Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Afiseaza
comentarii

Am obiceiul – probabil prost, după părerea majorității – de a face glume cinice și multe ironii. Că doar foarte puțini se prind că sunt glume și ironii, e altă temă, și nu am nici cea mai firavă intenție să renunț sau să fac vreo concesie celor care nu înțeleg despre ce scriu eu. Fiindcă nu vreau! Chiar dacă cerculețele mele colorate ajung subiect de dezbatere pe la televiziuni, în presă și pe toate Interneturile posibile, în care doamne serioase și preocupate de binele comunității în care trăim întorc subiectul pe toate fețele și ajung la concluzia că femeile și bărbații ar trebui să refuze ferm să poarte cerculețele când vor sau când nu vor să facă sex, și că o lege care să-i oblige nu ar fi deloc oportună în acest moment… 🙂

Glumesc des și pe la restaurante cu chelnerii, cu rezultate și reacții asemănătoare cu cele de mai sus. De pildă, când rămâne mâncare și îi rog să mi-o pună la pachet ca să o iau acasă, uneori le spun să o pună pe toată, să nu mai mănânce din ea. Câțiva se prind că glumesc, sigur, și chiar se înveselesc la ceva ce-i scoate puțin din rutină. Dar cei mai mulți nu, și încearcă să-mi explice că ei nu fac așa ceva, că să am toată încrederea etc. Unul, cel puțin, a fost atât de scandalizat de ce i-am spus, și a ridicat într-atât tonul, încât toți ochii și urechile din restaurant s-au întors spre noi.

Un chelner tânăr și grijuliu, extrem de atent să facă toate lucrurile bine, a avut un șoc când i-am cerut să nu mănânce nimic din ce lăsasem în farfurie și să mi le pună la pachet, dar s-a conformat docil, mi-a explicat că pot să fiu fără grijă. Dar eu nu m-am abținut și am întins coarda și mai tare: Vedeți că le-am numărat, să-mi puneți toate cele 6 bucățele de carne la pachet (dar erau 5). Da, desigur, domnule! După mai puțin de un minut se întoarce în fugă, speriat: Domnule, dar să știți că erau 5 bucățele, nu 6! Nu se poate – zic eu – le-am numărat foarte bine! Și săracul copil a început să-mi explice că de la masa mea a ajuns doar până la bar, de unde a luat o cutie să-mi pună mie mâncarea, că l-am avut tot timpul în raza vizuală și că aș fi observat dacă mânca din farfurie, și câte și mai câte, doar să mă convingă că nu a mâncat nimic din farfuria mea.

Dar ieri am avut parte de o scenă care ne-a înveselit tare pe amândoi, și pe tânărul chelner și pe mine. Și mi-am zis că o să scriu despre ea când ajung acasă – ceea ce fac acum, adică… Tânăr de tot, ar fi putut fi la fel de bine un licean mai bine făcut sau un student, vesel, cu chef de glume, figură de ștrengar. Vorbăreț foarte, dezinvolt, dezinhibat. Din felul al doilea nu am mâncat aproape nimic, și l-am rugat să-mi pună la pachet, dar să pună tot ce e în farfurie, desigur, să nu mănânce și el o parte. La care vine o replică instantanee, atât de spontană, încât m-am întrebat dacă nu cumva o avea deja pregătită, fie pentru că în restaurantul acela toți clienții îi cer acest lucru, sau pentru că o fi auzit de la alți chelneri că umblă un nebun prin restaurante și îți spune să nu-i mănânci din farfurie: Aaa, să știți că tocmai mă uitam de departe la dumneavoastră și-mi ziceam, ah, dă Doamne să nu mănânce tot din farfurie ca să-mi rămână și mie, să mănânc eu! Dar dacă vreți să vă pun la pachet, asta e, o să rămân fără, însă o să iau de la alt client… 🙂 (George Butunoiu – octombrie 2021)

Data actualizarii: 28/10/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close