Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe pe Instagram și se termină în offline cu premii de mii de euro

Cum se vede din bucătărie un meniu festiv așezat pe masa generațiilor, X, Y sau Z? Cine, cu ce și ce mai gătește?  Acestea sunt răspunsurile căutate de Cronicari Digitali, platforma creată de agenția Zaga Brand și Humart,  prin noul proiect gastronomic, Aminitiri Gustoase.

Tumeric, nucșoară, chimion sau cimbru, usturoi și boia…iar dilemele se prelungesc de la aperitive, feluri principale, până la deserturi?  Competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” caută să aducă mai multă inspirație din și înapoi în bucătăriile generației digitale.

„În 2022 am iesit din case și am mâncat în oraș, în călătorii, în vacanțe, adesea împărtășind cu prietenii, pe rețelele sociale, cam tot ce am descoperit gustos. Dar asta nu ne-a despărțit de bucătăria proprie, fie inovativă sau nostalgică.

Cronicari Digitali, platforma culturală în mediul digital creată de Zaga Brand și Asociația Humart, dă startul primei etape a proiectului gastronomic , Aminitiri Gustoase, competița dedicată Meselor Festive, care începe online și se termină în bucătărie, apoi la masă cu toți cei dragi”, declară Silvia Teodorescu, coordonatoare Cronicari Digitali și managing partner Zaga Brand.

Pentru că în curând se deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, până pe 28 noiembrie toți cei inspirați de tema concursului, de la food lovers, la bucătari profesioniști sau amatori, sunt invitați să publice pe conturile personale de Instagram și/sau Facebook o imagine (poate fi fotografie, reel sau video) cu ingredientele sau produsul final având ca temă ”rețetă festivă”.

Postările trebuie însoțite de un text care să cuprindă cantitățile și etapele de preparare, dar și povestea din spatele preparatului alături de tagul @AmintiriGustoase completat cu unul sau toate tagurile sponsorilor cătegoriilor de concurs, pentru a putea fi jurizată înscrierea. Toate detaliile sunt oferite pe contul de Instagram @amintirigustoase: http://bit.ly/3Vmfmis.

Participanții la competiție pot urca postările cu rețeta propusă până la finalul zilei de 28 noiembrie.Ei pot înscrie oricâte preparate doresc într-una sau în toate categoriile de concurs: Aperitive (reci sau calde)& amuse-bouche, Feluri principale, Deserturi.

Premii de mii de euro, simplu de câștigat

Participanții pot câștiga zeci de premii, grupate în 15 categorii suținute de sponsorii ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”.

Între marile premii se află 5 SAMSUNG Galaxy Watch5, 5 seturi Infinite wok,  oferite de Electrolux România, voucher de cumparaturi de 1000 de lei de pe sezamo.ro, robot de bucătărie multifunctional, oferit de Lidl, set de OALE MARMORATE și seturi de cuține din inox, oferite de Matache Măcelaru’, Cris-Tim, voucher de 500 de lei la  Kitchen Shop, oferit de Delaco Romania, kituri Mare Brânză, Mare Gust, oferite de Delaco Romania, kituri uleiuri de primă presa Unisol pentru mese festive, dar și 5 home bar kit.

Indiferent de categoria la care se înscriu, dintre toate participările care au respectat regulamentul concursului vor fi oferite și mai multe premii prin tragere la sorți: 10 Coșuri produse, oferite de Matache Măcelaru, 10 Pachete de Sarbatori, oferite de Delaco, Goodiebags cu produse Dr. Gerard, oferite de Dr. Gerard Romania și 10 termosuri oferite de Electrolux Romania.

17 jurați și 49 de premii…doar începutul

Competiția din social media care va colecta rețete pentru mese festive de la utilizatorii digitali, va fi urmată de o jurizare riguroasă realizată de nu mai puțin de 17 jurați, chefs, experți și influencers din domeniul Food

Creatori de conținut – Ciprian Muntele @muntele, Alina Muntele @ciocolatasivanilie, Răzvan Moței, @razvanmotei, Adrian Dan @adrian.dan.ro, Pia Marina Voicu @piamarina, Andreea Jugănaru @andreeachinesefood, Marian Ciufu @influentaran, Elena Popa @sweets&others, Dana Burlacu @prajituricisialtele;

Chefs & cooks – Liviu Lambrino @liviu.lambrino, Nico Lontras @nicolontras, Mihai Toader @mihai.iosif.toader, Alina Săftulescu @kibutgarana;

Experți în gastronomie: Cosmin Dragomir @cosmindragomir_gastroart, Adriana Sohodoleanu @adriana_sohodoleanu, Cezar Ioan @cezar_vinul.ro, Sergiu Vasile @Utopia Balcanică.

Este prima etapă a proiectului care va premia cu 49 de premii valoroase cele mai bune preparate pentru Mese Festive.

Creatori și chef celebri intră offline într-un cooking contest alături de câștigători

Înainte de sărbători, în decembrie, creatori și chef celebri vor trece din online în offline într-un cooking contest alături de câștigătorii competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”.

 Organizatorii își propuna să aduca jurații, alături de câștigătorii din mediul digitali, direct în offline, pentru o experiență cât mai reala de cooking contest (se vor găti 5 rețete pentru o masă festivă), dar și pentru „cel mai frumos și intim moment de cunoaștere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă și mâncatul împreuna”, într-un experiment relaxant ce pune față în fața mai multe generații, după cum declară Silvia Teodorescu, Cronicari Digitali. În decembrie, workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE va fi susținut de  Cosmin Dragomir, GastroArt, Chef Liviu Lambrino, Alina Muntele (aka CiocolatăsiVanilie), Alina Săftulescu (chef Kibuț, Gărâna).

Amintiri Gustoase va continua în 2023 proiecte ample care adună rețete și surse de informare în zona de Food& Beverage.

Competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” și Workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE sunt organizate de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, powered by Electrolux, Lidl și Delaco. Partener pentru visual storytelling este Samsung România. Proiectul este suținut de Sezamo, Unisol, Matache Măcelaru, Metaxa și dr Gerard.

”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” va deschide oficial sărbătorile de iarnă cu gusturi bune, curatoriate de un juriu de excepție, oferind inspirație pentru toți cei care sunt în căutarea unor rețete pe care să le completeze  în bucătărie cu inventivitate și gust.

Zaga Brand, agenția care a inițiat proiectul Amintiri Gustoase, parte din paltforma Cronicari Digitali, a câștigat în această lună, la PR Award, patru noi premii la ediția aniversară a celei mai importante competiții a profesioniștilor din PR. Zaga Brand a fost recompensată cu gold pentru Digital PR și silver pentru Corporate Communication, Media Relations & Influencer Relations și Events. (Comunicat de presă – noiembrie 2022)

Data actualizarii: 29/11/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close