Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

30065 vizite 8 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

20980 vizite 1 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

8126 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului Sardin Apreciez cel puțin la fel de mult u...

9611 vizite 2 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

8172 vizite 3 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

5155 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

7622 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

8118 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

17850 vizite 8 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

7739 vizite

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

750 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

6137 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

8894 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

7156 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

3953 vizite 1 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

6611 vizite

Gabbiano, un restaurant consecvent conservator Restaurantul și-a c...

4797 vizite 7 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

5299 vizite

Din nou de bine despre Trattoria Roma Am revenit după mai bine...

1417 vizite

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

4510 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

24236 vizite 6 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

3213 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2588 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

8767 vizite 6 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

1077 vizite

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

5264 vizite 4 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

2240 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

4179 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

3654 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

2232 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Taxa de vedeta la Ciao Niki

Niki

Ciao Niki e o bacanie cu produse italienesti si mic bistrou de paste si alte cateva maruntisuri pe Eminescu. Nu sunt neaparat mai bune decat ale altora, insa duduia care poarta numele osteriei a reusit sa-si faca un PR bun, a gasit un culoar mass media care sa-i construiasca un brand de specialist in bucataria italiana traditionala si se foloseste de el, asa cum e si normal sa faca.

A profitat din plin de notorietatea pe care cei din media pot sa o construiasca oricand si oricui, cu mare usurinta, si s-a mai deschis un local. Un restaurant in toata regula, de aceasta data, intr-o mare casa boiereasca in Bucurestiul vechi, pe la Armeneasca si Biserica Popa Rusu.

Vazuta de afara, doar prin usa deschisa, fiindca era carantina in oras si doar terasele restaurantelor deschise, casa arata impresionant, ca in filmele de epoca. Iar terasa inca si mai spectaculoasa, pentru ca e o curte imensa, imprejurul casei, cu copaci batrani si multa verdeata.

Meniul destul de lung, dupa obiceiul bucurestean, e din bucataria italiana traditionala, cu mici incercari de originalitate, dar nimic special din acest punct de vedere. Mancarea a fost buna, insa nu ceva pentru care sa imi doresc sa ma duc neaparat si a doua oara. Si asta mai ales din cauza preturilor, care sunt mari. Probabil ca o buna parte din banii aceia ii platesti ca sa ai prilejul sa o zaresti pe domnisoara Niki, daca esti atat de norocos incat sa ti se arate in ziua respectiva.

Am mancat…

Fantasia dello chef, cu niste prosciutto pe o vanata, anghinare murata si patrunjel, o gustare de vreo 60 de lei, apoi niste paste funghi porcini cu trufe, la 55 de lei si acestea. Un fel de supa mai groasa cu un sos prin care cu greu gaseai pastele – bune la gust, dar as fi preferat sa mananc paste, nu sosul cu lingura, pe care am ajuns sa-l mananc pe paine pana la urma, de foame pana sa vina urmatorul fel. Midiile in sos de vin au fost mediocre. Cea mai buna, pana la urma, a fost o mamaliga cu doua bucatele de carnat (polenta con salsicia norcia), pentru care am transferat alti 65 de lei de pe cardul meu pe al ei.

Serviciul a fost si el de mentionat, cu un chelner cu care nu aveai ce discuta, nici macar lucruri simple, insa cu o chelnerita fasneata foc, dezinvolta si cu chef de vorba.

La Ciao Niki mergi pentru ca e un restaurant frumos, fara indoiala, inainte de orice altceva. Mancare italieneasca bunicica e absolut suficienta pentru cei mai multi bucuresteni, asa ca prevad ca ii va merge bine atata vreme cat o sa apara in continuare in televizor si pe Internet. Si se vor gasi mereu destui care sa bage mana adanc in buzunar pentru un astfel de privilegiu… (GB – octombrie 2020)

Bucataria italiana traditionala Ciao Niki
Casa si Terasa Ciao Niki
Bucurestiul vechi la Biserica Popa Rusu
Data actualizarii: 22/10/2020

Ciao Niki (restaurant)  - Str. Bocsa, nr. 4

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close