Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de scriitorul culinar Cosmin Dragomir  

Jurnalistul și scriitorul de gastronomie Cosmin Dragomir anunță că următorul său volum: Colecționarul de sarmale, care va apărea în toamna acestui an, poate avea copertă personalizată pentru companiile care doresc să cumpere cartea pentru a o oferi cadou angajaților, clienților sau partenerilor. Banii obținuți vor fi cheltuiți pentru finanțarea parțială a proiectelor de cercetare culinară derulate în prezent.

Colecționarul de sarmale este o culegere de texte gastronomice (parte inedite, parte publicate pe diferite canale media în perioada 2017- 2023). Volumul va fi publicat în toamna acestui, într-un format cu copertă broșată din carton gros, pretabilă pentru cadouri de firmă și nu numai.

“Cred că este o atât o oportunitate pentru companii de sprijini cercetarea gastronomică cât și un parteneriat win-win. Nu cer bani ci vând un produs care aduce plus valoare unui brand și care poate fi privit ca o investiție de marketing/promovare dar și CSR. Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui.

Este și un exercițiu prin care companiile pot arăta că le pasă de cercetarea culinară și de identitatea gastronomică. Dacă investeam banii dați pe cărți în ultimii ani în reclamă pe social media acum eram și eu influencer cu zeci de mii de followers, dar prefer să rămân șoarece de bibliotecă și să cred că scrisul și cărțile nu au murit sau nu au doar valoare muzeală. Poate că o carte precum aceasta poate înlocui cozonacul și ciocolata clasice din coșurile de cadouri devenind o altfel de carte de vizită pentru companii. Cred că orice categorie de cititor are de aflat informații inedite din acest volum”, declară Cosmin Dragomir.

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari din România, autorul volumului “Curatorul de zacuscă și alte povestiri gastronomice românești” (tiraj epuizat), coautor al volumului “Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi” și autor a sute de articole de profil publicate pe diferite canale media.

A înfiițat gastroart.ro – prima revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești și editura GastroArt specializată în valorificarea patrimoniului culinar autohton. Cea mai recentă apariție editorială este volumul: Zămuri – supe, zupe și năcreli, rețete ardelenești din bătrâni de Mircea Groza disponibilă în librăriile Cărturești.

Este co-inițiator al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România și al Congresului Național de Gastronomie și Vin

A organizat zeci de dezbateri, worskshopuri, comunicări pluridisciplinare și evenimente cu tematică gastronomică inclusiv Gala Gastronomiei și Vinurilor din România cu prezența a peste 60 de invitați din corpul diplomatic.

Gazda podcastului Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali (webstock 2022 – locul II Best Branded Podcasts for Electrolux, iunie 2023 – cel mai ascultat podcast gastronomic din România și Republica Moldova)

Premii:

Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, HoReCa School

Fondurile strânse din această carte vor asigura parte din necesarul pentru continuarea proiectelor de cercetare derulate în prezent:

Cel mai amplu studiu de gastronomie comparativă regională din Balcani (care presupune petrecerea a min. 10-20 de zile în fiecare țară din Balcani) împreună cu Cristian Iohan Ștefănescu

Volumul: Pe culmile mahmurelii – o istorie a ciorbei de burtă și numai

Volumul: Enciclopedia Universală a Sarmalelor

Cercetarea: Indexul potențialelor branduri gastronomice locale și regionale

Companiile interesate de ofertă îi pot scrie pe adresa: cosmin.dragomir@gastroart.ro (Comunicat de presă – Iulie 2023)

Data actualizarii: 14/07/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close