Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la început, din prima zi în care au deschis, și așa au rămas până acum. Schimbă meniurile mai des decât alte restaurante, chiar dacă asta le aduce costuri suplimentare, dar reușesc să țină foarte bine prețurile din meniu sub control, pe de altă parte. La fel ca și alte câteva dintre restaurantele cele mai bune din București, care reușesc să aibă și mâncare foarte bună și prețuri rezonabile, secretul este că sunt făcute de oameni bogați, care vin din cu totul alte domenii de activitate, pe care nu-i interesează defel profiturile din aceste restaurante, care sunt nimica toată față de celelalte surse de câștig pentru ale lor. Or, ei au făcut aceste restaurante ca să mănânce chiar ei acolo, și prietenii lor. Și, bineînțeles, oamenii bogați și cu carte, umblați prin lume, știu ce e aceea mâncare bună… Voi reveni asupra subiectului, pentru că e relevant pentru piața restaurantelor.

Meniul de iarnă de la Ruka, din pozele de mai jos:

  • RUKA COCONUT SOUP: Supă din lapte de cocos cu creveți, coriandru, busuioc thai, lime, kaffir lime, ulei picant și ulei de coriandru
  • SALMON TEMPURA AND LIME MAKI: Maki rolls cu somon tempura, avocado, tobiko și  masago servit cu sos de lime cu soia și ulei de susan
  • PORK GYOZA: Gyoza de casă umplute cu carne tocată de porc, ceapă verde, ghimbir, usturoi verde, varză chinezească, ulei de susan și sake, servite cu sos de oțet negru cu soia și susan
  • VEGETARIAN GYOZA: Gyoza de casă umplute cu tofu fermentat, usturoi verde, ceapă verde, ciuperci shitake, varză chinezească, ulei de susan și soia, servite cu sos de oțet negru cu soia și susan
  • TOFU MAKI ROLLS: Maki rolls cu tofu, castravete, avocado, orez sushi, susan, togarashi, maioneză vegetală cu yuzu
  • SEAFOOD PLATE: Platou mixt de fructe de mare cu pește gătite pe plită japoneză (Teppaniaky), ce conține creveți Black Tiger, caracatiță, baby calamar, biban de mare, acompaniate cu sos de Migdale (pentru creveți), sos Yuzu (pentru baby calamari), sos Unagi (pentru pește), sos din lapte de cocos cu lemongrass (pentru caracatiță).
Data actualizarii: 22/12/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close