Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

227 vizite

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi  

73 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

190 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

370 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

860 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

56 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1345 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1319 vizite 1 comentarii

ZenSushi Nordului este cel mai recent restaurant din lantul ZenSushi. ...

43 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

855 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2146 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

275 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1359 vizite 1 comentarii

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

2008 vizite

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre toate cele vreo ...

167 vizite 1 comentarii

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

1089 vizite

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

393 vizite

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

1016 vizite

Dolce Vita este un restaurant cu bucatarie italiana, situat pe strada ...

161 vizite 1 comentarii

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

1030 vizite 1 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

4649 vizite 3 comentarii

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

120 vizite

Casa Alba Baneasa este un restaurant traditional romanesc, situat in P...

304 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

4318 vizite

La Bottega del Tartufo & Pasterra este o bacanie, respectiv un pas...

67 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un loc umbros pentru hipsteri linistiti

Mi s-a recomandat Coftale ca fiind o cafehea hipster, sau pentru hipsteri, adica pentru boema upper-intermediate, cea cu corporatisti (bobos), cu creativi, intelectuali sau aspiranti la aceste  statute sociale.

Au o casa veche pe boema strada Stefan Mihaileanu, chiar langa galeria Eastward Prospectus. A fost o casa de oameni instariti, din mica burghezie, frumoasa, cu o mica gradina in fata, cu copaci mari. Nu cred ca au deteriorat ei fatada pe dinafara, ca sa para mai boema (o conditie obligatorie pentru a fi un loc boem, fara indoiala). Toate au farmecul vremurilor de alta data la Coftale, camerele foarte inalte, cum se faceau atunci, spatii neregulate. Mi-au dat voie sa fac poze, asa ca o mica parte din atmosfera de la Coftale se poate deduce de acolo.

Meniul e simplu la Coftale, asa cum e cam in toate aceste localuri ale boemei bucurestene, se pare ca a facut cineva un manual de construire si de folosire a boemei, ca modelul se repeta cam peste tot, cu putine variatii. Mancarea nu e rea, se vede ca se straduiess sa arate si sa aiba un gust rezonabil. Ulei in exces, sosuri cu zahar, dar la boema merge foarte bine, ba chiar am vazut comentarii ca ce mancare buna au la Coftale… 🙂

Coftale se mandresc foarte tare cu cafeaua lor, mi-au explicat cu rabdare bazele si ratiunile acestei mandrii si le-am gasit justificate. Preturile sunt rezonabile, asa cum si trebuie (altfel nu ar mai fi boema), serviciul placut, cu niste personaje deschise, agreabile, din aceeasi categorie cu clientii.

Care clienti par fideli, de-ai casei, cei mai multi, unii chiar pareau sa-si fi instalat un fel de birou mobil la Coftale, cu laptop si telefon, adica, si lucrau de zor. Ba, unii chiar lucrau si in grup in acest fel.

Asadar, Coftale e unul dintre locurile frumoase, linistite ale Bucurestiului vechi si curat, o cafenea boema pentru hipsterii si nehipsterii bucuresteni calmi si nostalgici. Noi am fost la pranz la Coftale. Daca seara e altfel, sau cu totul altfel, poate lasati un comentariu aici, pe Restocracy… (GB & Mircea – august 2017)

Boemetru

Daca ajungeti prin zona dintre Foisorul de Foc si Calea Calarasilor, atunci ar trebui sa nu ratati Coftale, o cafenea boema a orasului. Coftale este situata pe strada Stefan Mihaileanu, intr-o zona linistita, putin circulata, cu multe stradute care mai de care mai intortocheate. Este acel Bucuresti istoric, despre care tot auzim din ce in ce mai putin; un oras cu istorie si cu poezie.

Cei de la Coftale sunt intr-o casa veche renovata si amenajata intr-un stil clasic, una dintre acele case cu saloane inalte, cu arhitectura specifica, dar si cu o curte cu copaci batrani si vegetatie bogata. La interior cred ca sunt in jur de 30 de locuri, iar la terasa poate ca chiar mai multe, vreo 40.

Ambianta de la Coftale este boema. Este atmosfera linistita si relaxata, mai ales in serile placute de vara petrecute in gradina plina de verdeata si mirosul imbietor de cafea.

Mobilierul de la Coftale, in schimb, nu poate fi „acuzat” de prea mult aer boem. Este un mobilier clasic la terasa, din lemn, simplu, nimic deosebit sau nonconformist, la fel cu veti intalni si in interior, unde au pastrat si reconditionat parchetul sau sobele vechi. Din ce-am observat eu, Coftale nu este un loc boem in ceea ce priveste spatiile comune. In general veti intalni mese mici (de 2-4 persoane).

Muzica de la Coftale este destul de variata si se axeaza pe genuri ca: pop-rock, rock, blues etc. O muzica ambientala, boema, relaxanta si rafinata.

Meniul de la Coftale este unul de bucatarie urbana, cu cateva feluri de manacare, nu foarte diversificat, dar suficient cat sa poti lua un pranz decent. O bautura costa in jur de 15-20 de lei, iar o portie de mancare cam 25-30 de lei.

Personalul de la Coftale este tanar (25-30 de ani) si nu poarta uniforme, ci haine lejere, intr-un stil casual, facandu-i foarte asemanatori cu clientii. Sunt prietenosi si relaxati, desi nu se cunosc cu clientii de la Coftale. Serviciul este si el „boem”, pentru ca este un semi-serciviu: faci comanda la bar si apoi vin ei si iti aduc ce ai comandat.

Cred ca era pe jumatate plina terasa cand am trecut eu pe la Coftale si erau egal distribuiti barbatii si femeile, chiar si in cadrul grupurilor, unde diferenta de varsta nu depasea 3-5 ani. La Coftale vin studenti sau oameni din clasa de mijloc, educati, cu preocupari si domenii de activitate destul de diferite. Mai toti cei prezenti erau imbracati lejer, casual, nimic elegant sau șic.

La Coftale vin oamenii pentru a socializa si a se relaxa intr-un spatiu boem, nu foarte comercial si cu un trafic mic sau, in orice caz, nederanjant pentru clienti.

Consumul de la Coftale este si el la fel de „boem”, si este mai mult un pretext pentru a te aseza la o masa, caci nu am vazut pe nimeni mancand sau consumand mai mult de o bautura de persoana.

Clientela de aici nu am vazut sa fie prea mult diferita de alte clientele boeme din Bucuresti, poate o usoara tenta spre discretie, spre rafinament, insa nu foarte evident.

La Coftale sunt mese mici de maximum 4 persoane, iar grupurile de oameni nu se cunosc. In general veti intalni aici preboemi, adica niste boemi „cuminti” aflati pe prima treapta a boemei, insa in mai mica masura veti gasi si ceva boemi din categoria hispterilor.

Mai toti cei ce vin aici ajung cu bicicletele sau pe jos, si mai rar cu masinile, ceea ce nici nu ar fi foarte „boem” din partea lor. In ansamblu, clientela de la Coftale vine aici pentru a se bucura de un spatiu boem, relaxant, numai potrivit pentru socializare si pentru discutii lejere; poate ca uneori se mai nasc si ceva polemici sau dezbateri mai profunde, insa in general totul se rezuma la socializare si relaxare. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Save

Data actualizarii: 13/08/2019

Coftale