Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e făcută de noi, aicea în bucătărie… auzi, încă, în toate restaurantele în care mergi – fie că este adevărat sau nu. Într-adevăr, acum 10, 20 de ani, acesta era argumentul suprem, și de multe ori suficient ca să facă o diferență de calitate semnificativă între restaurante.

Însă acum nu mai este așa, vremurile acelea au trecut și nu se vor mai întoarce vreodată. Nu în București și în orașele mari, mai precis spus. Știința și tehnologia au evoluat atât de mult într-un timp foarte scurt, logistica, viteza și precizia lanțurilor de aprovizionare, producția, managementul performant care duce la costuri din ce în ce mai reduse, calitatea, predictibilitatea pe întregul ciclu din piața alimentară în România, încât de multe ori nu mai e chiar nici un avantaj să faci totul în propria bucătărie. Ba dimpotrivă, aș îndrăzni să spun…

Mai bine îți canalizezi eforturile și banii ca să găsești cei mai buni furnizori și parteneri de la care să obții calitatea maximă posibil, cel puțin la nivelul pe care ai reuși să-l atingi în propria bucătărie, să te asiguri de onestitatea lor și de calitatea proceselor, să externalizezi tot ce alții pot face mai bine decât tine și la costuri mai mici și te concentrezi doar pe ceea ce aduce cu adevărat valoare restaurantului tău și nu poți lua din altă parte.

În fond, chiar și cele mai mari restaurante din Occident fac asta de ani buni, fără pierdere de calitate și prestigiu, și tendința e ireversibilă. Și dacă aprovizionarea, logistica și toate celelalte se apropie azi la noi atât de mult de cele de la ei, de ce să nu facem la fel?

Așadar, pentru cei care știu cum merg lucrurile în România, aceasta cu „facem totul în casă, la noi în bucătărie” nu mai este întotdeauna un argument. Ba ar putea să fie chiar un semnal de alarmă, că va trebui să plătești mai scump pentru aceeași calitate – în cel mai bun caz, dacă nu cumva chiar pentru o calitate pe care nu o poți atinge dacă îți măsori bucătărioara restaurantului cu laboratoarele, echipamentele și tehnologia sofisticate pe care le au din ce în ce mai mulți furnizori.

Concentrați-va pe mai puține lucruri, și faceți-le bine pe acelea: produse noi, rețete noi, câteva mâncăruri despre care să vorbească lumea, servicii, experiențe etc. Buna credință, onestitatea, grija pentru client și pentru banii lui pot fi mai bine puse în valoare și altfel, nu neapărat muncind inutil și ineficient…

Data actualizarii: 28/12/2021

  • Filip :

    As fi curios de un exemplu

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close