Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

194 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1011 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

55 vizite

Trattoria Della Nonna este un local cu specific italian, situat pe str...

102 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1387 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1396 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

382 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2721 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

4402 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1211 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

417 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

775 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1240 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2468 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3049 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4057 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

336 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2225 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

875 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

311 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1019 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1056 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1520 vizite 1 comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

731 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

3701 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un loc umbros pentru hipsteri linistiti

Mi s-a recomandat Coftale ca fiind o cafehea hipster, sau pentru hipsteri, adica pentru boema upper-intermediate, cea cu corporatisti (bobos), cu creativi, intelectuali sau aspiranti la aceste  statute sociale.

Au o casa veche pe boema strada Stefan Mihaileanu, chiar langa galeria Eastward Prospectus. A fost o casa de oameni instariti, din mica burghezie, frumoasa, cu o mica gradina in fata, cu copaci mari. Nu cred ca au deteriorat ei fatada pe dinafara, ca sa para mai boema (o conditie obligatorie pentru a fi un loc boem, fara indoiala). Toate au farmecul vremurilor de alta data la Coftale, camerele foarte inalte, cum se faceau atunci, spatii neregulate. Mi-au dat voie sa fac poze, asa ca o mica parte din atmosfera de la Coftale se poate deduce de acolo.

Meniul e simplu la Coftale, asa cum e cam in toate aceste localuri ale boemei bucurestene, se pare ca a facut cineva un manual de construire si de folosire a boemei, ca modelul se repeta cam peste tot, cu putine variatii. Mancarea nu e rea, se vede ca se straduiess sa arate si sa aiba un gust rezonabil. Ulei in exces, sosuri cu zahar, dar la boema merge foarte bine, ba chiar am vazut comentarii ca ce mancare buna au la Coftale… 🙂

Coftale se mandresc foarte tare cu cafeaua lor, mi-au explicat cu rabdare bazele si ratiunile acestei mandrii si le-am gasit justificate. Preturile sunt rezonabile, asa cum si trebuie (altfel nu ar mai fi boema), serviciul placut, cu niste personaje deschise, agreabile, din aceeasi categorie cu clientii.

Care clienti par fideli, de-ai casei, cei mai multi, unii chiar pareau sa-si fi instalat un fel de birou mobil la Coftale, cu laptop si telefon, adica, si lucrau de zor. Ba, unii chiar lucrau si in grup in acest fel.

Asadar, Coftale e unul dintre locurile frumoase, linistite ale Bucurestiului vechi si curat, o cafenea boema pentru hipsterii si nehipsterii bucuresteni calmi si nostalgici. Noi am fost la pranz la Coftale. Daca seara e altfel, sau cu totul altfel, poate lasati un comentariu aici, pe Restocracy… (GB & Mircea – august 2017)

Boemetru

Daca ajungeti prin zona dintre Foisorul de Foc si Calea Calarasilor, atunci ar trebui sa nu ratati Coftale, o cafenea boema a orasului. Coftale este situata pe strada Stefan Mihaileanu, intr-o zona linistita, putin circulata, cu multe stradute care mai de care mai intortocheate. Este acel Bucuresti istoric, despre care tot auzim din ce in ce mai putin; un oras cu istorie si cu poezie.

Cei de la Coftale sunt intr-o casa veche renovata si amenajata intr-un stil clasic, una dintre acele case cu saloane inalte, cu arhitectura specifica, dar si cu o curte cu copaci batrani si vegetatie bogata. La interior cred ca sunt in jur de 30 de locuri, iar la terasa poate ca chiar mai multe, vreo 40.

Ambianta de la Coftale este boema. Este atmosfera linistita si relaxata, mai ales in serile placute de vara petrecute in gradina plina de verdeata si mirosul imbietor de cafea.

Mobilierul de la Coftale, in schimb, nu poate fi „acuzat” de prea mult aer boem. Este un mobilier clasic la terasa, din lemn, simplu, nimic deosebit sau nonconformist, la fel cu veti intalni si in interior, unde au pastrat si reconditionat parchetul sau sobele vechi. Din ce-am observat eu, Coftale nu este un loc boem in ceea ce priveste spatiile comune. In general veti intalni mese mici (de 2-4 persoane).

Muzica de la Coftale este destul de variata si se axeaza pe genuri ca: pop-rock, rock, blues etc. O muzica ambientala, boema, relaxanta si rafinata.

Meniul de la Coftale este unul de bucatarie urbana, cu cateva feluri de manacare, nu foarte diversificat, dar suficient cat sa poti lua un pranz decent. O bautura costa in jur de 15-20 de lei, iar o portie de mancare cam 25-30 de lei.

Personalul de la Coftale este tanar (25-30 de ani) si nu poarta uniforme, ci haine lejere, intr-un stil casual, facandu-i foarte asemanatori cu clientii. Sunt prietenosi si relaxati, desi nu se cunosc cu clientii de la Coftale. Serviciul este si el „boem”, pentru ca este un semi-serciviu: faci comanda la bar si apoi vin ei si iti aduc ce ai comandat.

Cred ca era pe jumatate plina terasa cand am trecut eu pe la Coftale si erau egal distribuiti barbatii si femeile, chiar si in cadrul grupurilor, unde diferenta de varsta nu depasea 3-5 ani. La Coftale vin studenti sau oameni din clasa de mijloc, educati, cu preocupari si domenii de activitate destul de diferite. Mai toti cei prezenti erau imbracati lejer, casual, nimic elegant sau șic.

La Coftale vin oamenii pentru a socializa si a se relaxa intr-un spatiu boem, nu foarte comercial si cu un trafic mic sau, in orice caz, nederanjant pentru clienti.

Consumul de la Coftale este si el la fel de „boem”, si este mai mult un pretext pentru a te aseza la o masa, caci nu am vazut pe nimeni mancand sau consumand mai mult de o bautura de persoana.

Clientela de aici nu am vazut sa fie prea mult diferita de alte clientele boeme din Bucuresti, poate o usoara tenta spre discretie, spre rafinament, insa nu foarte evident.

La Coftale sunt mese mici de maximum 4 persoane, iar grupurile de oameni nu se cunosc. In general veti intalni aici preboemi, adica niste boemi „cuminti” aflati pe prima treapta a boemei, insa in mai mica masura veti gasi si ceva boemi din categoria hispterilor.

Mai toti cei ce vin aici ajung cu bicicletele sau pe jos, si mai rar cu masinile, ceea ce nici nu ar fi foarte „boem” din partea lor. In ansamblu, clientela de la Coftale vine aici pentru a se bucura de un spatiu boem, relaxant, numai potrivit pentru socializare si pentru discutii lejere; poate ca uneori se mai nasc si ceva polemici sau dezbateri mai profunde, insa in general totul se rezuma la socializare si relaxare. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Save

Data actualizarii: 02/09/2019

Coftale  - Str. Stefan Mihaileanu, nr. 42

coftale-cafenea-cu-bucatarie-urbana-evaluare-restocracy