Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe pe Instagram și se termină în offline cu premii de mii de euro

Cum se vede din bucătărie un meniu festiv așezat pe masa generațiilor, X, Y sau Z? Cine, cu ce și ce mai gătește?  Acestea sunt răspunsurile căutate de Cronicari Digitali, platforma creată de agenția Zaga Brand și Humart,  prin noul proiect gastronomic, Aminitiri Gustoase.

Tumeric, nucșoară, chimion sau cimbru, usturoi și boia…iar dilemele se prelungesc de la aperitive, feluri principale, până la deserturi?  Competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” caută să aducă mai multă inspirație din și înapoi în bucătăriile generației digitale.

„În 2022 am iesit din case și am mâncat în oraș, în călătorii, în vacanțe, adesea împărtășind cu prietenii, pe rețelele sociale, cam tot ce am descoperit gustos. Dar asta nu ne-a despărțit de bucătăria proprie, fie inovativă sau nostalgică.

Cronicari Digitali, platforma culturală în mediul digital creată de Zaga Brand și Asociația Humart, dă startul primei etape a proiectului gastronomic , Aminitiri Gustoase, competița dedicată Meselor Festive, care începe online și se termină în bucătărie, apoi la masă cu toți cei dragi”, declară Silvia Teodorescu, coordonatoare Cronicari Digitali și managing partner Zaga Brand.

Pentru că în curând se deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, până pe 28 noiembrie toți cei inspirați de tema concursului, de la food lovers, la bucătari profesioniști sau amatori, sunt invitați să publice pe conturile personale de Instagram și/sau Facebook o imagine (poate fi fotografie, reel sau video) cu ingredientele sau produsul final având ca temă ”rețetă festivă”.

Postările trebuie însoțite de un text care să cuprindă cantitățile și etapele de preparare, dar și povestea din spatele preparatului alături de tagul @AmintiriGustoase completat cu unul sau toate tagurile sponsorilor cătegoriilor de concurs, pentru a putea fi jurizată înscrierea. Toate detaliile sunt oferite pe contul de Instagram @amintirigustoase: http://bit.ly/3Vmfmis.

Participanții la competiție pot urca postările cu rețeta propusă până la finalul zilei de 28 noiembrie.Ei pot înscrie oricâte preparate doresc într-una sau în toate categoriile de concurs: Aperitive (reci sau calde)& amuse-bouche, Feluri principale, Deserturi.

Premii de mii de euro, simplu de câștigat

Participanții pot câștiga zeci de premii, grupate în 15 categorii suținute de sponsorii ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”.

Între marile premii se află 5 SAMSUNG Galaxy Watch5, 5 seturi Infinite wok,  oferite de Electrolux România, voucher de cumparaturi de 1000 de lei de pe sezamo.ro, robot de bucătărie multifunctional, oferit de Lidl, set de OALE MARMORATE și seturi de cuține din inox, oferite de Matache Măcelaru’, Cris-Tim, voucher de 500 de lei la  Kitchen Shop, oferit de Delaco Romania, kituri Mare Brânză, Mare Gust, oferite de Delaco Romania, kituri uleiuri de primă presa Unisol pentru mese festive, dar și 5 home bar kit.

Indiferent de categoria la care se înscriu, dintre toate participările care au respectat regulamentul concursului vor fi oferite și mai multe premii prin tragere la sorți: 10 Coșuri produse, oferite de Matache Măcelaru, 10 Pachete de Sarbatori, oferite de Delaco, Goodiebags cu produse Dr. Gerard, oferite de Dr. Gerard Romania și 10 termosuri oferite de Electrolux Romania.

17 jurați și 49 de premii…doar începutul

Competiția din social media care va colecta rețete pentru mese festive de la utilizatorii digitali, va fi urmată de o jurizare riguroasă realizată de nu mai puțin de 17 jurați, chefs, experți și influencers din domeniul Food

Creatori de conținut – Ciprian Muntele @muntele, Alina Muntele @ciocolatasivanilie, Răzvan Moței, @razvanmotei, Adrian Dan @adrian.dan.ro, Pia Marina Voicu @piamarina, Andreea Jugănaru @andreeachinesefood, Marian Ciufu @influentaran, Elena Popa @sweets&others, Dana Burlacu @prajituricisialtele;

Chefs & cooks – Liviu Lambrino @liviu.lambrino, Nico Lontras @nicolontras, Mihai Toader @mihai.iosif.toader, Alina Săftulescu @kibutgarana;

Experți în gastronomie: Cosmin Dragomir @cosmindragomir_gastroart, Adriana Sohodoleanu @adriana_sohodoleanu, Cezar Ioan @cezar_vinul.ro, Sergiu Vasile @Utopia Balcanică.

Este prima etapă a proiectului care va premia cu 49 de premii valoroase cele mai bune preparate pentru Mese Festive.

Creatori și chef celebri intră offline într-un cooking contest alături de câștigători

Înainte de sărbători, în decembrie, creatori și chef celebri vor trece din online în offline într-un cooking contest alături de câștigătorii competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”.

 Organizatorii își propuna să aduca jurații, alături de câștigătorii din mediul digitali, direct în offline, pentru o experiență cât mai reala de cooking contest (se vor găti 5 rețete pentru o masă festivă), dar și pentru „cel mai frumos și intim moment de cunoaștere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă și mâncatul împreuna”, într-un experiment relaxant ce pune față în fața mai multe generații, după cum declară Silvia Teodorescu, Cronicari Digitali. În decembrie, workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE va fi susținut de  Cosmin Dragomir, GastroArt, Chef Liviu Lambrino, Alina Muntele (aka CiocolatăsiVanilie), Alina Săftulescu (chef Kibuț, Gărâna).

Amintiri Gustoase va continua în 2023 proiecte ample care adună rețete și surse de informare în zona de Food& Beverage.

Competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” și Workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE sunt organizate de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, powered by Electrolux, Lidl și Delaco. Partener pentru visual storytelling este Samsung România. Proiectul este suținut de Sezamo, Unisol, Matache Măcelaru, Metaxa și dr Gerard.

”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” va deschide oficial sărbătorile de iarnă cu gusturi bune, curatoriate de un juriu de excepție, oferind inspirație pentru toți cei care sunt în căutarea unor rețete pe care să le completeze  în bucătărie cu inventivitate și gust.

Zaga Brand, agenția care a inițiat proiectul Amintiri Gustoase, parte din paltforma Cronicari Digitali, a câștigat în această lună, la PR Award, patru noi premii la ediția aniversară a celei mai importante competiții a profesioniștilor din PR. Zaga Brand a fost recompensată cu gold pentru Digital PR și silver pentru Corporate Communication, Media Relations & Influencer Relations și Events. (Comunicat de presă – noiembrie 2022)

Data actualizarii: 29/11/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close