Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftTrattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. In prezent, cumuland si francizele, exista 12 locatii in intreaga tara. In Bucuresti sunt 8 locatii proprii si 2 francize.

Dan Dragomir, actualul GM, colaboreaza cu Il Calcio de 13 ani, dintre care 7 ani ca manager de restaurant, 2 ani ca manager de HR, iar in ultimii 2 ani activeaza ca Manager General.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Dan Dragomir: Cred ca in ultima perioada, cel putin ultimii 3 ani, s-a constatat pe piata o schimbare foarte importanta, consistenta si cu foarte multe trend-uri aduse in Romania, ceea ce cred ca se va continua, cam in acelasi ritm. De ce? Pentru ca romanul este un devorator de tot ceea ce inseamna nou. Nu vorbim numai de restaurante, ci cam tot ce inseamna trend. Si pe piata gastronomica, consider ca suntem la un nivel destul de ridicat si probabil ca tinta, in special a Bucurestiului, dar si a Timisoarei sau a Clujului, este aparitia unui restaurant cu o stea Michelin.

Cred ca Bucurestiul are cea mai mare sansa in acest sens, dar si cele doua orase mentionate sunt in aceasta competitie, din ce cunosc eu. Nu stiu cat de curand se va intampla acest lucru, dar stiu ca avem anumiti chefi care au lucrat in asemenea restaurante. Asadar, cred ca aceasta va fi tinta in perioada urmatoare.Interviu Restocracy cu Dan Dragomir, GM Trattoria Il Calcio

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dan Dragomir: Cred ca deja a inceput sa o influenteze si sunt deja multe aplicatii pe piata, care ajuta dezvoltarea businessurilor, incepand de la aplicatii, care inlocuiesc meniul clasic din restaurante, si poti plasa comanda din masina, iar la intrarea in restaurant poti gasi comanda deja la masa si continuand cu toate celelalte.

Delivery suporta cel mai bine tehnologia si cred ca este un must have, altfel procesul ar dura si mai mult, pentru ca oricum exista problema traficului, si-atunci, daca nu ar fi aceasta tehnologie foarte utila, procesul ar fi foarte lung. Datorita aplicatiei pe care o utilizam putem afla multe informatii importante despre business, intr-un timp scurt, si putem actiona la fel de repede. Cred ca in viitorul apropiat tehnologia va fi o parte importanta a businessului in restaurante, cine nu se va adapta nu va rezista!

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Dan Dragomir: Cu toate ca se deschid restaurante pe banda rulanta, nu multe dintre acestea rezista pe piata. Din pacate, cadrul legislativ care nu ajuta antrepenorii din Horeca, criza personalului enorm de mare – cunosc restaurante care s-au inchis datorita lipsei de personal – toate acestea duc catre restaurante de dimensiuni mici, de tip familial!

Din punct de vedere al aspectului interior, in ultima perioada s-au deschis restaurante moderne  care fac concurenta cu succes restaurantelor din afara granitei, avem arhitecti-designeri care sunt capabil sa tina pasul sau sa aduca ceva nou pe piata. Cred ca moda aceasta a restaurantelor retro-moderne va fi si in urmatorii 5-10 ani.Interviu Restocracy cu Dan Dragomir, GM Trattoria Il Calcio

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Dan Dragomir: In primul rand, restaurantele fara identitate, cele care copiaza din stanga-dreapta vor fi primele care vor pune lacatul. Asa cum spuneam, cele doua motive, cadrul legislativ si lipsa personalului, vor face ca restaurantele cu suprafete mari si angajati multi sa fie nevoite sa-si restranga businessul sau sa-l inchida. Cred ca unul din motivele pentru care Il Calcio este de 17 ani unul dintre cei mai importanti operatori Horeca, este ca am reusit sa ne mentinem identitatea si am pastrat calitatea preparatelor, servite la acelasi nivel!

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Dan Dragomir: Cred ca putem gasi aproape orice in Bucuresti, problema este ca suferim la calitate produselor oferite de furnizori, si de constanta acestor produse. In ultima perioada am observat un interes mai mare si o imbunatatire a serviciilor din partea funizorilor, au aparut jucatori noi in piata si concuranta face bine intodeuna, dar mai au de lucrat!

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Dan Dragomir: Restaurantele care au copiat alte restaurante, cele care nu au identitate propie si cele care, prin diferite metode de marketing, preturi mici si reduceri de pret, ofera iluzii culinare clientilor, acestea cred ca fac rau pietei gastronomice din Romania!

Despre concurenta neloiala sunt mai multe aspecte, dar cred ca doua dintre ele se evidentiaza: restaurantele care isi permit sa plateasca angajatii cu un salariu mai mare de cat cel scris in contractul de munca, dar si nerespectarea legii antifumat; ambele creeaza o concurenta neloiala.Interviu Restocracy cu Dan Dragomir, GM Trattoria Il Calcio

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dan Dragomir: In ultimii 3-4 ani asistam la cea mai mare criza de personal, pe intreaga piata, dar mai ales in Horeca. Faptul ca foarte multi dintre cei care au ales sa lucreze in acest domeniu prefera sa o faca in afara granitelor, dar si faptul ca din cei tineri tot mai putini aleg sa lucreze intr-un restaurant, au dus la o scadere grava a serviciilor. In trecut, rata de participare la un interviu pentru postul de ospatar sau ajutor de ospatar era de 4-5 participanti pe un post oferit, dintre care minim doi erau cu cel putin trei ani experienta, acum avem 4-5 posturi libere si abia gasim un participant si acela fara experienta! Este greu ca in astfel de conditii sa oferi un serviciu ideal. Incercam sa facem tot posibilul, iar clientul sa plece multumit din locatiile noastre oferindu-i un serviciu prietenos si prompt.

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Dan Dragomir: Imi place genul de restaurant de familie, in care mananci bine, cu o atmosfera prietenoasa care te face sa te simti clientul casei, chiar daca esti pentru prima oara in acea locatie. Cred ca la acest capitol Italia si Grecia sunt tarile care exceleaza, dar putem gasi in intreaga lume restaurante care au ca baza o afacere de familie.

Restocracy: Care este strategia restaurantului de restaurante pe care le conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Dan Dragomir: Primul obiectiv al unui lant de restaurante este acela de a se extinde, asta ne dorim si noi. In acelasi timp vom consolida locatiile deja functionale, suntem pe un drum ascendent si vrem sa continuam asa.Interviu Restocracy cu Dan Dragomir, GM Trattoria Il Calcio

Restocracy: Cu ce se diferentiaza lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Dan Dragomir: Unul din atuurile noastre a fost, este si va ramane calitatea preparatelor oferite catre clienti. Faptul ca dupa 17 ani de activitate meniul este in proportie de 80% la fel, iar calitatea preparatelor servite in locatiile noastre nu difera ne face sa fim apreciati pe piata restaurantelor.

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Dan Dragomir: Pe piata fortei de munca se duce o adevarata batalie pentru atragerea oameniulor de calitate, dar chiar si pentru cei fara experienta; suntem si noi acolo si, pe langa clasicul pachet salarial, care cuprinde bonusuri, lucram la un pachet de beneficii pe care dorim sa-l implementam compus din asigurari medicale sau de viata, noul pilon III de pensii si alte beneficii pe care le vom implementa cat mai curand!

Data actualizarii: 02/03/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.