Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

Afiseaza

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie  savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott București, în sala Grand Ballroom.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindari ai Bucătăriei Hoinare prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, respectiv Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu. Proiecția va fi urmată de un scurt recital susținut de Nicu Alifantis.

Dacă vrei să participi, poți solocita o invitație printr-un mesaj privat pe pagina oficială Bucătăria Hoinară. Intrarea se face doar pe baza de invitație.

Bucătăria Hoinară se întoarce aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini. Autorul a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici.

Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.

Vei simți, de asemenea, aroma unor momente și te vei cufunda în aventura de a găti „acolo unde nimeni nu a mai gătit vreodată”. Pentru că Răzvan Voiculescu a fost însoțit când și când în peregrinările sale de bucătari, 16 în total, care au gătit în plină natură, în locuri foarte puțin știute, „cucerindu-le” prin aprinderea focului, inspirați de ineditul situației.

Albumul e o compoziție de stări și povești vizuale al căror ingredient-cheie e poftă de a trăi. Ceea ce vei face, de fapt, parcurgând întregul meniu de capitole al albumului, este să începi o călătorie, pe care, mai departe, să o poți continua în felul tău propriu. Bucătăria Hoinară se întoarce nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

„Și poate cel mai important, vei primi, la fiecare pas din album inspirația de a te rătăci. De a te lăsă în voia drumului – cu hărți, dar fără sistem de navigare, căutând nu să ajungi, ci mai degrabă să deviezi și astfel să devii. Putin mai liber și mai senin.„ spune fotograful Răzvan Voiculescu.

Eveniment sustinut de ChocoFashion, Fuchs, Opel si SERVE. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Data actualizarii: 22/11/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.