Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Afiseaza

Cunoscuta publicului inca din 1988, cand si-a inceput activitatea, Wine Spectator, una dintre cele mai cunoscute publicatii la nivel mondial in materie de evaluari de vinuri, realizeaza in fiecare an un clasament al celor mai bune 100 de vinuri din lume.

La finalul anului, Wine Spectator a publicat clasamentul cu cele mai bune 100 de etichete de vin pentru anul 2017. Selectia s-a facut din peste 16.000 de sortimente, pe care evaluatorii le-au degustat si notat fara a le cunoaste in prealabil. Notele s-au acordat tinand cont de patru elemente: valoarea, calitatea, disponibilitatea si „factorul X”, adica entuziasmul pe care il provoaca acel vin.

Cu o traditie de 30 de ani, acest clasament anual cu cele mai bune vinuri din lume aduce un adevarat elogiu celor mai de succes crame, producatori, regiuni si soiuri de vinuri la nivel mondial, promovand traditia viticola.

Top 100 Wine Spectator 2017 este condus de doua vinuri din Statele Unite ale Americii, iar pe locul al treilea este prezent un producator francez din Bordeaux. De asemenea, dintre primele 10 vinuri, cinci pozitii sunt ocupate de vinuri din SUA, patru sunt din Franta si numai una din Italia. Topul complet il puteti accesa, aici! (Daniel Catoi – martie 2018)

Acesta este Top 10 Wine Spectator 2017 (an, punctaj, pret in $):

1 Duckhorn Merlot Napa Valley Three Palms Vineyard+ 2014 95 $98
2 K Syrah Walla Walla Valley Powerline Estate+ 2014 95 $45
3 Château Coutet Barsac+ 2014 96 $37
4 Casanova di Neri Brunello di Montalcino+ 2012 95 $65
5 Château de St.-Cosme Gigondas+ 2015 95 $43
6 Domaine Huët Vouvray Demi-Sec Le Mont+ 2016 95 $44
7 Château Canon-La Gaffelière St.-Emilion+ 2014 95 $61
8 Meyer Cabernet Sauvignon Napa Valley+ 2014 95 $70
9 Pahlmeyer Chardonnay Napa Valley+ 2015 95 $75
10 Booker Oublié Paso Robles+ 2014 95 $80

Sursa: aici.

Data actualizarii: 23/03/2018