Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

1 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

9 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftDoamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasadorului Indoneziei in Romania, ES Domnul Muhammad Amhar Azeth, care si-a inceput misiunea diplomatica in tara noastra in mai 2018.

Cu o perioada de peste 25 de ani petrecuti in cadrul Ambasadei Indoneziei din Romania, doamna Melania Dragna ne-a acordat un interviu, impartasindu-ne din experienta si din cunostintele sale in domeniul gastronomic.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Melania Dragne: De la mama, si secretele de la strabunicul care a fost bucatar in Armata Romana.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Toti suntem bucatari mai mari sau mai mici, fiecare am pregatit candva o omleta si o salata. Dar ca sa devii bucatar iti trebuie multi ani de profesat.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Ca bucatar nu ar trebui sa alegi, ci trebuie sa poti lucra cu toate tipurile de carne.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Pestele este cel mai sanatos (aliment). Nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, in special somonul, bibanul sau macroul.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Cu oricare ! Fiecare leguma este plina de vitamine si trebuie consumata pentru a beneficia de aportul sau nutritiv.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Condimentele dau un plus de savoare. Imi place sa lucrez cu ghimbir, usturoi, dar si cocos.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Melania Dragne: Imi place sosul de alune (arahide), dar si sosul kecap, sosul sambal sau cel de alune- kecap.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Melania Dragne: Da. Budinca de caramel si cea de ciocolata sunt deserturile pe care le prepar cu cea mai mare placere!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Melania Dragne: De regula, aleg sa prepar o supica de legume, rendang, creveti, lumpia, preparate specifice bucatariei asiatice.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale la resedinta?

Chef Melania Dragne: Cand pregatim mese importante la resedinta, imi place sa gatesc rendang, creveti sau peste la cuptor. In general, pregatesc preparate din bucataria indoneziana.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Melania Dragne: Nu!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Melania Dragne: Eu cred ca cei mai buni sunt francezii si le urmeaza indonezienii, dar si thailandezii.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Melania Dragne: In general, ne aprovizionam din hypermarketuri, precum Selgros sau Metro. De asemenea, pentru carne preferam magazinele cu carne proaspata, precum: Avicola Buzau, Transavia sau Avicola Bacau. Daca avem posibilitate, incercam sa cumparam si produse bio de la producatorii din jurul Bucurestiului. Alteori, unele produse pe care le achizitionam le luam din supermarketuri.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Melania Dragne: Este util pentru ca ma documentez cu noutati si aflu retete indoneziene pe care nu le cunosc inca.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos?

Chef Melania Dragne: Cu mare interes si responsabilitate. Noi, bucatarii avem o mare responsabilitate pentru a oferi preparate sanatoase si cu un aport caloric echilibrat.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Cred ca o mare provocare pentru bucatari sunt concursurile internationale.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra?

Chef Melania Dragne: Incerc sa dezvolt o colaborare foarte buna si sa dedic o atentie foarte mare celor cu care lucrez. De asemenea, incerc sa le arat tot ce stiu, toate cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Bucataria este o pasiune, iar eu as “bucatari” tot timpul!

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close