Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12394 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4131 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1427 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3402 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1155 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13908 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1623 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

715 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5273 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3756 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9406 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

822 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2309 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2185 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3365 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

970 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6241 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3514 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1409 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3526 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2156 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7204 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6050 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4900 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1437 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1755 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2558 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1132 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2445 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

677 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2055 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1380 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6344 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8588 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5120 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4098 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7270 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4983 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2094 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3151 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6145 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2238 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

808 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3637 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2498 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un loc umbros pentru hipsteri linistiti

Mi s-a recomandat Coftale ca fiind o cafehea hipster, sau pentru hipsteri, adica pentru boema upper-intermediate, cea cu corporatisti (bobos), cu creativi, intelectuali sau aspiranti la aceste  statute sociale.

Au o casa veche pe boema strada Stefan Mihaileanu, chiar langa galeria Eastward Prospectus. A fost o casa de oameni instariti, din mica burghezie, frumoasa, cu o mica gradina in fata, cu copaci mari. Nu cred ca au deteriorat ei fatada pe dinafara, ca sa para mai boema (o conditie obligatorie pentru a fi un loc boem, fara indoiala). Toate au farmecul vremurilor de alta data la Coftale, camerele foarte inalte, cum se faceau atunci, spatii neregulate. Mi-au dat voie sa fac poze, asa ca o mica parte din atmosfera de la Coftale se poate deduce de acolo.

Meniul e simplu la Coftale, asa cum e cam in toate aceste localuri ale boemei bucurestene, se pare ca a facut cineva un manual de construire si de folosire a boemei, ca modelul se repeta cam peste tot, cu putine variatii. Mancarea nu e rea, se vede ca se straduiess sa arate si sa aiba un gust rezonabil. Ulei in exces, sosuri cu zahar, dar la boema merge foarte bine, ba chiar am vazut comentarii ca ce mancare buna au la Coftale… 🙂

Coftale se mandresc foarte tare cu cafeaua lor, mi-au explicat cu rabdare bazele si ratiunile acestei mandrii si le-am gasit justificate. Preturile sunt rezonabile, asa cum si trebuie (altfel nu ar mai fi boema), serviciul placut, cu niste personaje deschise, agreabile, din aceeasi categorie cu clientii.

Care clienti par fideli, de-ai casei, cei mai multi, unii chiar pareau sa-si fi instalat un fel de birou mobil la Coftale, cu laptop si telefon, adica, si lucrau de zor. Ba, unii chiar lucrau si in grup in acest fel.

Asadar, Coftale e unul dintre locurile frumoase, linistite ale Bucurestiului vechi si curat, o cafenea boema pentru hipsterii si nehipsterii bucuresteni calmi si nostalgici. Noi am fost la pranz la Coftale. Daca seara e altfel, sau cu totul altfel, poate lasati un comentariu aici, pe Restocracy… (GB & Mircea – august 2017)

Boemetru

Daca ajungeti prin zona dintre Foisorul de Foc si Calea Calarasilor, atunci ar trebui sa nu ratati Coftale, o cafenea boema a orasului. Coftale este situata pe strada Stefan Mihaileanu, intr-o zona linistita, putin circulata, cu multe stradute care mai de care mai intortocheate. Este acel Bucuresti istoric, despre care tot auzim din ce in ce mai putin; un oras cu istorie si cu poezie.

Cei de la Coftale sunt intr-o casa veche renovata si amenajata intr-un stil clasic, una dintre acele case cu saloane inalte, cu arhitectura specifica, dar si cu o curte cu copaci batrani si vegetatie bogata. La interior cred ca sunt in jur de 30 de locuri, iar la terasa poate ca chiar mai multe, vreo 40.

Ambianta de la Coftale este boema. Este atmosfera linistita si relaxata, mai ales in serile placute de vara petrecute in gradina plina de verdeata si mirosul imbietor de cafea.

Mobilierul de la Coftale, in schimb, nu poate fi „acuzat” de prea mult aer boem. Este un mobilier clasic la terasa, din lemn, simplu, nimic deosebit sau nonconformist, la fel cu veti intalni si in interior, unde au pastrat si reconditionat parchetul sau sobele vechi. Din ce-am observat eu, Coftale nu este un loc boem in ceea ce priveste spatiile comune. In general veti intalni mese mici (de 2-4 persoane).

Muzica de la Coftale este destul de variata si se axeaza pe genuri ca: pop-rock, rock, blues etc. O muzica ambientala, boema, relaxanta si rafinata.

Meniul de la Coftale este unul de bucatarie urbana, cu cateva feluri de manacare, nu foarte diversificat, dar suficient cat sa poti lua un pranz decent. O bautura costa in jur de 15-20 de lei, iar o portie de mancare cam 25-30 de lei.

Personalul de la Coftale este tanar (25-30 de ani) si nu poarta uniforme, ci haine lejere, intr-un stil casual, facandu-i foarte asemanatori cu clientii. Sunt prietenosi si relaxati, desi nu se cunosc cu clientii de la Coftale. Serviciul este si el „boem”, pentru ca este un semi-serciviu: faci comanda la bar si apoi vin ei si iti aduc ce ai comandat.

Cred ca era pe jumatate plina terasa cand am trecut eu pe la Coftale si erau egal distribuiti barbatii si femeile, chiar si in cadrul grupurilor, unde diferenta de varsta nu depasea 3-5 ani. La Coftale vin studenti sau oameni din clasa de mijloc, educati, cu preocupari si domenii de activitate destul de diferite. Mai toti cei prezenti erau imbracati lejer, casual, nimic elegant sau șic.

La Coftale vin oamenii pentru a socializa si a se relaxa intr-un spatiu boem, nu foarte comercial si cu un trafic mic sau, in orice caz, nederanjant pentru clienti.

Consumul de la Coftale este si el la fel de „boem”, si este mai mult un pretext pentru a te aseza la o masa, caci nu am vazut pe nimeni mancand sau consumand mai mult de o bautura de persoana.

Clientela de aici nu am vazut sa fie prea mult diferita de alte clientele boeme din Bucuresti, poate o usoara tenta spre discretie, spre rafinament, insa nu foarte evident.

La Coftale sunt mese mici de maximum 4 persoane, iar grupurile de oameni nu se cunosc. In general veti intalni aici preboemi, adica niste boemi „cuminti” aflati pe prima treapta a boemei, insa in mai mica masura veti gasi si ceva boemi din categoria hispterilor.

Mai toti cei ce vin aici ajung cu bicicletele sau pe jos, si mai rar cu masinile, ceea ce nici nu ar fi foarte „boem” din partea lor. In ansamblu, clientela de la Coftale vine aici pentru a se bucura de un spatiu boem, relaxant, numai potrivit pentru socializare si pentru discutii lejere; poate ca uneori se mai nasc si ceva polemici sau dezbateri mai profunde, insa in general totul se rezuma la socializare si relaxare. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Save

Data actualizarii: 02/09/2019

Coftale  - Str. Stefan Mihaileanu, nr. 42