian Șișiu (30 de ani), Chef la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, care a prezentat o rețetă de paste pentru sportivi.

Inspirația sa pentru a desăvârși rețeta câștigătoare a fost stilul tot mai activ al românilor, astfel Chef-ul român a îmbinat două mari pasiuni, cea pentru sport și pentru gustul Italiei, în rețeta sa de paste signature, care i-a adus și nominalizarea în cadrul Barilla Pasta World Championship. Barilla Bio Spaghetti Champion este un preparat sănătos și energizant, conceput special pentru oamenii pasionați de un stil de viață activ.

Însă, tânărul Chef Accursio Lota (SUA) a fost marele câștigător al celei mai importante competiții din lume dedicate pastelor și bucătăriei italiene. Rețeta care i-a adus trofeul se numește Seafood Carbonara și este inspirată din aromele mediteranene ale Siciliei, locul în care s-a născut.

Marele premiu constă într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, care va include lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume. De asemenea, câștigarea unui astfel de premiu reprezintă o importantă rampă de lansare internațională.

Italienii, cei mai mari consumatori de paste din lume

Consumul de paste este în creștere, la nivel mondial, potrivit Organizației Internaționale a Pastelor. Cele mai dinamice piețe sunt Asia (o creștere cu 8,6% a consumului de paste în 2017, față de 2016) și Africa (o creștere cu 2,6%). SUA reprezintă cea mai mare piață de desfacere pentru paste, la nivel mondial: 2,7 milioane de tone de paste consumate anual. Un american consumă în medie 9 kg de paste anual. Italienii rămân, de departe, cei mai mari consumatori de paste, cu un consum de 23,5 kg de paste per capita, anual, și 1,4 milioane de tone în total. Italienii sunt urmați de tunisieni (17 kg per capita), Venezuela (12 kg per capita), Grecia (11,1 kg per capita), Chile (9,4 kg). (Comunicat de presa – octombrie 2018)


Despre Barilla

Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 de paste ca valoare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

Contact de presă: Camelia Lăzurean/ PR Manager/ tel. 0723 22 93 94

Data actualizarii: 19/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close