Bucatarii (personal chefs) ambasadorilor straini in Romania, ai ambasadorilor romani in strainatate si…

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Cina uruguayana pregatita de Daniela Tencu, bucatareasa ES Dl Manuel G...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Cel mai dedicat bucatar pe care l-am vazut eu vreodata Shuichir...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftDoamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasadorului Indoneziei in Romania, ES Domnul Muhammad Amhar Azeth, care si-a inceput misiunea diplomatica in tara noastra in mai 2018.

Cu o perioada de peste 25 de ani petrecuti in cadrul Ambasadei Indoneziei din Romania, doamna Melania Dragna ne-a acordat un interviu, impartasindu-ne din experienta si din cunostintele sale in domeniul gastronomic.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Melania Dragne: De la mama, si secretele de la strabunicul care a fost bucatar in Armata Romana.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Toti suntem bucatari mai mari sau mai mici, fiecare am pregatit candva o omleta si o salata. Dar ca sa devii bucatar iti trebuie multi ani de profesat.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Ca bucatar nu ar trebui sa alegi, ci trebuie sa poti lucra cu toate tipurile de carne.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Pestele este cel mai sanatos (aliment). Nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, in special somonul, bibanul sau macroul.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Cu oricare ! Fiecare leguma este plina de vitamine si trebuie consumata pentru a beneficia de aportul sau nutritiv.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Condimentele dau un plus de savoare. Imi place sa lucrez cu ghimbir, usturoi, dar si cocos.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Melania Dragne: Imi place sosul de alune (arahide), dar si sosul kecap, sosul sambal sau cel de alune- kecap.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Melania Dragne: Da. Budinca de caramel si cea de ciocolata sunt deserturile pe care le prepar cu cea mai mare placere!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Melania Dragne: De regula, aleg sa prepar o supica de legume, rendang, creveti, lumpia, preparate specifice bucatariei asiatice.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale la resedinta?

Chef Melania Dragne: Cand pregatim mese importante la resedinta, imi place sa gatesc rendang, creveti sau peste la cuptor. In general, pregatesc preparate din bucataria indoneziana.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Melania Dragne: Nu!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Melania Dragne: Eu cred ca cei mai buni sunt francezii si le urmeaza indonezienii, dar si thailandezii.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Melania Dragne: In general, ne aprovizionam din hypermarketuri, precum Selgros sau Metro. De asemenea, pentru carne preferam magazinele cu carne proaspata, precum: Avicola Buzau, Transavia sau Avicola Bacau. Daca avem posibilitate, incercam sa cumparam si produse bio de la producatorii din jurul Bucurestiului. Alteori, unele produse pe care le achizitionam le luam din supermarketuri.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Melania Dragne: Este util pentru ca ma documentez cu noutati si aflu retete indoneziene pe care nu le cunosc inca.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos?

Chef Melania Dragne: Cu mare interes si responsabilitate. Noi, bucatarii avem o mare responsabilitate pentru a oferi preparate sanatoase si cu un aport caloric echilibrat.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Cred ca o mare provocare pentru bucatari sunt concursurile internationale.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra?

Chef Melania Dragne: Incerc sa dezvolt o colaborare foarte buna si sa dedic o atentie foarte mare celor cu care lucrez. De asemenea, incerc sa le arat tot ce stiu, toate cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Bucataria este o pasiune, iar eu as “bucatari” tot timpul!

Data actualizarii: 01/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.