Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici la Grai, restaurantul său din Logofăt Luca Stroici al Bucureștiului vechi și cu încă farmec, deschis cu puțin timp în urmă. Ambiția lui dintotdeauna a fost să ne arate ce mâncăruri se pot face cu produse și ingrediente din jurul nostru, dacă ne punem serios mintea la contribuție. Și dacă stăpânim bine în bucătărie tehnicile de „grand chef”, bineînțeles…
Noul său meniu de iarnă:
- Salată din icre de crap cu gel de cătină, ardei copt cu agude murate și usturoi negru, demi-brioșă cu ceapă coaptă îndelung
- Sfeclă confiată cu chimen și măr, chips de sfeclă, nuci murate, bavarois din telemea de capră, pâine cu maia și pastă din mărar
- Țelină coaptă în unt ars cu pulpă de rață confiată, alune de pădure, spumă de dovleac și corcodușe sărate
- Salată de cartofi cu leurdă fermentată și brânza Horezu cu sos de cașcavea și ketchup din castravete murat
- Șalău cu topinambur murat, coji de topinambur prăjite și piure de topinambur, sos din aguridă și leuștean
- Piept de porumbel cu emulsie din usturoi negru, clătită din orez cu mangold și pulpă de porumbel, amaranth expandat și sos din coji de cartofi
- Cremă de ciocolată cu nesspreso și inserție de pralină din susan negru, negresă, cremeux ciocolată și caise, jeleu caise și rozmarin
- Vinuri românești, desigur: Cuvee Charlotte de la Serve și Solo Quinta…
(George Butunoiu – februarie 2021)
Cina lui Daniel Pălici…
… analizată atent de cel mai nou critic culinar al Bucureștiului.
Referinte
Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătărie Românească fină Îl știu pe Chef Daniel Pălici de câțiva ani, l-am întâlnit în câteva dintre restaurantele mari al...