Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o cină exclusivistă care omagiază bucătăria franceză

București, 18 martie 2019 – Chef Alex Petricean vă învită pe 23 martie, ora 19:00, la o experiență gastronomică inedită, o călătorie savuroasă prin sudul Franței alaturi de invitatul sau special Chef Emmanuel Perrodin. O cină la patru mâini desfășurată sub forma unui meniu de degustare în 8 acte pus cap la cap de cei doi. Tema anului: influențele provensale.

Petricean, apreciat în mod deosebit pentru punerea în valoare a ingredientelor locale și a redescoperirii rețetelor tradiționale, pregătește de câteva săptămâni conceptul și detaliile acestei cine speciale care va avea loc într-un spatiu privat de pe strada Popa Nan numarul 7 din București.

“Vom sărbători valoarea bucătăriei franceze pentru întreaga lume gastronomică, dar în special pentru noi, românii”, a declarat Alex Petricean.

Chef Petricean participă pentru prima oară la proiectul Goût de France/Good France (21-24 martie) inițiat de Ministerul francez de Externe și de renumitul chef Alain Ducasse. Este al cincilea an consecutiv în care mii de oameni din întreaga lume, anul acesta peste 500 din 3500 de locații din 150 de țări, omagiază cultura franceză pregătind un meniu dedicat bucătăriei acestei țări.

Participarea la eveniment este posibilă exclusiv prin rezervare. Prețul unui meniu este de 300 lei, iar el va fi achitat în avans prin virament bancar. Detaliile vor fi furnizate la cerere prin telefon la numărul 0760855117 sau prin email la adresa contact@nouarestaurant.ro.

Chef Emmanuel Perrodin

Emmanuel Perrodin, în vârstă de 45 de ani, a făcut studii de istorie, însă la vârsta de 30 de ani și-a descoperit adevărata vocație – gastronomia. După mai multe etape de formare, a preluat funcția de chef în restaurante precum Relais 50 din Portul vechi din Marsilia. În 2015, el a părăsit celebrul restaurant pentru a aprofunda relația dintre gătit și arte, prin spectacole precum „Savoarea artelor” sau „În carnea sunetului”. Co-fondator al proiectului „Œuvres Culinaires Originales”, care îmbină arta și gastronomia, și fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene (CICM) și membru al „Gourméditerranée”, o asociație de bucătari de renume care promovează gastronomia mediteraneană, Emmanuel Perrodin se află în România în cadrul operațiunii Goût de France/Good France, care are vocația de a promova gastronomia franceză, parte a patrimoniului UNESCO, în întreaga lume.

Chef Alex Petricean

Alex Petricean a fost clasat primul în topul bucătarilor români din ghidul Gault&Millau în 2018. Și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. În curând, Petricean își va deschide propriul restaurant: Noua, bucatarie românească unde va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

Media Contact Andreea Retea (+4)0 723 619 910, andreear@gmail.com

Pentru mai multe detalii despre Gout de France/ Good France, vă rugăm să accesați:  https://ro.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-in-Romania (Comunicat de presa – Martie 2019)

Data actualizarii: 18/03/2019