Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e făcută de noi, aicea în bucătărie… auzi, încă, în toate restaurantele în care mergi – fie că este adevărat sau nu. Într-adevăr, acum 10, 20 de ani, acesta era argumentul suprem, și de multe ori suficient ca să facă o diferență de calitate semnificativă între restaurante.

Însă acum nu mai este așa, vremurile acelea au trecut și nu se vor mai întoarce vreodată. Nu în București și în orașele mari, mai precis spus. Știința și tehnologia au evoluat atât de mult într-un timp foarte scurt, logistica, viteza și precizia lanțurilor de aprovizionare, producția, managementul performant care duce la costuri din ce în ce mai reduse, calitatea, predictibilitatea pe întregul ciclu din piața alimentară în România, încât de multe ori nu mai e chiar nici un avantaj să faci totul în propria bucătărie. Ba dimpotrivă, aș îndrăzni să spun…

Mai bine îți canalizezi eforturile și banii ca să găsești cei mai buni furnizori și parteneri de la care să obții calitatea maximă posibil, cel puțin la nivelul pe care ai reuși să-l atingi în propria bucătărie, să te asiguri de onestitatea lor și de calitatea proceselor, să externalizezi tot ce alții pot face mai bine decât tine și la costuri mai mici și te concentrezi doar pe ceea ce aduce cu adevărat valoare restaurantului tău și nu poți lua din altă parte.

În fond, chiar și cele mai mari restaurante din Occident fac asta de ani buni, fără pierdere de calitate și prestigiu, și tendința e ireversibilă. Și dacă aprovizionarea, logistica și toate celelalte se apropie azi la noi atât de mult de cele de la ei, de ce să nu facem la fel?

Așadar, pentru cei care știu cum merg lucrurile în România, aceasta cu „facem totul în casă, la noi în bucătărie” nu mai este întotdeauna un argument. Ba ar putea să fie chiar un semnal de alarmă, că va trebui să plătești mai scump pentru aceeași calitate – în cel mai bun caz, dacă nu cumva chiar pentru o calitate pe care nu o poți atinge dacă îți măsori bucătărioara restaurantului cu laboratoarele, echipamentele și tehnologia sofisticate pe care le au din ce în ce mai mulți furnizori.

Concentrați-va pe mai puține lucruri, și faceți-le bine pe acelea: produse noi, rețete noi, câteva mâncăruri despre care să vorbească lumea, servicii, experiențe etc. Buna credință, onestitatea, grija pentru client și pentru banii lui pot fi mai bine puse în valoare și altfel, nu neapărat muncind inutil și ineficient…

Data actualizarii: 28/12/2021

  • Filip :

    As fi curios de un exemplu

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close