Alte restaurante, cafenele si localuri care au dorit sa se prezinte pe site-ul Restocracy si care nu se regasesc in...

Ord. dupa

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

6984 vizite

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

1348 vizite

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

913 vizite

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

17 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

364 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

121 vizite

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

608 vizite

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

504 vizite

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

285 vizite

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

649 vizite

Daca ai ajuns la noi, Hai Noroc! Speram sa te simti ca intre priete...

154 vizite

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5 Britannia este una dintr...

1024 vizite

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

127 vizite

Si-Longe is a contemporary social place in Bucharest, versatile venue ...

467 vizite

Calderon 18 este un restaurant si terasa, cu specific tex-mex, care se...

160 vizite

Casa Comana este recunoscută pentru preparatele proaspete şi savuroa...

772 vizite

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

185 vizite

Aproape de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare, lipsit insa de vacarm...

116 vizite

Celere este un restaurant cu autoservire cu specific italian situat pe...

63 vizite

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

110 vizite

Unul dintre cele doua restaurante de la Hotel Caro, celalalt fiind La ...

71 vizite

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

1503 vizite

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

2249 vizite

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

216 vizite

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

655 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5

Britannia este una dintre surprizele placute din lista restaurantelor child-friendly, si cred ca nu numai pentru specificul sau de kid-friendly. La prima impresie, Britannia pare un restaurant de cartier. De ce? Simplu! Aplasarea este una mai mult decat convingatoare, „dupa blocurile gri” (sau, mai exact, intre blocurile gri), vorba „poetilor” urbani.

Pe numele sau intreg, Britannia Bar & Grill spune deschis cam despre ce tip de bucatarie veti intalni aici. Cu toate acestea, experienta mea anteioara (singura deocamdata!) m-a facut sa apreciez acest restaurant pentru o minunata saramura de peste. N-as putea spune cu precizie, ce m-a surprins atat de mult la acea saramura, gustul sau timing-ul (veneam dupa vreo cateva saptamani bune de post), asa ca a fost o chimie perfecta.

Infiintat in anul 2012, restaurantul Britannia se gaseste intr-o cladire nou-construita pe str. Petre Ispirescu din cartierul Rahova. Din exterior, diferenta dintre Britannia si imprejurimi este redundanta. La interior, Britannia are doua spatii, unul la parter si celalalt la etaj, acolo unde se afla si locul de joaca pentru copii. De asemenea, in exterior, atat in partea din fata, cat si intr-una dintre partile laterale, restaurantul este invaluit de o terasa de sezon, cu siguranta, cea mai cautata pe timp de vara, asa cum veti sesiza si din galeria foto. Amenajarea interioara este placuta. Podele din lemn, lambriuri si mobilier din lemn inchis la culoare, geamuri mari, sau diferite ornamente din fier fortaj, toate vor sa declare ca nici designer-ul si nici patronul nu au facut economii la momentul amenajarii.

Totodata, Britannia este si un loc unde se pot desfasura evenimente private sau chiar corporate, dar beneficiaza si de un generos loc de joaca pentru copii, fapt ce-l face a fi un veritabil restaurant kid-friendly. Insumand aproximativ 60 de metri patrati si putand gazdui aproximativ 25 de copii, spatiul de joaca este situat la etajul cladirii, cu intrare din salonul de la etaj, acolo unde pot lua masa insotitorii celor mici.

Locul de joaca beneficiaza de supraveghe in fiecare zi (luni-duminica) intre orele 12-14 si pana la orele 22, cand localul se inchide, si este bine protejat de pericole, inclusiv pardoseala fiind acoperita cu un covor modular protector din polistiren, care se poate mota si demonta la cerere.

Pentru cei care doresc sa vina cu copiii, trebuie sa stie ca tariful pentru spatiul special dedicat celor mici este de 10 lei, in cazul in care doriti sa luati masa, iar copilul isi petrece timpul in locul de joaca (perioada de timp fiind nelimitata), si de 45 de lei (luni-joi), respectiv 50 de lei (vineri-duminica), pentru 3 ore, si include unul dintre menurile special create pentru cei mici, impreuna cu bauturi racoritoare si apa, in cazul in care vorbim despre un eveniment organizat: petrecere, aniversare etc. Meniurile pentru cei mici vin intr-o oferta variata si contin ingredientele bine-cunoscute pentru copii: preparate din pui (pulpe, piept, snitel, pui Shanghai), peste, cartofi si salate. Pe langa aceste meniuri, si insotitorii pot beneficia de anumite variante de meniu.

Totodata, in pretul meniurilor pentru copii intra si alte servicii precum: supraveghere, fundal sonor si fotografii, dar se pot solicita si unele servicii suplimentare, achitate separat: deocratiuni speciale, karaoke, lumini disco, sampanie pentru copii, artificii, baloane, fotograf profesionist, magician, animator etc.

Pentru divertisment, spatiul de joaca de la Britannia are o serie numeroasa de obiecte, care sa ii atraga pe cei mici, de la: tarcul special pentru copii, masa de hokey, jocuri pe televizor, sistem audio-video, tv, proiector si pana la: jucarii din plus, carti de desenat si colorat sau un castel (din polistiren). Nu putem vorbi de o limita de varsta exacta pentru locul de joaca, insa din experienta celor de acolo, am aflat ca cei mici frecventeaza acest spatiu pana pe la varsta de 10-11 ani, ceea ce e si firesc.

Recunosc, am fost foarte placut surprins de prezenta restaurantului Britannia, o prezenta nu numai fireasca sau necesara, insa si una de bun-gust, intr-o zona in care restaurantele, atunci cand sunt, au cu totul alte standarde si politici de marketing (asta ca sa ma exprim decent!). (Daniel Catoi – septembrie 2017)

Locul de joaca pentru copii

Terasa restaurantului Britannia

 

Britannia, restaurant child-friendly in Rahova, Bucuresti

Data actualizarii: 26/07/2018

Britannia