Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftEste randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hotelului Radisson Blu din Capitala, sa participe la seria de interviuri pe care Restocracy o desfasoara impreuna cu Expressoft Technology.

Am discutat cu Chef George Baciu despre experienta in bucatarie, despre ce preferinte are, dar si despre ce il inspira cel mai mult.

Chef George Baciu este un bucatar tanar, dar care numara nu mai putin de 13 ani de experienta in domeniul gastronomic, actualmente el este Head Chef-ul restaurantului italienesc Caffe Citta.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef George Baciu: Cred ca am avut de invatat de la absolut toti oamenii cu care am lucrat de-a lungul celor 13 ani de experienta, indiferent ca mi-au fost sau nu superiori ierarhic. Cred insa ca cel care m-a „slefuit” este Manlio Mocci, un bucatar italian din Sardinia, de la care am invatat ca prospetimea si calitatea ingredientelor sunt vitale.Interviu Restocracy cu George Baciu, Head Chef-ul Caffe Citta

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef George Baciu: Nu cred ca exista un timp prestabilit pentru asta, depinde de la om la om; sunt foarte multe aspecte de care depind dezvoltarea profesionala a unui bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef George Baciu: Prefer pieptul de rata, este o carne foarte delicata si gustoasa.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef George Baciu: Nu pot spune ca am un fel de peste preferat, dar pot spune ca prefer pestele proaspat.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef George Baciu: Morcov, ceapa, telina. Din punctul meu de vedere aceste trei legume sunt cele mai importate legume intr-un restaurant.Interviu Restocracy cu George Baciu, Head Chef-ul Caffe Citta

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef George Baciu: Ierburi proaspete!

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef George Baciu: Imi plac sosurile care inspira prospetime, sosurile preparate pe loc, in care isi pot gasi cu usurinta loc ierburile aromatice proaspete, fie ca sunt pe baza de rosii sau pe baza de unt, de exemplu.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef George Baciu: Da, in principiu deserturi de bucatarie, deserturi simple cum ar fi: cheesecake, crème brulee, chocolate fondant, tiramisu.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef George Baciu: Gatesc 10-11 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, deci acasa imi place sa imi fie gatit.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef George Baciu: Imi place sa gatesc orice in functie de ceea ce isi doreste clientul, atat timp cat folosesc ingrediente proaspete si de calitate, cred ca pentru oricine este o placere sa gateasca orice.Interviu Restocracy cu George Baciu, Head Chef-ul Caffe Citta

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef George Baciu: Mama, cel mai MARE bucatar in viata!!!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef George Baciu: Sunt foarte multe, dar acum imi vin in minte: cea italieneasca pentru prospetime, cea orientala pentru arome si savoare, cea asiatica pentru diversitate etc.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef George Baciu: De obicei, imi place sa experimentez, deci mananc ceea ce nu cunosc sau ceea ce imi trezeste interesul.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef George Baciu: Este o unelta care in ziua de astazi este foarte utila in domeniul nostru, daca ai vreo curiozitate sau ceva reprezinta un mister, cauti pe internet si te documentezi.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef George Baciu: In ultimii ani cred ca acesta este trendul principal in alimentatia de zi cu zi, fie ca vorbim de restaurant sau ca vorbim de mancarea de acasa. Este foarte important sa mancam alimente cat mai proaspete, cat mai putin procesate, cat mai putine semi-preparate, asta incerc eu sa fac in viata de zi cu zi, cat si in restaurantul pe care il conduc.Interviu Restocracy cu George Baciu, Head Chef-ul Caffe Citta

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef George Baciu: Sa se autodepaseasca permanent!

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef George Baciu: Personal incerc sa transmit mai departe tot ceea ce mi-a fost si mie transmis de catre altii sau am invatat ca autodidact, dar sincer cred ca cel mai mult conteaza interesul pe care cel care vrea sa se dezvolte il manifesta, si cat de mult isi doreste si munceste pentru propria-i dezvoltare.

Caffe Citta

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o au, dar nu ii intereseaza. Caffe Citta e cafeneaua hotelului Radisson Blu, la parter, pe latura cu Calea Victoriei, cu iesire ...


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.