Alte localuri, care nu sunt restaurante: cofetarii, pariserii, brutarii, winebars, mici cafenele, ceainarii etc.

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Ceaiul are o istorie bogată și complexă, de-a lungul căreia găsim...

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Enjoy a good cup of coffee prepared from freshly roasted arabica speci...

Cafegiu impertinent. In rest, totul la fel si destul de OK la Beans &a...

Boema cu mesaj umanist BEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

Beer O'Clock este o berarie situata in Centrul Istoric al Bucurestiulu...

Boema romantica din centrul Bucurestiului Bernschutz & Co este...

Ce faci, câine? Uite cum stă treaba. Când m-am transformat în câi...

Un local boem cu o atmosfera cozy Bohemia Tea House este o ceainar...

Boiler is about elements coming together into simple yet challenging c...

Afiseaza

Boema cu aer studentesc

Contego Cafe este o cafenea studenteasca, magazin de cafea, terasa, dar si un local boem din Bucuresti. Cei de la Contego Cafe au un spatiu pe bd. Kogalniceanu, intre piata Kogalniceanu si Liceul Gheorghe Lazar; o zona circulata si destul de centrala.

Contego Cafe este la parter, intr-o cladire veche in rand ca toate celelalte de pe bulevardul Kogalniceanu, renovata la interior, dar si cu o gradina cu vegetatie si ceva copaci, in spate. In interior cred ca sunt vreo 30 de locuri, in timp ce la terasa din spate cred ca intra in jur de 70-80 de persoane.

Ambianta de la Contego Cafe este ambivalenta. In interor, este o atmosfera urbana, de cafenea cu usor trafic, dar si persoane care stau si studiaza, fie ca lucreaza la calculator, fie ca citesc sau scriu cate ceva, in timp ce in gradina din spate este o atmosfera foarte relaxanta, de vacanta de vara, o liniste neasteptata pentru centrul orasului, dar si suficienta vegetatie.

Mobilierul este simpu, din lemn, destul de clasic, atat in interior, cat si la terasa, in timp ce designul este unul urban, usor intelectual, mai ales ca mai mereu vezi pe cate cineva care citeste ori scrie ceva. Daca in interior mesele sunt mici, la terasa mai gasesti si cate un grup mai maricel de oameni (6-8 persoane). Uneori, in interior au loc mici recitaluri de muzica. Alteori, la terasa, tinerii joaca carti, cam atat de relaxant este.

Meniul de la Contego Cafe contine doar bauturi: cafea, ceai, vinuri, bere, sucuri, limonade, dar si cateva cake-uri, iar pretul mediu e de 12-15 lei/ bautura.

Stafful are cam 30-35 de ani si nu poarta uniforme; sunt imbracati lejer, urban, cu blugi si tricouri inchise la culoare. Fac service la mese, dar servesc si de la bar, si au un comportament neutru; nu sunt nici foarte lejeri, insa nici foarte stricti.

Clientii de la Contego Cafe au intre 16 si pana pe la 40 de ani si sunt atat femei, cat si barbati, echilibrati ca procentaj (50-50 %). In cadrul grupurilor din care fac parte, nu sunt diferente mai mari de 3-5 ani intre membri. IN general, cei care vin la Contego Cafe sunt studenti, elevi, cei din clasa de mijloc, educati, probabil cu studii superioare. Se imbraca lejer, usor nonconformist, cu tinute urbane sau casual, dar nu foarte indraznete.

La Contego Cafe oamenii vin pentru socializare sau pentru a se bucura de un mediu prietenos in care sa lucreze, sa se simta bine impreuna, sa savureze o bautura sau chiar sa joace carti. Consumul este mic la Contego Cafe mai mult ca sa justifice prezenta.

Clientela este una destul de neutra si greu de recunoscut daca ar fi sa o comparam cu alte clientele. Punctul cel mai distinctiv ar fi faptul ca foarte multi dintre sunt inca studenti, poate si elevi, mai ales ca Liceul Gheorghe Lazar este foarte aproape.

Grupurile de clienti nu sunt mai mare de 8 persoane, dar in general sunt grupuri de 5-6, si chiar mai mici. Poate atunci cand au loc anumite recitaluri de muzica sa fie grupuri mai maricele de atat.

Nu cred ca este o categorie dominanta de clientela la Contego Cafe. Din ce am putut eu sa vad mi-a lasat impresia ca domina asa-zisa boema studenteasca, dar poti intalni usor si preboemi sau chiar ceva hipsteri.

La Contego Cafe se vine pe jos sau cu bicileta, poate si cu motocicleta (chiar era una parcata fix in fata intrarii), si nu m-ar surprinde sa vina oamenii si cu masinile personale, desi parca ceva nu s-ar potrivi.

Cred ca la Contego Cafe oamenii vin pentru atmosfera tinereasca, cu aer urban, poate si pentru cafeaua buna sau pentru gradina cu vegetatie. In orice caz, pe o raza consistenta, Contego Cafe nu are un concurent pe masura, ceea ce ma face sa cred ca va fi acolo destul de mult timp. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Contego Cafe, cafenea studenteasca la Piata Kogalniceanu in Bucuresti

Data actualizarii: 13/08/2019

Contego Cafe