Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările internaționale WSET, oferite de Romanian Wine Academy

Deși 2020 a fost un an de criză pentru industria ospitalității, vinurile de top au avut o creștere semnificativă, mai ales la vânzarea online, ceea ce confirmă interesul crescut al românilor pentru acest subiect. În acest context, Romanian Wine Academy își deschide porțile în Noiembrie 2020 pentru cursurile certificate WSET – The Wine and Spirit Education Trust, un proiect care oferă posibilitatea acreditării internaționale pentru studii în domeniul vinului și care se adresează atât iubitorilor de vin, cât și profesioniștilor din industrie. Cu peste 108.000 de acreditări în peste 70 de țări, WSET este cea mai importantă certificare internațională în domeniu, fiind recunoscută la nivel global ca standard în cunoaștere a vinului și spirtoaselor.

Certificările WSET funcționează pe mai multe grade de cunoaștere, în funcție de nivelul de cunoștințe la care dorește să ajungă cursantul. Romanian Wine Academy, școală acreditată WSET, organizează în cadrul primei ediții cursuri pentru primele două niveluri. Nivelul 1 este o introducere în lumea vinurilor de top pentru cei pasionați de acest subiect, unde sunt abordate caracteristicile generale ale soiurilor de vin, tehnicile de producție, elementele distinctive dintre soiuri, abordările corecte în păstrarea, servirea și asocierile gastronomice de bază.

Nivelul 2 se adresează celor care deja dețin informațiile de bază și doresc să aprofundeze, atât pasionaților cât mai ales celor care lucrează deja în domeniu, cu precădere în industria ospitalității. WSET 2 ajută la dezvoltarea abilității de descriere a vinului într-un limbaj universal, standardizat, permițând ghidarea unei degustări profesioniste oriunde în lume, prezentarea corectă a produsului și asocierilor gastronomice adecvate.

„Viața e prea scurtă să faci alegeri nepotrivite…mai ales în materie de vin. Cei care urmează cursurile WSET vor pleca cu informații valoroase, cu un sistem de degustare standardizat, care să le permită să vorbească și să înțeleagă limbajul universal al vinului. Practic, WSET reprezintă un upgrade al vieții personale, dar și profesionale.” –  Diana Pavelescu, fondator al școlii Romanian Wine Academy.

Cursurile WSET vor fi susținute de traineri acreditați WSET – Diana Pavelescu, fondator Romanian Wine Academy, Secretar General al Asociației Degustătorilor Autorizați din România și membru în jurii internaționale de specialitte și Frédéric Vigroux, antreprenor, profesor de specialitate și autor al cărții „Le vin pour ceux qui n’y connaissent rien. A practical guide on wine buying”.

Mai multe detalii despre cursuri și costuri puteți găsi aici: https://www.romanianwineacademy.com/ (Comunicat de presa – octombrie 2020)

Cursuri WSET la Romanian Wine Academy

Cursuri WSET la Romanian Wine Academy

Data actualizarii: 23/10/2020