Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftChef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si practicant prin multe bucatarii, a condus restaurante in Suedia, USA si Romania. Chef Victor Melian a calatorit intens, facand inconjorul lumii de mai multe ori si lucrand in diverse proiecte de televiziune, de travel sau de cooking.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Victor Melian: Lista e nesfarsita, evident, initial, in copilarie de la bunica mea si pe traseu de la foarte multi bucatari care m-au influentat direct sau indirect. Sper sa nu se supere cei uitati, dar in momentul acesta imi amintesc de: Goran Israelson, Urban Standar, Erik Lalersted, Nicolas Le Bec si, evident, „my all time favourite” Anthony Bourdain.Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Victor Melian: In ziua de azi, cu atat de multa informatie accesibila pe internet, majoritatea tinerilor incep un basic training la 16-18 ani, dupa care migreaza cativa ani pe la mari bucatari cu diverse specializari si pe la 23-25 sunt gata sa zboare solo. Vorbim de cei cu dorinta care doresc cu tot sufletul si care sacrifica cativa ani de viata pentru scolarizare practica.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Vita, evident, nimic nu e mai bun si mai simplu sau complicat de gatit ca un antricot marmorat.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Peste alb, fara oase si cu mult flavour.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Ardei gras, ceapa verde, rosii si lista e lunga…Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Imi place coriandrul, ghimbirul, dar si chili.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Victor Melian: Sosul Bearnaise imi place mult, mai ales cel condimentat cu un chili bun.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Victor Melian: Imi plac combinatiile de cald-fierbinte cu rece, sweet contra sour s.a.m.d. Nu ma descurc deloc cu patiseria!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Victor Melian: Lucruri simple, un sandwich cateodata bate orice mancare. Prietenii care vin la mine ma inspira si gatesc dupa dorinta si preferintele lor.Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Victor Melian: O masa speciala e ca un serial bun, incepe cu episodul in care cunoastem clientul si aflam ce isi doreste. Episodul doi, marim usor viteza si cautam sa gasim armonia intre feluri. Episodul 3 e cel mai dinamic: se cumpara ingredientele, transport, logistica, personal etc. Episodul 4 e de maxim suspense oare am ales bine? Clientul va fi oare impresionat?Aflati raspunsurile in episodul 5!

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Victor Melian: Sotia gateste fabulos si profit, spre rusinea mea, din plin de acest lucru.

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Victor Melian: E o chestiune de gust, ador bucataria asiatica: Vietnam, Thailanda, India. Fara bucataria franceza si italiana nu stiu ce ne-am fi facut.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Victor Melian: Nu cred ca aveti aici suficient spatiu pentru ca lista e nesfarsita. Imi place sa incerc lucruri noi.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Victor Melian: Pentru cei care au restaurant evident ca one stop gen Selgros e foarte bun, paleta de produse e foarte mare si mai ales ca ai totul intr-un loc. Eventual o mana de producatori artizanali pentru produse ca: trufele, o bere aparte s.a.m.d.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Victor Melian: Nu stiu cum ne-am descurcat fara internet, e o autostrada nesfarsita catre informatie.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in Interviu Restocracy cu Chef Victor Melianpromovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Victor Melian: Diferenta e intre uz si abuz. Cred ca mai toti bucatarii buni gatesc sanatos fara a fi insa „aspirati” in exagerarile actuale cu bine-cunoscutele false vedete cu viata scurta.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Victor Melian: Nu stiu ca nu am ajuns inca acolo!

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Victor Melian: Incerc sa impart cu colegii mei din experienta mea, din ce am invatat in calatoriile mele.

Data actualizarii: 16/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close