Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Afiseaza

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR

Fetească Neagră Origini 2015, Sauvignon Blanc Origini 2016 și un cupaj din cinci vinuri roșii fac parte din ediția limitată dedicată celebrării Marii Uniri

Budureasca, producător de top de vinuri premium românești, a ales să celebreze 100 de ani de la Marea Unire din 1918 prin lansarea colecției CENTENAR. Evenimentul de lansare a avut loc la Crama Budureasca, fiind acompaniată de degustarea vinurilor asociată unui moment de food pairing în care preparatele culinare au legat prietenii cu vinul pentru a intensifica plăcerea gustului. Recitalul trupei Zmei3, la apus, i-a făcut pe cei prezenți să se bucure de o experiență exploratoare a tuturor simțurilor.

Colecția CENTENAR se adresează pasionaților de vin și istorie și a fost gândită ca cel mai potrivit cadou în anul în care România sărbătorește 100 de ani de la evenimentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Colecția CENTENAR este compusă din trei vinuri diferite, fiecare cu propria simbolistică și include două tipuri de etichete. Din seria Centenar Alb fac parte vinurile Fetească Neagră Origini 2015 – un soi tradițional românesc foarte potrivit să cinstească momentul istoric al Marii Uniri și Sauvignon Blanc Origini 2016 – un soi de sorginte franțuzească, care s-a adaptat bine la pământul românesc, amintind de personalitățile străine care au contribuit la unirea românilor, așa cum este cazul generalului Henri Mathias Berthelot.

În ceea ce privește seria Centenar Negru, avem de-a face cu un cupaj de cinci vinuri nobile, fiecare dintre vinuri simbolizând cele cinci regiuni istorice – Basarabia, Bucovina, Transilvania, Țara Românească și Țara Moldovei, care s-au unit asemenea soiurilor de struguri Shiraz, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir.

“Budureasca este o companie care are o mare prețuire față de istoria poporului român și am considerat că avem datoria să celebrăm acest moment de unitate națională aducând în atenție puterea vinului de a uni oamenii și de a-i face să povestească momentele cu adevărat valoroase. Acum 100 de ani au fost scrise primele rânduri din istoria României Unite, o istorie scrisă cu fapte, la care, prin tot ceea ce facem, contribuim și noi acum. Sperăm ca cei pasionați de vin să aprecieze colecția CENTENAR și să o considere o piesă de referință în galeria lor de vinuri, iar cei ce prețuiesc tradiția și istoria neamului nostru să savureze cele trei vinuri care cinstesc 100 de ani de România”, a declarat Olga Miloiu, director executiv Budureasca.

Vinurile colecției CENTENAR sunt realizate în ediție limitată, fiecare sortiment fiind disponibil în număr de 1918 + 100 sticle.

Colecția Centenar include două tipuri de etichete, acestea fiind alese în urma unui concurs de design desfășurat în primăvară. Sticlele din colecția Centenar Alb au pe etichetă grafica hărții României Mari, iar pe sticla de Centenar Negru se regăsește o etichetă cu un mecanism care simbolizează roțile unui ceas, care s-a pus în mișcare la momentul Marii Uniri. Ambele colecții se vând împreună cu o cutie cadou și un pliant în care este prezentat pe scurt contextul și semnificația actului Unirii.

Cei ce își doresc să se bucure de un moment special, pot merge la Crama Budureasca, în inima podgoriei Dealu Mare, acolo unde se pot bucura de o degustare a colecției CENTENAR, dar și a altor vinuri renumite din portofoliul Budureasca, într-o oază de liniște, într-un loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului.

Preț recomandat:

84 lei + TVA – set de colecție (o sticlă de vin CENTENAR, cutie de colecție și pliant bilingv România – Primul Război Mondial și Marea Unire)

Disponibilitate: colecția CENTENAR poate fi cumpărată online, de pe colectia-centenar.cramabudureasca.ro, din magazinele proprii Budureasca din București – Băneasa Shoppping City și Buzău, de la Crama Budureasca – Dealu Mare și din magazinele specializate de vinuri și suveniruri. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Data actualizarii: 24/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.