Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec la restaurantul L’Atelier de la Hotel Epoque in cinstea primirii lor ca membri in prestigioasa Relais & Chateaux.

Am mai scris de cateva ori despre ce e in stare sa faca Samuel Le Torriellec, acest mare chef pregatit in, si ramas fidel La Haute Cuisine clasica frantuzeasca. Si Samuel Le Torriellec inoveaza, aseara a demonstrat-o cu foarte mare talent cu “borsul bucovinean”, insa in stilul si cu tehnicile Grande Cuisine, marea bucatarie frantuzeasca fina.

Toate mancarurile au fost excelente, insa mi-a ramas in minte, mai mult decat orice altceva, sosul de peste, Sauce Genevoise, care e clar cel mai bun sos pe care l-am mancat eu in Bucuresti. E un sos clasic, greu de facut, inventat chiar de catre Escoffier, din cate am vazut pe Internet. Mai jos e si reteta, pusa doar ca sa vedeti cat de complex este.

In Bucuresti se poate manca foarte bine, mai ales in ultimii 2-3 ani, mancarea si restaurantele sunt din ce in ce mai bune. Insa putine fac sosuri, si dintre acestea extrem de putine fac marile sosuri, cele care fac adevarata diferenta dintre mancarurile fine. Acestea, adica sosurile, sunt marele pas pe care trebuie sa-l mai faca restaurantele din Bucuresti pentru a ajunge din urma marile restaurante ale lumii. E ultimul pas, insa cel mai dificil dintre toate.

Cina de aseara a lui Samuel Le Torriellec ne-a dat o idee, sa facem o competitie intre marile restaurante din Bucuresti pentru a vedea care dintre ele si care chefs pot sa prepare sosuri cu adevarat fine si sofisticate. Pe Samuel Le Torriellec l-am inscris deja in concurs, o sa revenim in curand cu detaliile derularii competitiei. (GB – octombrie 2018)

Meniul

  • Bucovinean borsch (Lamblin & Fils, Bourgogne Aligote 2017, Bourgogne)
  • Scallops from the Brittany Coast cooked in slightly salted butter salsify glace with truffles (Tarla 201 – Chardonnay Barrique 2017, Turda Transilvania)
  • Dom’ Profesor Palinca Sorbet
  • Slowly cooked Mangalita pork cheek, Zingara style (La Bastide Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault 2015 – Cotes du Rhone)
  • Paris-Brest (Liliac Nectar – Muscat Ottonel 2016 – Dealurile Transilvaniei)

Sauce Genevoise

Escoffier recipe for making Geneva Sauce, Sauce Genevoise, at home:

Ingredients

80g (1/2 cup) diced onion
100g (3/4 cup) diced carrot
20g (1/3 cup) chopped parsley
35g (7 1/2 teaspoons) unsalted butter
1 fresh bay leaf
4 fresh thyme sprigs
16 whole, black peppercorns
1000g (2 pounds, or about 3) salmon heads, split in half and cleaned
750ml (3 cups, or 1 bottle) red wine
500g (2 cups) fish Espagnole sauce
500g (2 cups, or 2/3 bottle) red half-dry wine
500g (2 cups) fish fumét
3g (1/2 teaspoon) fish essence, anchovy paste or fish sauce, to taste
150g (2/3 cup) unsalted butter

Equipment
Salter digital scale
Kitchen knife and cutting board
Measuring bowls
Wooden spoon
Large stockpot
Wire whisk
Strainer or chinois
Rubber spatula
Plastic containers Medium Saucepan

This is a very rich and complex fish sauce. When you cook it, the house smells of salmon and red wine.

In a large saucepan, sauté the carrots, onion and parsley in butter until tender. Add the thyme sprigs, bay leaf, peppercorns and salmon heads. Cover and let steam for 20 minutes. Uncover, drain off the butter, and add 750ml (1 bottle) of red wine. Simmer and reduce by half. Stir in 500g of Sauce Espagnole Maigre and gently simmer for an hour. Strain into a clean saucepan… Add 500g fumét de poisson, an additional 500g red wine, and reduce some more! Finish the sauce by whisking in 150g of cubed butter and some fish essence, anchovy paste or fish sauce to taste.

Reteta de pe: escoffierathome.com

Sauce Genevoise

Meniu Samuel Le Torriellec L Atelier

Samuel Le Torriellec

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Romania, fiind bine-cunoscut publicului prin numeroasele sale interviuri, proiecte culinare, dar si aparitii televizate, din cadrul em...

L’Atelier

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator la L'AtelierImi pusesem demult in agenda sa revizitez L'Atelier de la Hotel Epoque, mai ales dupa ce au si castigat la categoria "Cel m...

Data actualizarii: 07/10/2018

  • Anonim :

    Buna ziua,
    a-ti ridicat mingea la fileu cu aceasta competiție .Sauce section este întodeauna locul celor mai experimentați in brigada din bucatarie si acolo se întâmpla magia..!!
    Sauces help the cook feed our prpetual hunger for stimulating sensation,for the pleasures of taste and smell,touch and sight.
    Sauce are distillations of desire..!!
    Catalin

  • Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close