Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Afiseaza
comentarii

Lazoo Restaurant Lounge in Padurea Baneasca langa Zoo

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intrarea la Gradina Zoologica. La inceputul anului. Mare, bine facut, cu o terasa imensa. Investitie serioasa, nu ceva de mantuiala, cum am vazut la niste localuri din jur. I-au spus Lazoo Restaurant & Lounge. Cu referirea vizavi, catre “la zoo”, desigur.

Au un salon mare la parter, inalt si incapator, fara stalpi in interior care sa segmenteze spatiul. La mansarda au alte doua saloane, destul de mari si ele. Unul cu galerie pe jumatatea suprafetei parterului, cu balustrada si vedere in jos, de efect, si un salon mai separat. Toate bine amenajate, luminoase, aerisite, cu mobilier interesant.

Gradina e si mai spectaculoasa la Lazoo Restaurant & Lounge: foarte mare, cu gazonul bine facut, o parte din ea sub stejarii si teii batrani ai padurii, copertine si umbrele pentru restul. Am facut poze la toate, ma scutesc de o descriere oricum incompleta.

Toate bune pana aici, desigur. Si acum ajungem la mancare. Ma cam asteptam la un meniu provincial, ca sa fiu sincer, si chiar asa l-am si gasit. Foarte lung, mancaruri italienesti de-a valma, pastrama cu mamaliga si tot ce-ti mai trece prin cap. Evident ca n-au cum sa fie bune deodata sute de feluri de mancare, dar suntem deja obisnuiti si resemnati cu asta.

Stiam ca va fi aglomerat duminica. Am dat telefon sa fac o rezervare si mi-au zis ca nu e nevoie, gasim locuri. Mi-a dat prin minte ca a spus-o asa, doar ca sa inchida mai repede telefonul, si nu am luat prea in serios. Am rugat pe cineva sa mearga mai inainte sa tina un loc. Si bine am facut, pentru ca la poarta statea un nene bine facut care nu-i mai lasa pe oameni sa intre, fiindca nu mai erau locuri, cat de mare era terasa aceea. Am reusit sa ma strecor inauntru, insa nu inainte de a dovedi ca ma astepta deja cineva. Am stat in soare, fara umbrela, era singura masa pe care o mai gasise libera.

Preziseseram ca de aici incolo lucrurile vor merge prost, si asa a si fost. Asteptarea cu orele a fost chinuitoare, mancarea destul de banala, desi s-au straduit sa o prezinte frumos. Sigur, nu pretindeam vreo mancare fina pe o terasa care gemea de lume, insa speram sa dam peste un patron cu mai multa logica.

Presupun ca in zilele lucratoare ale saptamanii au semnificativ mai putini clienti. Nici atunci nu e o idee buna sa le pui un meniu cu o suta de feluri in brate, dar hai sa trecem peste asta. Dar in weeknd stii ca lumea va da navala, terasa si restaurantul vor da pe dinafara de atatia oameni. Si atunci, cum sa tii tu si in weekend acelasi meniu cu peste o suta de mancaruri? De ce nu o fi facut un meniu scurt de sambata si duminica la pranz, cu zece feluri, sa zicem? Insa acelea bine facute si pregatite dinainte ca sa nu trebuiasca sa le astepti cu orele. Nu ar fi fost mai bine pentru toata lumea?

  • Pentru clienti, ca nu mai astepte pana se enerveaza;
  • Tot pentru clienti, ca sa primeasca o mancare mai buna, chiar daca o alege dintre mai putine optiuni;
  • Pentru bucatari, sa nu-i innebuneasca cu gatit zeci de feluri diferite simultan, care nu au cum sa le iasa bine toate, sa fim seriosi;
  • Pentru chelneri, ca erau innebuniti, saracii, cu notatul si transmisul a sute de lucruri diferite catre bucatarie;
  • Pentru patronul insusi, fiindca ar avea o rotatie de doua sat trei ori mai mare a locurilor, si ar castiga mult mai multi bani!

M-au impresionat chelnerii, alergau si munceau enorm, se straduiau sa multumeasca pe toata lumea, insa nu puteau, oricata energie ar fi avut si oricat de rabdatori ar fi ei. Chelnerita noastra a fost adorabila, chelnerul de langa ea la fel. Ne-am straduit sa le cerem cat mai putine, ca sa nu-i chinuim.

Ma uitam cum fata a stat douazeci de minute, pe ceas, ca sa fileteze unui client un peste intreg! Ca patron sau sef de restaurant, cum sa faci asta intr-un restaurant care geme de lume??? Dar provincialismul nu te paraseste asa, cu una, cu doua. Se mai scutura abia la urmatoarea generatie…

Noi zicem ca Lazoo Restaurant & Lounge e un lucru bine facut, care ar putea sa mearga foarte bine daca patronul ar avea putin cap. Nu le mai trebuie nimic in plus acolo, doar asta, putina logica. Cel mai rentabil ar fi sa tina toti chelnerii si personalul, pentru ca ni s-au parut buni si dedicati, sa lase restaurantul asa cum este, dar sa schimbe patronul. Sau sa-l trimita intr-o vacanta lunga, cat mai departe de Bucuresti. (GB – mai 2019)

Si doua intrebari scurte, la obiect:

Ce efect credeti ca ar avea simplificarea meniului in zilele foarte aglomerate pentru businessul Lazoo?

View Results

Loading ... Loading ...

Cum ar aprecia clientii restaurantul, pe ansamblu, daca in zilele supraaglomerate ar gasi un meniu mai scurt?

View Results

Loading ... Loading ...
Terasa Lazoo Restaurant & Lounge

Lazoo Restaurant Lounge in Padurea Baneasca langa Zoo

Padurea Baneasa & Gradina Zoologica

Gradina Zoologica in Padurea Baneasa

Data actualizarii: 20/05/2019

  • LAZOO Restaurant & Lounge :

    Stimate domn,

    In primul rand tinem sa va multumim pentru descrierea facuta restaurantului LAZOO si pentru constatarile obiective pe care le-ati prezentatat. Criticile clientilor nostri si in special ale celor avizati, cum este cazul dumneavoastra, sunt foarte importante pentru noi, constienti fiind ca doar asa putem oferi acestora servicii si preparate de calitate.
    Ne bucuram ca cel putin din punct de vedere al amenajarilor si a investitiei facute am avut reactii pozitive de la mai multi clienti, inclusiv de la dumneavoastra.
    In ceea ce priveste lipsurile pe care le-ati constatat, probleme de altfel cunoscute si de catre noi, va asiguram ca rezolvarea acestor deficiente este tratata cu prioritate si responsabilitate din partea noastra.
    Avand in vedere ca restaurantul este deschis doar de cateva luni (februarie a.c.) si clientela este atipica, am avut nevoie de o perioada minima de timp pentru a cunoaste nevoile si asteptarile celor care ne calca pragul. Nu va cerem decat putina clementa.
    Asa cum ne-ati sugerat si dumneavoastra, in foarte scurt timp LAZOO Restaurant & Lounge va oferi clientilor atat un nou meniu, mai putin stufos, sperand de data aceasta adecvat asteptarilor majoritatii clientilor, cat si servicii profesioniste asa cum si noi dorim in postura de client.
    Asteptandu-va sa ne calcati pragul in viitorul apropiat, cu speranta ca vom reusi ca intre timp sa punem cat mai mult in practica din ceea ce ne dorim, va asiguram de intreaga noastra consideratie!

    Cu stima,
    Echipa LAZOO Restaurant & Lounge

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close