Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

78 vizite

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

53 vizite

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

155 vizite

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

107 vizite

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

50 vizite

Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele...

4198 vizite 9 comentarii

Florin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi...

1910 vizite 9 comentarii

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

39 vizite

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

40 vizite

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

17 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

62 vizite

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din ...

62 vizite

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

75 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

36 vizite

SLOW COFFEE FESTIVAL  ediția I,  marca Artisan Coffee Equipment ...

164 vizite 1 comentarii

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

1307 vizite

Peste 11.000 de vizitatori și aproximativ 44.000 de pahare de vin con...

52 vizite

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cant...

51 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

54 vizite

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

55 vizite

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

28 vizite

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

759 vizite 1 comentarii

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

2816 vizite

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

59 vizite

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

69 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Carina, chelnerita vesela de la Rawdia

Pentru prima data de cand scriu articole despre restaurante pe acest site sunt in incurcatura, fiindca nu stiu cum se evalueaza un restaurant raw vegan si trebuie sa-l si fortez sa intre intr-un sistem de clasificare despre care nu sunt sigur ca i se poate aplica in totalitate.

Si nu cred ca se poate compara mancarea raw vegan cu cealalta, sa o evaluezi cu acelasi sistem de notare, insa nu cred ca exista o solutie tehnica satisfacatoare pentru aceasta dilema, asa ca prezenta, dar, mai ales, pozitionarea ierarhica a restaurantelor raw vegan in Lista Restocracy trebuie privita cu rezervele de rigoare. Sau, mai precis spus, acestea trebuie comparate doar ele intre ele, in sectiunea de pe site rezervata lor.

Am incercat de cateva ori sa mananc o masa intreaga numai raw vegan, cumai cu produse crude, deci, netrecute prin tigaie sau cuptor, si nu a iesit prea bine. In afara de deserturi si sucuri si de cateva feluri cu gust acceptabil, dar cu care nu ma puteam satura, la celelalte am facut eforturi ca sa golesc farfuria, si asta mai mult din jena fata de oamenii de acolo si de cei din jur.

Asa ca acum am fost precaut si am trimis cu vreo doua zile inainte o rawveganita convinsa, care a mancat cu pofta respectivele veredeturi si seminte, si mi-a zis ca vai ce bune sunt, ca Rawdia e unul dintre cele mai bune restaurante raw vegan din Bucuresti. Apoi m-am dus si eu sa fac niste poze, sa vad care e atmosfera pe acolo, si am si luat cateva feluri, dar dupa ce am mancat inainte sa ajung la ei.

Stiu Rawdia de cand s-a deschis, acum vreo cinci ani, la demisolul unui bloc nou construit pe Putul lui Zamfir, aproape de piata Floreasca. E un spatiu marisor, bine amenajat, surprinzator de luminos, colorat, optimist, vesel chiar, cu iubirea care pluteste in aer, modern, cu o bucatarie destul de mare, la vedere, bine utilata si care iti inspira incredere. Lucru bine facut, pe scurt. Nu au o terasa propriu-zisa la Rawdia, doar cateva scaune pe trotuar.

Spre diferenta de puristii raw veganului, „hardlinersii”, la Rawdia au si ceva mancaruri trecute prin cuptor. Nu mai scriu ce se poate manca la Rawdia, nu as face decat sa le transcriu meniul aici. Cred ca cele mai multe, daca nu chiar toate, sunt deja pregatite dinainte, pe unele le si vezi intr-un galantar refrigerat, in cutiute gata pregatite ca sa fie luate acasa. Arati cu degetul la cea care iti face cu ochiul, dupa care din bucatarie iti vine pusa frumos pe o farfurie, bol sau ce o mai fi.

Eu am luat niste telina vopsita in galben ca sa arate ca niste cartofi prajiti, extrem de reusita stratagema, amuzanta si de efect, chiftelute de chinoa (sau quinoa, dupa caz – nici nu e in DEX), cu quinoa, telina, morcov, migdale, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sos soia, ulei masline, sare, fulgi de drojdie inactiva, turmeric, suc lamaie, curry, boia dulce, apoi un ceai de ghimbir (suc, mai precis) cu fructe de sezon si desertul „snickers” la urma, cu unt de arahide, miere, fulgi de porumb, fulgi de cocos, cacao, ulei cocos, vanilie, lucuma, sare si migdale.

Serviciile la aceste restaurante vegetariene sau raw vegane sunt intotdeauna diferite, si pentru ca cei care le fac sau care lucreaza acolo sunt ei diferiti, cel mai adesea, si pentru ca au cea mai fidela clientele dintre toate restaurantele, asa ca ajung repede sa-i cunoasca si sa se poarte familiar, si chiar familial. Asa si la Rawdia. Am dat peste cea mai adorabila faptura pe care mi-a fost dat sa o vad in ultima vreme, si nu numai intr-un restaurant, ci si asa, overall. Nu stiu daca era chelnerita, ceva sefa pe acolo sau chiar mai mult, dar am pus-o in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti, fiindca nu am liste separate cu ospatari, sefi de sala, sefi ai sefilor de sala sau patroni care te servesc la masa. Agitata, personalitate debordanta, vorbareata, cu voce sonora, naturala si dezinvolta, greu de imaginat pe cineva mai bine adaptat unui astfel de loc si unei asemenea clientele. Si foarte incantata sa stea la pozat, desi nu stia pentru ce, si nici nu m-a intrebat… 🙂

Una peste alta (overall), mersul la Rawdia a fost o experienta interesanta, placuta si chiar memorabila, sper ca notele mele sa-i faca si pe altii care nu au trcut pana acum pe la raw veganul din Piata Floreasca sa ii fac o vizita, si poate chiar sa dea nas in nas cu Carina. O vor recunoaste imediat din descrierea mea, fara sa se mai uite la poze sau sa o intrebe cum o cheama.

Carina in casting pentru rolul de cea mai adorabila chelnerita a Bucurestiului…

Rawdia

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu articole despre restaurante pe acest site sunt in incurcatura, fiindca nu stiu cum se evalueaza un restaurant raw vegan si trebuie sa-...

Data actualizarii: 14/07/2017