Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită de Chef Patricio Massimino, pentru degustarea a 6+1 șampanii Jeeper

Șampania „Omul cu Jeepul”

Fostul proprietar și-a denumit marca Champagne Jeeper, ca omagiu adus Jeep-ului Willys pe care l-a primit de la armata americană la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, ca semn de prețuire pentru faptele de vitejie din timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce i-a permis să-și viziteze proprietatea comod și rapid. Champagne Jeeper este situată în Faverolles et Coëmy, o comună de lângă Reims, în nord-vestul regiunii Champagne. Toți strugurii provin din propriile percele. Este distribuită în toată Franța și în străinătate. Champagne Jeeper are birouri și în Statele Unite și Japonia, iar în România este importată oficial de către firmă Le Manoir.

În iunie 2016 Champagne Jeeper a primit certificatul Viticulture Durable Biodinamique. În acest moment proprietatea folosește iarbă naturală pentru fertilizare, iar din 2021 este  fără carbon în podgorii. Procesul de producție combină cuve de ultimă generație din oțel inoxidabil cu 1.200 de butoaie de stejar, făcând Jeeper a treia cea mai mare pivniță de butoaie din regiunea Champagne. 3,5 milioane de sticle sunt învechite între 2 și 6 ani în sticla Jeeper, care are un design propriu.

Și meniul lui Chef Patricio Massimino

  • Speciales Oysters from Gillardeau / Stridii Gillardeau Speciale
  • Langoustine Carpaccio, avocado, mango and cucumber, aged balsamic vinaigrette / Carpaccio de langustine, avocado purée, tartar de mango și castraveți, oțet balsamic
  • Wild Mushroom Risotto, black truffle from Transylvania, parmesan foam / Risotto cu Ciuperci de Pădure, trufe negre din Transilvania, spumă de parmezan
  • Atlantic Seabass, variations of kohlrabi, bock choy,valerian and pistachio purée, dill oil / Lup de Mare, gulie, bok choy, piure de valeriană și fistic, ulei de mărar
  • The Coconut, Malibu and coconut foam, crunchy coconut crumble and lemongrass jelly / Coconut, Malibu și spumă de nucă de cocos, nucă de cocos mărunțită și jeleu de lămâiță

Champagne Jeeper

  • Grande Assemblage
  • Extra Brut
  • Blanc de Blancs
  • Blanc de Noirs
  • Premier Cru
  • Millesime 2008

Cina lui Patricio Massimino

Champagne Jeeper

Gazdele noastre: Cristi Preotu & Le Bistrot Francais

Data actualizarii: 03/05/2022