Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Bulevardul Dacia din București pe la Aurel Vlaicu, unde e restaurantu...

Strip Mall în Pipera - Voluntari, complexul comercial cu restaurantel...

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Le Blanc este un restaurant nou în sectorul 6 din Bucureşti, capacit...

Faleza Dunării la Galați, pe promenada superioară, în dreptul rest...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Piscina Complexului Turistic Elisa din comuna Belciugatele, construit ...

Balta din Belciugatele, comuna în care fostul primare Petre Dinei a c...

Pine Restaurant & Terrace Pasiunea pentru gustul bun ne-a i...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

Grădinile și parcul Crowne Plaza București, hotel și complex de s...

În jurul complexului comercial Strip Mall din comuna Tunari, cu resta...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

2 comentarii

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

I am Chef Patricio Massimino. My Culinary adventure started 17 yea...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Cum se făceau lucrurile în restaurante în timpul comunismului româ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbo...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

Afiseaza
comentarii

Carina, chelnerita vesela de la Rawdia

Pentru prima data de cand scriu articole despre restaurante pe acest site sunt in incurcatura, fiindca nu stiu cum se evalueaza un restaurant raw vegan si trebuie sa-l si fortez sa intre intr-un sistem de clasificare despre care nu sunt sigur ca i se poate aplica in totalitate.

Si nu cred ca se poate compara mancarea raw vegan cu cealalta, sa o evaluezi cu acelasi sistem de notare, insa nu cred ca exista o solutie tehnica satisfacatoare pentru aceasta dilema, asa ca prezenta, dar, mai ales, pozitionarea ierarhica a restaurantelor raw vegan in Lista Restocracy trebuie privita cu rezervele de rigoare. Sau, mai precis spus, acestea trebuie comparate doar ele intre ele, in sectiunea de pe site rezervata lor.

Am incercat de cateva ori sa mananc o masa intreaga numai raw vegan, cumai cu produse crude, deci, netrecute prin tigaie sau cuptor, si nu a iesit prea bine. In afara de deserturi si sucuri si de cateva feluri cu gust acceptabil, dar cu care nu ma puteam satura, la celelalte am facut eforturi ca sa golesc farfuria, si asta mai mult din jena fata de oamenii de acolo si de cei din jur.

Asa ca acum am fost precaut si am trimis cu vreo doua zile inainte o rawveganita convinsa, care a mancat cu pofta respectivele veredeturi si seminte, si mi-a zis ca vai ce bune sunt, ca Rawdia e unul dintre cele mai bune restaurante raw vegan din Bucuresti. Apoi m-am dus si eu sa fac niste poze, sa vad care e atmosfera pe acolo, si am si luat cateva feluri, dar dupa ce am mancat inainte sa ajung la ei.

Stiu Rawdia de cand s-a deschis, acum vreo cinci ani, la demisolul unui bloc nou construit pe Putul lui Zamfir, aproape de piata Floreasca. E un spatiu marisor, bine amenajat, surprinzator de luminos, colorat, optimist, vesel chiar, cu iubirea care pluteste in aer, modern, cu o bucatarie destul de mare, la vedere, bine utilata si care iti inspira incredere. Lucru bine facut, pe scurt. Nu au o terasa propriu-zisa la Rawdia, doar cateva scaune pe trotuar.

Spre diferenta de puristii raw veganului, „hardlinersii”, la Rawdia au si ceva mancaruri trecute prin cuptor. Nu mai scriu ce se poate manca la Rawdia, nu as face decat sa le transcriu meniul aici. Cred ca cele mai multe, daca nu chiar toate, sunt deja pregatite dinainte, pe unele le si vezi intr-un galantar refrigerat, in cutiute gata pregatite ca sa fie luate acasa. Arati cu degetul la cea care iti face cu ochiul, dupa care din bucatarie iti vine pusa frumos pe o farfurie, bol sau ce o mai fi.

Eu am luat niste telina vopsita in galben ca sa arate ca niste cartofi prajiti, extrem de reusita stratagema, amuzanta si de efect, chiftelute de chinoa (sau quinoa, dupa caz – nici nu e in DEX), cu quinoa, telina, morcov, migdale, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sos soia, ulei masline, sare, fulgi de drojdie inactiva, turmeric, suc lamaie, curry, boia dulce, apoi un ceai de ghimbir (suc, mai precis) cu fructe de sezon si desertul „snickers” la urma, cu unt de arahide, miere, fulgi de porumb, fulgi de cocos, cacao, ulei cocos, vanilie, lucuma, sare si migdale.

Serviciile la aceste restaurante vegetariene sau raw vegane sunt intotdeauna diferite, si pentru ca cei care le fac sau care lucreaza acolo sunt ei diferiti, cel mai adesea, si pentru ca au cea mai fidela clientele dintre toate restaurantele, asa ca ajung repede sa-i cunoasca si sa se poarte familiar, si chiar familial. Asa si la Rawdia. Am dat peste cea mai adorabila faptura pe care mi-a fost dat sa o vad in ultima vreme, si nu numai intr-un restaurant, ci si asa, overall. Nu stiu daca era chelnerita, ceva sefa pe acolo sau chiar mai mult, dar am pus-o in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti, fiindca nu am liste separate cu ospatari, sefi de sala, sefi ai sefilor de sala sau patroni care te servesc la masa. Agitata, personalitate debordanta, vorbareata, cu voce sonora, naturala si dezinvolta, greu de imaginat pe cineva mai bine adaptat unui astfel de loc si unei asemenea clientele. Si foarte incantata sa stea la pozat, desi nu stia pentru ce, si nici nu m-a intrebat… 🙂

Una peste alta (overall), mersul la Rawdia a fost o experienta interesanta, placuta si chiar memorabila, sper ca notele mele sa-i faca si pe altii care nu au trcut pana acum pe la raw veganul din Piata Floreasca sa ii fac o vizita, si poate chiar sa dea nas in nas cu Carina. O vor recunoaste imediat din descrierea mea, fara sa se mai uite la poze sau sa o intrebe cum o cheama.

Carina in casting pentru rolul de cea mai adorabila chelnerita a Bucurestiului…

Rawdia

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu articole despre restaurante pe acest site sunt in incurcatura, fiindca nu stiu cum se evalueaza un restaurant raw vegan si tr...

Data actualizarii: 14/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close