Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Conferinta internationala interdisciplinara Coffee, Bread and Chocolate: Representations, Receptions and Cultural Frontiers” la Universitatea Nova din Lisabona

Centrul de Excelenţa pentru Studierea Identitaţii Culturale (CESIC) din cadrul Universitatii din Bucuresti, impreuna cu Centro de Humanidades (CHAM) al Facultatii de Stiinte Sociale si Umane din cadrul Universitatii Nova din Lisabona organizeaza, cu sprijinul ICR Lisabona, cea de-a XVIII-a conferinţa internaţionala interdisciplinara dedicata studiilor identitaţii culturale la Universitatea Nova din Lisabona, in perioada 3-6 octombrie 2018.

Conferinta, intitulata „Coffee, Bread and Chocolate: Representations, Receptions and Cultural Frontiers”, confirma excelentele raporturi de colaborare intre cele doua universitati, prin centrele de excelenţa in cauza (CESIC şi CHAM) şi va reuni aproximativ 100 de cadre didactice universitare, masteranzi, doctoranzi, studenţi, cat şi persoane din sfera publica si culturala. Dintre aceştia, vor prezenta lucrari 30 de profesori universitari, experti in studii culturale. In cadrul proiectului, Institutul Cultural Roman de la Lisabona sustine participarea doamnei Mihaela Irimia, in calitate de moderator si keynote speaker. Aceasta va sustine prelegerea Coffee, Tea and Chocolate as a Cultural Topoi in the Long Modernity.

Prof. univ. dr. Mihaela Irimia (Facultatea de Limbi si Literaturi Straine) este Directorul Centrului de Excelenta pentru Studiul Identitatii Culturale al Universitatii din Bucuresti. Afilierile sale academice cuprind: British Society for Eighteenth-Century Studies, European Society for the Study of English, German Society for English Romanticism e.a. A conferentiat, predat si facut cercetare de specialitate la universitatile Harvard, Oxford, Cambridge, La Sapienza (Roma), Universidade Nova (Lisabona), Milano, Padova, Paris XII, Boğazici (Istanbul) etc. Este autoarea a 15 studii si monografii si a peste 250 de articole de specialitate publicate la Bucuresti, Londra, Cambridge, Amsterdam, New York, Porto, Viena etc.

Pentru mai multe detalii: https://coffeeandbreadconference.wordpress.com/; http://cham.fcsh.unl.pt/ac_actividade.aspx?ActId=785

Institutul Cultural Roman de la Lisabona (Comunicat de presa – septembrie 2018)

Data actualizarii: 29/09/2018