Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o cină exclusivistă care omagiază bucătăria franceză

București, 18 martie 2019 – Chef Alex Petricean vă învită pe 23 martie, ora 19:00, la o experiență gastronomică inedită, o călătorie savuroasă prin sudul Franței alaturi de invitatul sau special Chef Emmanuel Perrodin. O cină la patru mâini desfășurată sub forma unui meniu de degustare în 8 acte pus cap la cap de cei doi. Tema anului: influențele provensale.

Petricean, apreciat în mod deosebit pentru punerea în valoare a ingredientelor locale și a redescoperirii rețetelor tradiționale, pregătește de câteva săptămâni conceptul și detaliile acestei cine speciale care va avea loc într-un spatiu privat de pe strada Popa Nan numarul 7 din București.

“Vom sărbători valoarea bucătăriei franceze pentru întreaga lume gastronomică, dar în special pentru noi, românii”, a declarat Alex Petricean.

Chef Petricean participă pentru prima oară la proiectul Goût de France/Good France (21-24 martie) inițiat de Ministerul francez de Externe și de renumitul chef Alain Ducasse. Este al cincilea an consecutiv în care mii de oameni din întreaga lume, anul acesta peste 500 din 3500 de locații din 150 de țări, omagiază cultura franceză pregătind un meniu dedicat bucătăriei acestei țări.

Participarea la eveniment este posibilă exclusiv prin rezervare. Prețul unui meniu este de 300 lei, iar el va fi achitat în avans prin virament bancar. Detaliile vor fi furnizate la cerere prin telefon la numărul 0760855117 sau prin email la adresa contact@nouarestaurant.ro.

Chef Emmanuel Perrodin

Emmanuel Perrodin, în vârstă de 45 de ani, a făcut studii de istorie, însă la vârsta de 30 de ani și-a descoperit adevărata vocație – gastronomia. După mai multe etape de formare, a preluat funcția de chef în restaurante precum Relais 50 din Portul vechi din Marsilia. În 2015, el a părăsit celebrul restaurant pentru a aprofunda relația dintre gătit și arte, prin spectacole precum „Savoarea artelor” sau „În carnea sunetului”. Co-fondator al proiectului „Œuvres Culinaires Originales”, care îmbină arta și gastronomia, și fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene (CICM) și membru al „Gourméditerranée”, o asociație de bucătari de renume care promovează gastronomia mediteraneană, Emmanuel Perrodin se află în România în cadrul operațiunii Goût de France/Good France, care are vocația de a promova gastronomia franceză, parte a patrimoniului UNESCO, în întreaga lume.

Chef Alex Petricean

Alex Petricean a fost clasat primul în topul bucătarilor români din ghidul Gault&Millau în 2018. Și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. În curând, Petricean își va deschide propriul restaurant: Noua, bucatarie românească unde va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

Media Contact Andreea Retea (+4)0 723 619 910, andreear@gmail.com

Pentru mai multe detalii despre Gout de France/ Good France, vă rugăm să accesați:  https://ro.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-in-Romania (Comunicat de presa – Martie 2019)

Data actualizarii: 18/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close