Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Afiseaza
comentarii

Am obiceiul – probabil prost, după părerea majorității – de a face glume cinice și multe ironii. Că doar foarte puțini se prind că sunt glume și ironii, e altă temă, și nu am nici cea mai firavă intenție să renunț sau să fac vreo concesie celor care nu înțeleg despre ce scriu eu. Fiindcă nu vreau! Chiar dacă cerculețele mele colorate ajung subiect de dezbatere pe la televiziuni, în presă și pe toate Interneturile posibile, în care doamne serioase și preocupate de binele comunității în care trăim întorc subiectul pe toate fețele și ajung la concluzia că femeile și bărbații ar trebui să refuze ferm să poarte cerculețele când vor sau când nu vor să facă sex, și că o lege care să-i oblige nu ar fi deloc oportună în acest moment… 🙂

Glumesc des și pe la restaurante cu chelnerii, cu rezultate și reacții asemănătoare cu cele de mai sus. De pildă, când rămâne mâncare și îi rog să mi-o pună la pachet ca să o iau acasă, uneori le spun să o pună pe toată, să nu mai mănânce din ea. Câțiva se prind că glumesc, sigur, și chiar se înveselesc la ceva ce-i scoate puțin din rutină. Dar cei mai mulți nu, și încearcă să-mi explice că ei nu fac așa ceva, că să am toată încrederea etc. Unul, cel puțin, a fost atât de scandalizat de ce i-am spus, și a ridicat într-atât tonul, încât toți ochii și urechile din restaurant s-au întors spre noi.

Un chelner tânăr și grijuliu, extrem de atent să facă toate lucrurile bine, a avut un șoc când i-am cerut să nu mănânce nimic din ce lăsasem în farfurie și să mi le pună la pachet, dar s-a conformat docil, mi-a explicat că pot să fiu fără grijă. Dar eu nu m-am abținut și am întins coarda și mai tare: Vedeți că le-am numărat, să-mi puneți toate cele 6 bucățele de carne la pachet (dar erau 5). Da, desigur, domnule! După mai puțin de un minut se întoarce în fugă, speriat: Domnule, dar să știți că erau 5 bucățele, nu 6! Nu se poate – zic eu – le-am numărat foarte bine! Și săracul copil a început să-mi explice că de la masa mea a ajuns doar până la bar, de unde a luat o cutie să-mi pună mie mâncarea, că l-am avut tot timpul în raza vizuală și că aș fi observat dacă mânca din farfurie, și câte și mai câte, doar să mă convingă că nu a mâncat nimic din farfuria mea.

Dar ieri am avut parte de o scenă care ne-a înveselit tare pe amândoi, și pe tânărul chelner și pe mine. Și mi-am zis că o să scriu despre ea când ajung acasă – ceea ce fac acum, adică… Tânăr de tot, ar fi putut fi la fel de bine un licean mai bine făcut sau un student, vesel, cu chef de glume, figură de ștrengar. Vorbăreț foarte, dezinvolt, dezinhibat. Din felul al doilea nu am mâncat aproape nimic, și l-am rugat să-mi pună la pachet, dar să pună tot ce e în farfurie, desigur, să nu mănânce și el o parte. La care vine o replică instantanee, atât de spontană, încât m-am întrebat dacă nu cumva o avea deja pregătită, fie pentru că în restaurantul acela toți clienții îi cer acest lucru, sau pentru că o fi auzit de la alți chelneri că umblă un nebun prin restaurante și îți spune să nu-i mănânci din farfurie: Aaa, să știți că tocmai mă uitam de departe la dumneavoastră și-mi ziceam, ah, dă Doamne să nu mănânce tot din farfurie ca să-mi rămână și mie, să mănânc eu! Dar dacă vreți să vă pun la pachet, asta e, o să rămân fără, însă o să iau de la alt client… 🙂 (George Butunoiu – octombrie 2021)

Data actualizarii: 28/10/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close