Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Afiseaza

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ

Brânza românească de burduf ajunge la cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene: Barilla Pasta World Championship 2018

  • Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel din Iași, va concura, toamna aceasta, alături de alți 17 tineri Chefi din întreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla – ediția 2018 (24-25 octombrie, Milano)
  • Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin
  • Rețeta cu care Chef Adrian Cojocaru va participa la competiție va avea în centru un ingredient profund românesc: brânza de burduf. Ingredientul-vedetă al rețetei sale va fi adus direct din România la Milano
  • Câștigătorul titlului „Master of Pasta” va avea șansa să-și pună țara și numele pe harta gastronomiei mondiale

București, 17 octombrie 2018: Pastele nu sunt doar un simbol al gastronomiei italienești, ci și punctul de întâlnire între dieta mediteraneană și un aliment sănătos care oferă prilejuri de socializare și care a dat întregii lumi nenumărate rețete. Aceasta este și filozofia din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai uneia dintre cele mai iubite gastronomii din lume – cea italiană.

Din juriul competiției fac parte Chefi italieni faimoși, precum Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Chef nutriționist Holger Stromberg (Germania) și fotograful american de food, Brittany Wright. Jurații vor nota creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare propuse de 18 Chefi din întreaga lume cu vârste sub 35 de ani, pe parcursul a trei runde de concurs, care vor presupune realizarea de signature dishes, dar și reinterpretarea celei mai iubite și cunoscute rețete de paste din întreaga lume: Spaghetti al Pomodoro.

Anul acesta, tema competiției va fi „EAT POSITIVE”, însumând efortul Barilla de a promova un mod de hrană echilibrat, nutritiv, plăcut, cu respect față de ingredientele de calitate. Mâncarea a fost dintotdeauna o sursă de plăcere, iar „EAT POSITIVE” înseamnă, defapt, a găsi plăcerea într-o companie și mâncare bună, așa cum sunt pastele. Chefii care participă la competiție vor fi invitați să creeze rețete de paste care să inspire un mod pozitiv de a privi mâncarea.

„Barilla dorește să susțină noul val de Chefi talentați și să îi inspire să îmbrățișeze și să dea mai departe, prin munca lor, atributele stilului de viață convivial și pozitiv al poporului italian. Noul Master of Pasta va trebui să vină cu o rețetă inovatoare și surprinzătoare de paste și, nu în ultimul rând, foarte reprezentativă pentru gastronomia modernă”, a declarat Andrea Malservisi, Brand Equity & Communication Director, în cadrul Grupului Barilla.

Tema „EAT POSITIVE”, în viziunea a trei Chefi jurați în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018:

O rețetă care apropie poporul italian de cel român

Rețeta cu care ambasadorul culinar al Italiei în România va participa la concurs are în centru un ingredient românesc, brânza de burduf, și se numește „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”), o reinterpretare autentică a legăturii dintre cultura românească și cea italiană. Brânza de burduf va fi adusă direct din România la competiția din Italia.

„Preparatul pe care îl propun cu mândrie la această competiție este inspirat din copilăria mea petrecută la țară, de gusturile cu care am crescut, de prospețimea produselor, de aerul curat și oamenii simpli alături de care am copilărit. Dintotdeauna mi-au plăcut produsele proaspete, cu gust intens. Astfel, rețeta mea va îmbina ciuperci de pădure cu ceapă verde (chivas), usturori, praz, pătrunjel, salată și roșii uscate, dar de departe, vedeta preparatului va fi brânza de burduf, un produs tradițional românesc, ușor picant, regândit de mine sub forma unei spume fine. Preparatul va fi un tablou perfect al rădăcinilor mele, al culturii locului unde am crescut. Sunt foarte mândru că pot să promovez gusturile românești la cea mai importantă competiție dedicată unei gastronomii care a depășit de mult granițele Italiei”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, nominalizatul României în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.

Cu 8 ani de experiență în patria pizzei și a pastelor, Adrian Cojocaru excelează în bucătăria cu specific italian. Chef în cadrul Hotel Restaurant La Castel, din Iași, de 4 ani, Adrian Cojocaru are un palmares bogat de cupe și medalii la concursuri naționale și internaționale. În viziunea sa, succesul în gastronomie stă în echilibrul perfect dintre disciplină, gust și timp de preparare. Adrian Cojocaru a fost selectat pentru a participa la competiția Barilla, ca urmare a premiului obținut la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, desfășurat la București, în perioada 12-13 martie 2018.

Prima participarea a României în ediția anului 2017

Ediția anului trecut, 2017, a Barilla Pasta World Championship a adus o premieră pentru România: printre cei 20 de Chefi nominalizați de pe toate continentele s-a numărat și un român, Adrian Șișiu (30 de ani), Chef la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, care a prezentat o rețetă de paste pentru sportivi.

Inspirația sa pentru a desăvârși rețeta câștigătoare a fost stilul tot mai activ al românilor, astfel Chef-ul român a îmbinat două mari pasiuni, cea pentru sport și pentru gustul Italiei, în rețeta sa de paste signature, care i-a adus și nominalizarea în cadrul Barilla Pasta World Championship. Barilla Bio Spaghetti Champion este un preparat sănătos și energizant, conceput special pentru oamenii pasionați de un stil de viață activ.

Însă, tânărul Chef Accursio Lota (SUA) a fost marele câștigător al celei mai importante competiții din lume dedicate pastelor și bucătăriei italiene. Rețeta care i-a adus trofeul se numește Seafood Carbonara și este inspirată din aromele mediteranene ale Siciliei, locul în care s-a născut.

Marele premiu constă într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, care va include lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume. De asemenea, câștigarea unui astfel de premiu reprezintă o importantă rampă de lansare internațională.

Italienii, cei mai mari consumatori de paste din lume

Consumul de paste este în creștere, la nivel mondial, potrivit Organizației Internaționale a Pastelor. Cele mai dinamice piețe sunt Asia (o creștere cu 8,6% a consumului de paste în 2017, față de 2016) și Africa (o creștere cu 2,6%). SUA reprezintă cea mai mare piață de desfacere pentru paste, la nivel mondial: 2,7 milioane de tone de paste consumate anual. Un american consumă în medie 9 kg de paste anual. Italienii rămân, de departe, cei mai mari consumatori de paste, cu un consum de 23,5 kg de paste per capita, anual, și 1,4 milioane de tone în total. Italienii sunt urmați de tunisieni (17 kg per capita), Venezuela (12 kg per capita), Grecia (11,1 kg per capita), Chile (9,4 kg). (Comunicat de presa – octombrie 2018)


Despre Barilla

Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 de paste ca valoare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

Contact de presă: Camelia Lăzurean/ PR Manager/ tel. 0723 22 93 94

Data actualizarii: 19/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.