Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

 Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftChef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si practicant prin multe bucatarii, a condus restaurante in Suedia, USA si Romania. Chef Victor Melian a calatorit intens, facand inconjorul lumii de mai multe ori si lucrand in diverse proiecte de televiziune, de travel sau de cooking.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Victor Melian: Lista e nesfarsita, evident, initial, in copilarie de la bunica mea si pe traseu de la foarte multi bucatari care m-au influentat direct sau indirect. Sper sa nu se supere cei uitati, dar in momentul acesta imi amintesc de: Goran Israelson, Urban Standar, Erik Lalersted, Nicolas Le Bec si, evident, „my all time favourite” Anthony Bourdain.Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Victor Melian: In ziua de azi, cu atat de multa informatie accesibila pe internet, majoritatea tinerilor incep un basic training la 16-18 ani, dupa care migreaza cativa ani pe la mari bucatari cu diverse specializari si pe la 23-25 sunt gata sa zboare solo. Vorbim de cei cu dorinta care doresc cu tot sufletul si care sacrifica cativa ani de viata pentru scolarizare practica.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Vita, evident, nimic nu e mai bun si mai simplu sau complicat de gatit ca un antricot marmorat.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Peste alb, fara oase si cu mult flavour.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Ardei gras, ceapa verde, rosii si lista e lunga…Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Victor Melian: Imi place coriandrul, ghimbirul, dar si chili.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Victor Melian: Sosul Bearnaise imi place mult, mai ales cel condimentat cu un chili bun.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Victor Melian: Imi plac combinatiile de cald-fierbinte cu rece, sweet contra sour s.a.m.d. Nu ma descurc deloc cu patiseria!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Victor Melian: Lucruri simple, un sandwich cateodata bate orice mancare. Prietenii care vin la mine ma inspira si gatesc dupa dorinta si preferintele lor.Interviu Restocracy cu Chef Victor Melian

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Victor Melian: O masa speciala e ca un serial bun, incepe cu episodul in care cunoastem clientul si aflam ce isi doreste. Episodul doi, marim usor viteza si cautam sa gasim armonia intre feluri. Episodul 3 e cel mai dinamic: se cumpara ingredientele, transport, logistica, personal etc. Episodul 4 e de maxim suspense oare am ales bine? Clientul va fi oare impresionat?Aflati raspunsurile in episodul 5!

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Victor Melian: Sotia gateste fabulos si profit, spre rusinea mea, din plin de acest lucru.

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Victor Melian: E o chestiune de gust, ador bucataria asiatica: Vietnam, Thailanda, India. Fara bucataria franceza si italiana nu stiu ce ne-am fi facut.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Victor Melian: Nu cred ca aveti aici suficient spatiu pentru ca lista e nesfarsita. Imi place sa incerc lucruri noi.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Victor Melian: Pentru cei care au restaurant evident ca one stop gen Selgros e foarte bun, paleta de produse e foarte mare si mai ales ca ai totul intr-un loc. Eventual o mana de producatori artizanali pentru produse ca: trufele, o bere aparte s.a.m.d.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Victor Melian: Nu stiu cum ne-am descurcat fara internet, e o autostrada nesfarsita catre informatie.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in Interviu Restocracy cu Chef Victor Melianpromovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Victor Melian: Diferenta e intre uz si abuz. Cred ca mai toti bucatarii buni gatesc sanatos fara a fi insa „aspirati” in exagerarile actuale cu bine-cunoscutele false vedete cu viata scurta.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Victor Melian: Nu stiu ca nu am ajuns inca acolo!

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Victor Melian: Incerc sa impart cu colegii mei din experienta mea, din ce am invatat in calatoriile mele.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.