Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftSe numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el. „Mehrzad” inseamna „nascut din dragoste”. De aceea, tot ceea ce face incearca sa faca cu pasiune si dragoste.

Chef Mehrzad Moghazehi s-a nascut in Teheran (Iran), pe 19 octombrie 1980 si, din 1991, traieste in Romania.

A lucrat in diferite domenii, dar cel mai mult in comert (vanzari). Chef Mehrzad Moghazehi a fost sef de depozit, agent de vanzari, supervizor, manager Horeca si a avut cateva afaceri mici, dar, dupa participarea la Masterchef, a luat decizia sa-si urmeze pasiunea si sa faca ceea ce ii place, insa intr-un mod profesionist.

A profitat de orice ocazie mica de a invata de la oamenii din domeniu si a avut posibilitatea sa realizeze multe evenimente in toata tara si sa lucreze cu chefi romani si straini, de la care a invatat multe secrete din buctarie. De asemenea, Chef Mehrzad Moghazehi a urmat cursuri de bucatar, Food & Beverage Management la Hostalion, iar acum e student la Management, la Facultatea de Stiinte Economice.

A investit si investeste in el in continuare, dar a si muncit foarte mult, si inca mai munceste si invata zi de zi de la oamenii cu care colaboreaza sau lucreaza, dar si de la ajutoarele sale din bucatarie. E insetat de invatatura si crede ca avem de invatat in fiecare secunda a vietii noastre. Isi doreste sa invete mai mult nu doar din domeniul culinar, ci din orice domeniu, pentru a fi mai bun maine decat azi!Interviu Restocracy cu Chef Mehrzad Moghazehi

Chef Mehrzad Moghazehi a fost implicat in proiecte antreprenoriale cu restaurante din Romania. In aceleasi timp a avut o colaborare de 3 ani cu una dintre cele mai mari firme de catering din Romania unde a gatit, impreuna cu echipa sa, chiar si 10.000 de portii de mancare, de peste 10 feluri diferite.

A realizat emisiunea „Senzatii in bucatarie” pe canalul TvH si a facut parte din emisiunea „Se zice ca…” de pe TVR 1, iar in prezent e implicat in mai multe proiecte culinare.

Totodata, Chef Mehrzad Moghazehi detine si o firma numita Mehrzad’s Culinary Events, prin care se ocupa de consultanta culinara, organizare de show-uri si evenimente culinare indoor & outdoor (private event, corporate event, thematic event, soup bar, crepe & pancake bar, candy bar, barbeque party), dar lucreaza si ca private chef si trainer. De asemenea, sustine cursuri si team building-uri culinare in bucataria sa, la Euphoria Kitchen Studio.

De curand, Chef Mehrzad Moghazehi a inceput o colaborare cu International Horeca School unde sustine un workshop despre condimente, clasificarea lor, cum se folosesc, cum se combina etc.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Mehrzad Moghazehi: Nu pot spune ca am invatat de la anumite persoane, ci am invatat de la toti cei cu care am lucrat, insa am fost si autodidact si am experimentat foarte mult.

„Am furat” multe lucruri – cum se spune – datorita joburilor mele ca agent de vanzari la o firma de racoritoare din Turcia si manager Horeca la o companie de distributie de alimente (materia prima pentru restaurante). Am petrecut mult timp in restaurante, cafenele si am incercat sa ajung cat mai mult in bucatarie. Asadar, pot spune ca pasiunea m-a dus mereu mai aproape de bucatari si asa am mai „furat” cate ceva!

Doua luni am lucrat fara nici o pretentie materiala la un restaurant cu specific turcesc din Ploiesti, ca sa pot ajuta un prieten aflat intr-o incurcatura cu acel restaurant; astfel, am fost nevoit sa stau aproape zi de zi in bucatarie. Totodata, am avut ocazia sa invat si datorita faptului ca am lucrat in medii multiculturale si am calatorit mult!

De exemplu, in calatoria din 2015 in Costa Rica, unde m-am si casatorit cu sotia mea Andreea, am facut un schimb de experienta in timpul vacantei. In loc sa stau la plaja, am stat o zi intreaga in bucataria unui restaurant de cartier din San Jose si am invatat, de la un chef costarican, secrete din bucataria lor. A doua zi am petrecut-o in laboratorul de cofetarie al surorii chefului respectiv pentru a o invata cateva retete de desert, pe care ei sa le foloseasca in cofetaria lor.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Mehrzad Moghazehi: Nu exista o perioada anume. Eu cred ca important este cat de mult isi doreste o persoana sa ajunga undeva si cat de mult munceste. Este la fel ca in sport. Ca sa fii bun trebuie sa te antrenezi zi de zi, cateva ore si sa renunti la anumite lucruri care iti plac, sa te sacrifici!

Am spus intotdeauna in interviuri, si cu fiecare ocazie, la evenimente si discutii, ca decat o experianta de 20 de ani ca bucatar, care invarte mici si cefe pe gratar, face cartofi prajiti si ciorbe, folosind maioneza si ketchup la preparat, mai bine doi-trei sau cinci ani de experienta in diferite restaurante, cu diferiti chefi, diferite meniuri si stiluri de gatit, dar cu pasiune si sete de invatatura!

Eu sunt un asemenea exemplu! Am intrat in domeniul culinar in 2012 si am lucrat mult timp gratis, doar din dorinta de a invata si de a fi mai bun. Am studiat mult, am lucrat multe ore in picioare, in mediu cu temperaturi ridicate, umezeala asa cum e in bucatarie!

Avantajul meu a fost ca, datorita participarii la Masterchef, am trecut de perioada de curatat legume, spalat vase s.a. Pe astea le-am sarit si ma bucur! Astfel, am avut mai mult timp sa studiez, sa experimentez si sa „fur meserie” de la altii mai buni decat mine!

Bucataria nu e gluma, chiar este o meserie grea, dar totodata frumoasa, iar eu cred ca trebuie sa fii artist, sa fii talentat si puternic ca sa poti supravietui ca bucatar!

Ca sa raspund concret, daca ai baza bucatariei, care este foarte importanta, fara de care nu se poate, si esti pasionat, muncitor, talentat si creativ, dar ai si un pic de noroc sa fii la locul potrivit in momentul potrivit, atunci vei putea ca in trei-cinci ani sa devii un mare bucatar! Poate nu ca Anthony Bourdain sau Paul Bocuse, dar un mare bucatar mai mic!Interviu Restocracy cu Chef Mehrzad Moghazehi

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Gatesc orice fel de carne, dar cel mai mult imi place carnea de vita si oaie. Pentru ca sunt iranian, am crescut mai mult cu carne de vita si oaie si, probabil, acesta este motivul. Sau poate datorita faptului ca imi place povestea cu vinul rosu, care merge mai bine cu vita si oaie. Desi, beau si vin alb cand e vorba de fructe de mare!

Cred ca cea mai mare inventie in domeniul culinar este sous vide-ul, iar pentru asta ii multumesc inventatorului. Imi place sa gatesc sous vide si incerc sa folosesc aceasta metoda de gatire ori de cate ori gatesc carne!

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Prefer peste alb, pentru ca are un continut scazut de grasime si calorii, dar in schimb multe proteine si vitamine, dar si pentru ca la procesare termica, capata o culoare aurie fantastica, care are un impact vizual major. De asemenea, imi place sa gatesc si sa mananc fructe de mare de orice fel: midii, creveti, crabi, sepii, caracatite etc.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Pentru mine, banala ceapa si usturoiul sunt regele si regina legumelor. Fara aceste doua legume, bucataria nu poate exista!

Am cunoscut un om care a calatorit si gatit in toata Romania si el spunea ca orice reteta incepe asa: incingem uleiul in tuci, tigaie, oala sau ceaun si aruncam ceapa acolo. La fel este si in Iran, aproape ca orice reteta incepe cu ceapa, din acest motiv este favorita mea.

Imi place si incerc sa gatesc cu legume de sezon, dar daca ar fi sa numesc cateva legume, lista ar suna asa: sparanghel, fasole verde, ciuperci, dovleac si zucchini.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Folosesc foarte multe condimente si mirodenii. Sunt inamicul declarat al condimentelor sintetice si potentiatoarelor de arome, prefer sa dau gust mancarii cu condimente proaspat macinate si ierburi aromatice proaspete.

Am dulapuri pline cu o multime de condimente si ierburi. Imi place foarte mult sa le combin si sa creez mixuri. Imi place sa folosesc condimente aromatice ca: tonka, batoane sau flori de scrotisoara, vanilie, anason stelat, cardamom, cuisoare, nucsoara in sosuri si stock-uri.

Condimentele si mirodeniile mele preferate pe care le folosesc des sunt: coriandru boabe, curcuma (turmeric), nucsoara, cimbru, oregano, busuioc verde, sofran, piperul cubeba si piperul lung.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Imi plac sosurile fructate, obtinute din reductia sucurilor de fructe aromatizate cu ierburi proaspete si condimente aromatice. De asemenea, imi place si sosul demiglace si sosurile pe baza de vin.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Mehrzad Moghazehi: Da, imi place sa pregatesc si deserturi. Am avut o perioada scurta in care ma gandeam si ma intrebam singur: oare nu cumva imi place mai mult sa merg spre cofetarie? Dar, dupa scurt timp, mi-am dat seama ca imi doresc sa stiu mai multe deserturi, insa tot bucataria ramane pe primul loc! Astfel, am inceput sa particip la cat mai multe workshop-uri si cursuri despre deserturi.

Personal, imi plac deserturile cu fructe, cele mai fresh, fara frisca si fara blaturi insiropate!Interviu Restocracy cu Chef Mehrzad Moghazehi

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Nu prea gatesc acasa, sotia mea se ocupa de partea asta in ultima perioada, de cand avem o bucatarie mai mare si mai dotata.

Un alt motiv este faptul ca atunci cand gatesc eu ramane un dezastru; cel putin asa zice sotia mea, fiindca in restaurant sau la evenimente avem persoane care se ocupa de curatenie si de strans, dar acasa nu. Adevarul e ca m-am obisnuit cam prost, dar cand gatesc ma concentrez pe alte aspecte, mai importante, si pe coordonarea evenimentului!

Cand avem musafiri gatesc eu, dar ii intreb pe ei ce ar dori sa manance! Dar, in proportie de 70%, gatesc mancare traditionala din Iran, fiindca asa imi cer musafirii mei. Cand iesim la iarba verde, cu familia sau prieteni, merg pe carnuri marinate pe care le pregatesc cu o zi inainte si, in ziua cu pricina, le gatesc pe gratar, servite cu crema de iaurt cu verdeturi si condimente sau salate cu legume si fructe proaspete si dressinguri fructate, ca cel de ananas sau cel de portocale.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Mehrzad Moghazehi: De obicei, gatesc ce doreste clientul. Depinde foarte mult de client si de tipul evenimentului. De exemplu, daca e un eveniment in care prezentam anumite vinuri, asociam mancarea cu vinurile respective; daca e un eveniment traditional romanesc, mergem pe mancare romaneasca; daca e un barbeque party, mergem pe steak-uri sau carnuri marinate.

Totul depinde de client! De cele mai multe ori la evenimente propun un meniu care sa suprinda toate categoriile de preparate: carne rosie, carne de pasare, peste, fructe de mare, branzeturi, legume, salate si sosuri.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Mehrzad Moghazehi: Sotia mea, care gateste bine, dar si socrul meu, care face niste ciorbe fenomenale. Gateste si sora mea, care traieste in Iran, dar si mama mea, care este in Romania, si este renumita in familie ca gateste bine. Eu am dobandit talentul si pasiunea de la ea! Cand eram copii, de zilele noastre de nastere sau cand aveam musafiri, mama gatea asa cum se face la noi in Iran. Adica, fie ca avea doar patru, fie ca avea 20 de musafiri, ea facea cel putin noua sau zece feluri de mancare si salate, si le face intr-un mod extraordinar!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Mehrzad Moghazehi: E greu sa ierarhizezi bucatariile in felul acesta asa simplu, care este sau care sunt cele mai bune!

Eu nu sunt de parerea ca cea frantuzeasca e cea mai buna, asa cum sustin multi bucatari! Poate ca pentru cei care au studiat sau au lucrat in Europa asa este. Chiar daca si eu am studiat in Europa, nu cred ca mama bucatariei este bucataria frantuzeasca, cu riscul sa fiu oaia neagra si sa supar pe unii! Dar da, ei au atins apogeul si au imbunatatit si au folosit metode noi si moderne. Dar, daca studiam istoria lumii, vom afla ca anumite metode de gatire se practicau de mii de ani in Orient si Asia indepartata, insa unii oameni nu sunt suficient de informati despre anumite aspecte. De aceea, nu trebuie sa ridicam in slavi pe francezi. Pana la urma fiecare zona a lumii are specificul si secretele ei!

Va dau si un exemplu, la un moment dat mi-a spus un chef cu 20-25 de ani de experienta (in multe tari din lume) ca nu a mancat un orez asa bun ca orezul iranian si ca nici nu stia ca se poate gati orezul in felul asta la aburi! Chiar daca metoda de gatire al acelui orez o stie orice casnica din Iran, si nu e nimic deosebit, acel chef nu a avut niciodata ocazia sa vada asta!

Si, ca sa spun care din bucatariile lumii mi se par interesante, pot mentiona bucataria asiatica (chineza si thai), dar si bucataria sud-americana.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Mehrzad Moghazehi: Incerc sa nu mai mananc in restaurante in Bucuresti sau alte orase, decat daca cunosc pe cineva si sunt sigur ca imi va servi ceva bun! Am avut un job pana de curand,  pentru care calatoream foarte mult in tara, si am fost de foarte multe ori dezamagit de mancarea si de servirea din restaurante. Intr-un cuvant, bataie de joc! Prin urmare, am luat decizia sa nu ma mai enervez pe banii si pe sanatatea mea!

Unele restaurante din Romania, nu ar trebui sa existe, dar din nefericire inca exista si tin gastronomia la un nivel jos!

Incerc de fiecare data, dupa vizita intr-un restaurant, sa le dau un feedback pozitiv sau negativ, ca sa stie urmatorii clienti la ce sa se astepte!

Imi place sa experimentez. Toate calatoriile mele din ultimii 5-6 ani in strainatate au fost vacante culinare! Din nefericire ma intorc cu cateva kilograme mai mult din fiecare vacanta! Dar, oriunde ma duc, incep cu mancarea lor traditionala!

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Mehrzad Moghazehi: Astazi, din fericire, avem destui furnizori care comercializeaza produse de calitate. Acum cativa ani era greu sa gasesti anumite produse mai speciale, dar astazi avem de toate, chiar daca nu le avem in rafturile supermarketurilor, insa avem posibilitatea sa le comandam la anumiti furnizori! Probabil ca treptat afla toti ca nu se mai poate lucra cu marfa de proasta calitate, iar lucrurile evolueaza!

Eu sunt fan Selgros. In ultimii ani si-au dat silinta sa raspunda cerintelor de pe piata si au reusit cu brio, ceea ce ii face sa fie pe primul loc in randul hypermarketurilor.

La capitolul carne (vita si oaie) prefer sa fac cumparaturi de la macelariile orientale, turcesti si iraniene, deoarece metoda de crestere si taierea animalului difera si, de aceea, sunt sigur ca beneficiez de o carne buna. Dar, la evenimentele mari, apelez de cele mai multe ori la furnizorii care au in portofoliu carne maturata de vita!

Pestele il comand tot la Selgros. De multe ori, echipa de acolo chiar imi curata pestele, ceea ce ma ajuta foarte mult pentru ca reusesc sa castig timp si imi usureaza treaba intr-o anumita masura.Interviu Restocracy cu Chef Mehrzad Moghazehi

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Mehrzad Moghazehi: Extraordinar de mult. Deja cred ca fara internet nu se mai poate. Comunic, prin toate caile si aplicatiile existente, cu colegi din breasla, clienti, colaboartori, prieteni. Cu ajutorul internetului esti in pas cu moda, esti informat despre ce se intampla, te uiti in dreapta si in stanga, te inspiri, te informezi, inveti!

Daca iti spune cineva despre ceva, de care nu ai auzit sau nu esti destul de informat, ce faci? Cauti pe Google! Asta e valabil in orice domeniu, nu numai in meseria noastra!

De cateva ori am fost intrebat de fiica mea de 9 ani despre cate ceva si nu stiam raspunsurile, dar am aflat despre ce ma intreaba prin simpla accesare a internetului! Deci, categoric ca ne ajuta si in viata si in meserie.

Astazi, timpul este foarte important. Poate ca citesti o carte in vacanta ca sa te realxezi, dar e greu sa gasesti timpul necesar de a citi o carte ca sa gasesti o informatie, mai usor e sa o cauti in mediu online cu ajutorul internetului!

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Mehrzad Moghazehi: Stilul de viata nesantos pleaca de la lipsa de informare! Nu doar bucatarii, ci si bloggeri ar trebui sa incerce sa informeze populatia despre acest aspect! Unii bloggeri culinari au vizibilitate mai mare decat bucatarii. Si isi fac treaba bine, insa, printre ei, exista si altii, care dezinformeaza mult pe oameni cu materiale gresite pe care le distribuie, si asta pentru ca nici ei nu sunt cunoscatori.

Dar, cu toate acestea, nu numai bucatarii mari, ci toti bucatarii trebuie sa isi dea silinta si, ori de cate ori au ocazia, sa vorbeasca, sa povesteasca si sa promoveze stilul sanatos de viata, chiar daca acest lucru este greu de realizat cu un popor care crede ca mancarea grasa este mai gustoasa!

Personal, la fiecare eveniment, workshop, curs etc. incerc sa invat pe oameni ceva despre alimentatia sanatoasa, despre cum putem gati si manca mai sanatos! Incerc sa le arat nu numai prin cuvinte, ci si prin experienta pe care le-o ofer prin intermediul mancarurilor pe care le propun! Le prezint beneficiile alimentelor gatite la temperaturi scazute, timp mai indelungat, beneficiile condimentelor si ieburilor proaspete, fructelor, legumelor etc.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Mehrzad Moghazehi: Eu nu ma consider un mare bucatar! Provocari poti avea in orice moment, important este sa poti pastra calmul si sa gasesti solutia perfecta!

Provocare poate sa fie faptul ca ai la anumita ora de scos 180 de portii de mancare si din senin ramai fara convectomat, si trebuie sa schimbi planul! Provocare poate sa fie faptul ca, din anumite motive, intarzie furnizorul si tu in loc de cinci ore ai doua ore la dispozitie sa faci un preparat care se face in cinci ore!

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Mehrzad Moghazehi: Daca vad pe cineva din jurul meu cu adevarat pasionat si interesat sa invete, fac tot posibilul sa invete cat mai multe intr-un timp mai scurt ca sa prinda drag, pentru ca inceputul e greu. Multi incep cu anumite idei despre a fi bucatar si, cand dau de greu, fug!

Intodeauna incerc sa creez un mediu placut de munca, unde oamenii sa vina cu drag si cred ca asta e cel mai important!

Din acest motiv, am inceput si colaborarea cu International Horeca School; pentru impartasi celorlalti cunostinele pe care le am. Cred cu tarie ca informarea si studiul ne pot duce la urmatorul nivel in gastronomie.

La fiecare workshop si eveniment incerc sa fac pe oameni sa inteleaga si sa isi doreasca sa invete lucruri legate de gatit si de bucatarie.

In curand, urmeaza sa organizez cateva workshop-uri gratuite, special pentru bloggeri culinari, pentru ca imi doresc ca impreuna cu ei sa informam si sa invatam, cat mai multi pasionati de gatit, despre bucatarie, tehnici si metode de gatire, pentru o alimentatie sanatoasa!

Eu sunt deschis la astfel de proiecte, asa ca, daca cineva are vreo propunere care sa ajuta la dezvoltarea tinerilor si a gastronomiei, si crede ca pot si eu sa fiu de ajutor, sa nu ezite sa ma contacteze!

Data actualizarii: 06/11/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.