Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftCEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaza de 20 de ani pe piata HORECA, fiind martor al principalelor tendinte ale fiecarei perioade. In ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate si private, oferind sfaturi practice si sprijin pentru sute de cupluri si zeci de companii din sectorul privat. Ca absolvent al UTCB – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, a invatat inca din facultate secretele manageriale care l-au ajutat in conducerea unor echipe de diferite dimensiuni.

Restocracy: Cand v-ati decis ca acesta este domeniul in care doriti sa investiti? A existat un moment hotarator sau a venit de la sine?

Corin Romanescu: Daca vrei sa investesti in domeniul Horeca este foarte important sa ai rabdare si sa nu actionezi pe baza impulsurilor emotionale. Trebuie sa-ti controlezi emotiile si sa nu te lasi influentat de aspectele subiective. Lacomia si frica sunt cei mai mari dusmani ai investitorilor, in general. Orice informatie trebuie verificata din mai multe surse si, pe cat posibil, aceste surse sa fie de incredere. De asemenea, sa nu uitam un aspect foarte important: pentru a putea deveni investitor trebuie sa aloci timp acestei activitati si sa te implici activ in luarea deciziilor. Eu pot sa spun ca am fost omul potrivit la locul potrivit legat de aceasta investitie, insa totul a fost dublat de multa munca si perseverenta in obtinerea rezultatelor dorite.Interviu Restocracy cu Corin Romanescu, CEO al The President

Restocracy: Cum a luat fiinta proiectul The President?

Corin Romanescu: Proiectul a luat fiinta in vara anului 2013, iar de atunci pana in prezent brandul The President este o prezenta activa in domeniul Horeca. In 5 ani am organizat peste 1000 de evenimente private si corporate, venind in sprijinul a sute de clienti, cu sfaturi, servicii si oferte, pentru a-i ajuta in cele mai importante momente ale vietii lor; am reusit ceea ce ne-am propus, iar in momentul de fata The PRESIDENT este cel mai apreciat Centru de Evenimente din Bucuresti, un adevarat partener al clientilor. Situat intr-o zona de vis din mijlocul Bucurestiului, mai precis in Parcul Tei, pe malul lacului, spatiul este unul dintre cele mai cautate din Bucuresti, atat datorita serviciilor de calitate pe care le oferim, cat si datorita atmosferei placute si a celor 5 tipuri de saloane pe care le punem la dispozitia clientilor nostri.

Inca de la inceput mi-am dorit sa creez un spatiu deosebit in care sa existe un raport optim intre calitatea si costul serviciilor. Va marturisesc ca, in cei 5 ani de activitate, eu am fost adesea cel mai aprig critic al serviciilor pe care le-am pregatit si cel mai pretentios client, pentru a ma asigura ca oferim mereu serviciile de calitate cu care i-am obisnuit pe clientii nostri.

Restocracy: Prin ce credeti ca se deosebeste The President de concurenta sa?

Corin Romanescu: Centrul de Evenimente The President este un loc prietenos, elegant, rafinat, exclusivist, unde detaliile fac diferenta, iar conceptul special pentru reusita organizarii evenimentelor clientilor nostri este garantat de Echipa THE PRESIDENT pe care cu onoare o conduc. Situat pe malul Lacului Tei si inconjurat de vegetatia parcului cu acelasi nume, Centrul de Evenimente The President este special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni.

THE PRESIDENT dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, intre orele 10-24 si de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate intre 60 si 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate intre 100 si 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta-Verona (Salonul Grand Events) cu o capacitate intre 401 si 800 de persoane, alaturi de o terasa cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Venetia) si o piscina semi-olimpica cu o capacitate de 300 de locuri.

Serviciile oferite de The President includ meniuri all inclusive realizate de Chefi culinari, muzica si sonorizare pentru evenimente, animatori, decoratiuni si aranjamente florale, servicii foto-video, Candy Bar (bufet de prajituri), Cheese Bar (Bufet de branzeturi), Smoke Bar (pe terasa) si Fruit Bar (Bufet de fructe).

Meniul cu specific international al restaurantului ofera preparate pentru toate gusturile, iar privelistea spre lac transforma mesele luate cu prietenii, cu familia sau cu partenerii de afaceri in experiente placute.Interviu Restocracy cu Corin Romanescu, CEO al The President

Restocracy: Este dificil sa lucrati cu chefii bucatari dar si cu ceilalti angajati din acest domeniu? Considerati ca presupune o anumita inclinatie?

Corin Romanescu: Centrul de Evenimente THE PRESIDENT beneficiaza de experienta a doi dintre cei mai experimentati bucatari din Bucuresti: Chef Romeo Dociu si Chef Gabriel Manea. Asa cum reiese din feedback-ul clientilor care ne-au trecut pragul si care au incercat produsele pregatite de catre acestia, va pot spune ca nota pe care o merita este 10 cu felicitari. Cei doi Chefi ai nostri au o experienta de peste 15 ani in domeniul gastronomic, cu studii si workshop-uri absolvite in Centre de Excelenta nationale si internationale, iar bucatarii nostri pot satisface cele mai exigente gusturi, pot reproduce cele mai dificile retete, la care vor adauga o nota personala astfel incat experienta traita alaturi de echipa THE PRESIDENT sa fie una memorabila.

Deoarece THE PRESIDENT cuprinde o echipa de profesionisti, selectata special pentru fiecare eveniment, lucrul cu membrii echipei necesita intr-adevar aptitudini manageriale si de comunicare importante. Oricine a condus o echipa, fie ca vorbim despre una formata din 2-3 persoane sau echipe ample, alcatuite din sute de angajati, stie cat este complicat sa vorbesti cu oamenii, sa-i inspiri si sa-i determini sa te urmeze. Trebuie sa fii, de asemenea, profesionist, pentru a fi respectat si apreciat de membrii echipei.

M-am straduit sa formez aici o echipa unita, constienta de propria valoare, care sa lucreze intr-un mediu placut si prietenos. Munca in sectorul HORECA, in general, si in domeniul evenimentelor, in special, este dificila, necesita un program riguros, dar diferit de cel clasic si anumite caracteristici comune tuturor angajatilor: atentie la detalii, perseverenta, corectitudine si responsabilitate. In concluzie, da, este dificil sa lucrezi in acest domeniu, fie ca esti simplu executant sau manager, insa este o meserie frumoasa care iti ofera multe satisfactii materiale si umane.

Restocracy: Care este greseala cea mai importanta pe care cineva o poate face in acest tip de business?

Corin Romanescu: Exista, intr-adevar, mai multe greseli pe care le fac adesea antreprenorii, mai ales la inceputul activitatii in acest domeniu. Unele sunt mai putin importante si pot fi corectate pe parcurs, altele iti pot distruge afacerea. Printre cele mai des intalnite greseli ale antreprenorilor aflati la inceput, se numara:

  1. Alegerea unor parteneri nepotriviti;
  2. Lipsa unui buget prestablit, ceea ce poate determina cheltuieli mai mari decat produce afacerea;
  3. Necinstea in afaceri;
  4. Necunoasterea reala a afacerii incepute;
  5. Conservatorismul si lipsa de initiativa;
  6. Comportamentul gresit cu clientii;
  7. Un management defectuos al angajatilor;
  8. Focusul pe cheltuieli, in loc de vanzari.

Restocracy: Sunteti si un gurmand? Dar bucatar?

Corin Romanescu: Recunosc ca nu sunt un gurmand si nici un bucatar foarte bun, de aceea prefer sa las acest domeniu in grija celor care se pricep. In viata trebuie sa te concentrezi pe ceea ce stii cel mai bine si sa-ti perfectionezi abilitatile. Cei 20 de ani de experienta manageriala ma indreptatesc sa consider ca ma pricep foarte bine la partea de management al echipei si ma straduiesc sa pun accentul pe aceasta calitate.

Restocracy: Aveti un tip de bucatarie preferata? Sau un preparat favorit?

Corin Romanescu: Desigur, am cateva tipuri de bucatarii preferate, insa pe primul loc in preferintele mele se afla bucataria traditionala romaneasca. Cred ca este una dintre bucatariile care, chiar daca a suferit influentele popoarelor vecine, a reusit sa isi creeze un gust si o individualitate inconfundabile; va marturisesc ca desertul copilariei, orezul cu lapte facut in ceaun de fonta, este preparatul meu preferat. M-am nascut si am copilarit intr-o zona incarcata de farmec si poezie, astfel ca acest desert, pe care il pregatesc si eu adesea pentru copiii mei, ma intoarce cu gandul in trecut, in vremea copilariei fara griji.Interviu Restocracy cu Corin Romanescu, CEO al The President

Bucataria libaneza si cea chinezeasca sunt alte doua bucatarii care imi plac datorita amestecului de mirodenii, ingrediente si gusturi care le diferentiaza de alte tipuri de bucatarii; le-am descoperit in urma calatoriilor cu familia si le testez adesea in restaurantele din Bucuresti.

Restocracy: In ce v-ati fi dorit sa investiti mai mult si nu ati reusit deocamdata?

Corin Romanescu:  Provin dintr-o familie cu principii solide de viata, unde tot timpul pregatirea profesionala si educatia au fost pe primul loc. De aceea, cel mai mult imi doresc sa investesc in educatia si pregatirea profesionala a celor trei copii ai mei, Maria, Ioana si Andrei. Consider ca este cea mai buna investitie pe care o poate face o persoana care are resurse materiale. Copiii sunt viitorul nostru si de nivelul lor de pregatire depinde evolutia noastra ca popor.

Restocracy: Care este cea mai mare implinire pe plan profesional?

Corin Romanescu: Ma consider un om simplu, modest, prietenos, grijuliu, intelegator, rabdator si iubitor. Sunt un om implinit care, pana in momentul de fata, a reusit sa faca ceva in viata lui, atat din punct de vedere personal, si aici ma refer la familia mea care este binecuvantata de Dumnezeu, cat si  profesional. Una dintre realizarile mele profesionale de care sunt mandru este faptul ca, pe durata celor 12 ani in care am fost manager in administratia publica locala, am realizat multe dintre obiectivele de dezvoltare ale Sectorului 2; este un sentiment placut sa simti ca ai lasat ceva in urma si ca oameni care nu te cunosc personal inca iti apreciaza activitatea din anii anteriori.Interviu Restocracy cu Corin Romanescu, CEO al The President

Restocracy: Ce considerati ca lipseste in acest moment industriei Horeca din Romania?

Corin Romanescu: Ca in fiecare domeniu de activitate aflat in plina dezvoltare si transformare, si in industria HORECA din Romania exista aspecte mai putin placute, precum si aspecte care pot fi imbunatatite. Fiecare manager din acest domeniu are propriile pareri despre industrie. Unii pot considera ca este necesar un focus mai mare asupra clientilor si asupra pregatirii fortei de munca din domeniu, altii pot fi de parere ca trebuie sa existe o crestere mai importanta a pietei si a principalilor concurenti, precum si o concentrare mai mare asupra propriei activitati si mai putin asupra a ceea ce face concurenta; parerea mea este ca fiecare zi este o lectie de management din care toti avem de invatat, cu conditia sa fim atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru si sa avem incredere in noi. Eu spun tot timpul ca prin munca, speranta si credinta putem obtine tot ce ne dorim in viata. Si cu un dram de noroc, desigur!

The President

Sper ca petrecaretii de la nuntile si cumetriile de la The President nu primesc mancarea din meniuThe President e un restaurant foarte mare, pus chiar in Parcul Tei, pe malul Lacului Tei, ajungand...

Data actualizarii: 03/07/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close